Predkozka - nejde pretahnout :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
16.5.05 08:47

Ahoj holky,
mám 4,5 letého chlapečka a asi v roce a půl jsem začala řešit tento problém. Doktorka mi sice tvrdila, že je čas, ale já měla pocit, že bych mohla něco zanedbat. Mazali jsme a po nějaké době mu předkožku přetáhla.
To co následovalo bych nikomu nepřála. Samozřejmě, že mu popraskala a měl v ní trhlinky a krvácel. 2 dny se bál vyčurat, vždy jsem ho musela po:,–(it do vany a v hypermanganovém roztoku ho nechat sedět a až už to nemohl vydržet tak se vyčural. Ale tek křik a pláč, to byla hrůza.
Od té doby se bojí jakéhokoli lékaře, měl otřes mozku a v nemocnici na sebe nechtěl nechat nikoho sáhnout, no vysvětlujte každému proč.
Takže teď jsem podruhé těhotná a vypadá to zase na kluka a nijak s tím spěchat nebudu. Všude jsem četla, že stačí okolo 3 - 4 roku a hlavně uvolňovat pomaloučku a po kousíčkách.
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.5.05 08:57

Ahoj holky,
taky jsem nevedela, jak na predkozku. Moje pediatricka rekla, at si ji vubec nevsimam 8O a tak sem take 4 tydny cinila. Syn mel pak v 5. tydnu zanet ledvin a doktor v motole mi na otazku, zda pretahovat, ci ne, odpovedel, ze to mame ve vane zkouset, ze s tim zensky nadelaji :) (myslel tim pani doktorku :)
No, zdalo se mi, ze mu to ale vubec nejde. Ted v pul roce na kontrole (uz chodime k jine pediatricce, prestehovali jsme se) sem se na predkozku znova ptala a doktorka ze se na to teda podiva. Jemne to zkusila a hle, bylo to :roll: Dostali sme framikoin mazat 2× denne 10 dnu, aby se pry zahojily pripadne trhlinky (neni ale nic videt, snad je to ok) a pindik se pekne promastil. Jsem rada, ze uz budeme pravidelne pretahovat a poradne myt, protoze zanet ledvin se malemu pred mesicem zase vratil a u techto chlapecku je pry lepsi pretahovat, pokud to jde, aby se riziko zanetu minimalizovao.
Pry ale jeste u zadneho chlapecka do roka predkozku takto snadno nepretahla, takze sme asi meli velike stesti :)
Priklanim se tedy k nazoru pretahovat, co to jde, i od kamaradek vim, ze pokud se zadarilo co nejdriv, byli bez problemu.
Mejte se prima
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
16.5.05 10:36

trhlinky

Holky, viacere tu pisete, ze ste predkozku pretiahli a ze ostali trhlinky. Podla mna je to dostatocny dokaz toho, ze sa to tak robit nema, ze je to priskoro. Ak chcete udrziavat pipika v cistote, staci to vyplachovat pomocou injekcnej striekacky.
Nechcem vam do toho kecat samozrejme, ale moj nazor je ten, ze ked je nieco prirodzene (a to prirastena predkozka na zaciatku je), tak to netreba „vylepsovat“. Ostatne, ak nie su ziadne problemy, tak je do puberty cas. Potom to uz ten chalan chape, co sa s nim robi a preco. Ved nie sme na pretekoch…
Pa!
 sch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
16.5.05 14:51

Holky, to je fakt hrůza jak ty doktoři mají ne všechno jiný názor, ach jo. :( Nám doktorka řekla že to máme nechat, že je času dost až tak
kolem 3 roku, že do té doby mu pindik ještě vyroste a upraví se to samo. Když se to dělá dřív, což prý byla praxe tak před 25 lety tak se akorát potrhala kůžička a je to zbytečné. tak jen přidávám další názor. Pa Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
19.5.05 14:45

Ahoj, nedávno jsem k tomuto tematu taky psala (viz výše). Mám 20měs. syna a po 2měs. mazání Triamcinolonem nás čeká tvz. uvolňování (rozlepení) a prosila jsem o názor zkušeného urologa, tak tady je:

deglutinace čili rozlepení vnitřního listu předkožky a žaludu je pro zkušeného urologa záležitostí několika málo sekund či minut, podle okolností. Rozhodně s tím nijak neváhejte, chlapec téměř dvouletý si musí pomalu zvykat na pravidelnou hygienu předkožkového vaku při každé koupeli. Mí synové takto kdysi ošetření si v onom dětském věku sami v koupeli připomínali hlasitě přesprchování přehrnuté předkožky (" mami, (tati), ještě šulinka!„). Vadné hygienické návyky v dětství se naopak lehce zafixují a je ostudou rodičů, když k nám do urologické ambulance přicházejí teanegři či dospěláci jimž ještě žalud "nespatřil nikdy světlo světa“. Nepřejte si vědět jak je to pak někdy složité léčení. Nemusíte mít opravdu žádné obavy, jsou zbytečné.
Ta nepříjemná chvilka se lehce přetrpí a je pokoj napořád- ale doporučuji po zákroku zpočátku ušní štětičkou namočenou v dětském olejíčku na noc přetřít okruží žaludu, aby nedocházelo k novému slepování- a samozřejmě dbát na denní péči o předkožkový vak.
Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Přiznám se, že jeho názor na mě působí věrohodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
19.5.05 15:20

Ahojky,
ja mam 5,5 leteho syna a predkozka mu dosud pretahnout nejde. Problemy nema (zanety, problemy s curanim), tak pry to nemame resit, ze je do puberty casu dost. Pry je to individualni, nekomu jde pretahnou v roce, nekomu az v puberte.
V unorove Betynce na strane 62 se na tento problem pta maminka 4-leteho chlapecka a je u toho dost obsahla odpoved.
 Mika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daja87
28.10.12 00:27

Ahoj holky.Doma máme 10 měsíčního pindíka :) A taky mu nejde přetáhnout předkožka u pindíka. Byla jsem stím u doktorky a ta mi řekla že je to normální a že se stím do 3 let nic nedělá. Jenže jsem četla více názorů na tuhle věc. A mám docela obavy aby to pak třeba nebylo ještě horší??Tak asi zkusím ještě dětskou urologii v Hradci a uvidíme. Chci mít jistotu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML