Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky,byla bych vděčná,za každou informaci,
týkající se dostupnosti (ceny a jaké značky k sehnání) potřeb pro miminko ve Španělsku,či Gran Canarii.Zajímá mě hlavně jídlo(hotové příkrmy,příp.kaše,UM) a papírové pleny.Děkujem.Katty+Dandy
plínky Pampers malé balení cca 14,5EUR, místní výroby poloviční cena - také nejsou špatné.
Přesnídávky ovocné i zeleninové (španělské výroby) - okolo 1 EUR.
K dostání i hotové mléko pro děti - cca 0,5L za 1EUR.
Doporučuji se ohlédnou po supermarketu, na Kanárech Carrefour, a tam si na začátku dovolené nakoupit zásoby, v menších místních marketech dětské zboží není samozřejmostí, ale když se obejde pár obchůdků, dá se pořídit.
HIPP - cena min. 2,70 - jídlo i šťávy.
Ovoce a zelenina - skoro stejné ceny.
Ahoj,
byli jsme na Gran Canarii s půl ročním mimčem a pak i s 1,5 ročním prckem. Vše potřebné jsem si sice vezla sebou, ale dnes bych se již opravdu třeba s plínkami netahala. Ceny si teď už nevzpomenu ale vím že jsme si říkali že je to v pohodě. Obchůdků a marketů je tam taky dost a plínky jsem tam viděla. Jídlo jsem nehledala tak nevím.
Carrefour není daleko od letiště takže ho lze snadno najít.
Užijte si dovču
Betty
Jsem rada, ze jsem diskuzi o Gran Canarii nasla, letime tam za necele dva tydny. Nevite, jake tam byva v pulce kvetna asi pocasi? Budeme tam v hotelu all inclusive, takze vydaje budem mit maximalne za pleny. Loni jsme byli na Mallorce a ceny jsou skoro stejne.
Řekla bych, že počasí tam je stabilní celý rok cca 25st přes den a 19 v noci. Moře si netroufám odhadnout, ale na netu se to dá zjistit. Pokud si vzpomenu až bude malý spát, zkusím pohledat.
Levnější je kontinentální Španělsko, tam jsme byli nyní, už tam bylo 25-28st, moře však bylo chladnější cca 18st, v bazénech se však koupat dalo.
Ve kterém letovisku budete?
Děkuju za informace.
Jedeme za týden,už podruhé.Počasí tam (na jihu Gran C.)bývá teplé,ale fouká příjemný větřík,takže se to s horky u nás nedá vůbec srovnat.Je tam moc příjemně.večer se ochlazuje,takže taky super!Když jsme jeli na sever na výlety,museli jsme se trošku přioblíct(svetřík).Přeju pěknou dovolenou a díky. Katty
Ahoj,
tento týden jsem se vrátila z GC - překvapilo mě jaké tam bylo teplo. Sluníčko poměrně intenzivně svítilo skoro každý den (byli jsme tam 3 týdny) od cca 11,00 až do 20,00 - takže jsme chodili na procházky hlavně ráno a večer. Vítr foukal občas, málo a jenom večer. Moře bylo chladnější, bazény u hotelu naprosto v pohodě. S plenkami místní značky (Mobby.. nebo tak nějak) nemám dobrou zkušenost (jsou moc tenké a zařezávají se), takže jsem byla nucena koupit Pampers, které tady nepoužívám, ale byly rozhodně lepší.
Nika
Ahoj, nemáte některá zkušenost s nějakým konkrétním hotelem na Gran Canaria? Poletíme s půl ročním klučinou a kamarádi s roční holčičkou.