Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, prosím, někdo zkušenosti s tímto kočárkem?
celkové jízdní vlastnosti, odpružení, kvalita materiálu (šusuje se?), dokupovali jste i ta all-terrain kolečka? Děkuju ![]()
Vypadá parádně. Lehoučky. Jen koukám jde ten sporťák do uplného lehu? Příjde mi že je to kolíbkové ležení. Možná se mi to zdá
@Veru1987 ano, jde o kolíbkové ležení, ale většina kamarádek byla s tím způsobem spokojená, jen naklopily do lehu a bylo (miminko samozřejmě taky spokojené)
navíc tento model má ten sporťák docela dlouhý, s prodloužením nožiček a jejich polohováním, myslím že by tedy mohl vydržet dlouho ![]()
@z.anonym píše:
@Veru1987 ano, jde o kolíbkové ležení, ale většina kamarádek byla s tím způsobem spokojená, jen naklopily do lehu a bylo (miminko samozřejmě taky spokojené)navíc tento model má ten sporťák docela dlouhý, s prodloužením nožiček a jejich polohováním, myslím že by tedy mohl vydržet dlouho
Já si nemyslím že je to vhodné pro dítě, pro páteř. Ani v autosedačce, ani v lehátku nemá být dlouho. Přirozené je ležet rovně. My třeba využívali sporták fakt hodně. Byli jsme pořád venku. Dcera tam spala i 3 hodiny. Za mě je rozhodně lepší kočárek kde se dá dát dítě na rovné lehnutí. Tu se o tom už taky psalo, že to ideální není ty kolíbkové ležení.
@Veru1987 jak to myslíš, špatné pro páteř?
vždyť to korýtko neovlivní fyziologické zakřivení páteře, naopak právě. A to, že má nožičky nahoru ničemu nevadí, existují i cviky dle Koláře, které vyloženě tyto pozice využívají. Pro miminka je podle mě naprosto přirozené dávat nožičky intuitivně nahoru. A samozřejmě v tom nebude celý den a ráda bych střídala i s šátkem/nosítkem. Asi bych to nebrala tak tragicky, ale děkuji za odkaz na diskuzi ![]()
@z.anonym píše:
@Veru1987 jak to myslíš, špatné pro páteř?vždyť to korýtko neovlivní fyziologické zakřivení páteře, naopak právě. A to, že má nožičky nahoru ničemu nevadí, existují i cviky dle Koláře, které vyloženě tyto pozice využívají. Pro miminka je podle mě naprosto přirozené dávat nožičky intuitivně nahoru. A samozřejmě v tom nebude celý den a ráda bych střídala i s šátkem/nosítkem. Asi bych to nebrala tak tragicky, ale děkuji za odkaz na diskuzi
@z.anonym píše:
@Veru1987 děkuji, i tak mám na to svůj názor
Tak bohužel. Rozhodně je lepší rovné ležení.
@z.anonym Ahooj, tak co, jak ses rozhodla? Já právě přemýšlím nad dvojkombinací Harvey 3 Premium, líbí se mi, že je lehký a navíc naše ježdění bude tady po parku, žádný šílený terén ![]()
Budu ráda když se ozvou i další holky se zkušeností!