Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím
po dnešním krmení mého synka a debatě s mojí mamkou jsem se rozhodla sem napsat zda se nenajde někdo kdo třeba nezná recept nebo prostě z čeho se přesně dělal ten dřívější opravdový sunar a ne to co se prodává teď v obchodech. Chuť toho sunaru co býval si pamatuji a zatím žádný ze sunaru který jsem měla možnost ochutnat není ten který jsem znala.
No tak obavám se ze i kdybys recept znala tak doma bys to nevyrobila. To jsou nápady ![]()
Recept nemam, ale zajimalo by mne, co te k tomu vede? A BTW do kdy jsi pila sunar, ze si pamatujes chut? ![]()
@mery.love zkoušela jsi normální sušené plnotučné mléko? To je prý chuťově nejblíž, ale nevím, nepamatuju si chuť, tvrdí mi to okolí.
EDIT: Jinak bych řekla, že to bude tím, že dřív tam bylo méně přidaných látek a bylo to „jen“ sušené mléko. Receptu se asi nedopátráš…
Příspěvek upraven 15.12.13 v 22:50
Veria: tak to je asi fakt ale člověk nikdy neví ![]()
jakuve: Vede mě k tomu to, že mi ty sunary prostě nechutnají a také, že by to bylo jistě lacinější
do 6 let ![]()
Billi: Díky za typ to zkusím ![]()
Ja pila sunar taky dlouho…a chut si taky pamatuju… a taky si pamatuju, jak jsem ho chodila loupit do spajzu…olizla prst, namocila a snedla ![]()
no je to rozdíl oproti tomu co je teď…proto se snažím abych kojila co nejdéle ale bohužel věčně to taky nepůjde ![]()
Jestli je otázka pro mě tak já kojím ale už to prďolkovi nestačilo tak jsem musela koupit sunar značky Nutrilon a jednou denně nebo jednou za dva dny dát UM.
Aha. Nutrilon je hnusnej lepší je Hipp nebo Beba. Možna ta Beba ma nejlepší chuť z těchto tři. Jine jsem nezkousela.
No máme rozbalený Nutrilon a koupila jsem v akci Bebu tak uvidíme. Doufám ale že to kojení fakt vydrží.
@jakuve píše:
Recept nemam, ale zajimalo by mne, co te k tomu vede? A BTW do kdy jsi pila sunar, ze si pamatujes chut?
Já si ho teda z dětství pamatuju. Měl chuť sušeného mléka a dokonce ho mamka místo sušeného mléka používala, naprosto běžně.
Ty smrady, co jsou umělou výživou dnes, s tím nemají nic společného.
Těžko ovšem hodnotit, zda to taky byl zdravější.
Ten sunar se dětem normálně sladil kostkama cukru.
![]()
@chatwenna Maminka měla sešit, kam si zapisovala výdaje a měla tam rozpis, kolik cukru potřebuje. Spočítaný na kostky, kolik krabic bude potřebovat. Mám takovej dojem, že do jedný lahve sunaru patřilo 6
kostek cukru. Ale to je info bez záruky.
@Virginia No fuj… Ale mam tezke obavy, ze i ted je to brutalne preslazene. Slozeni jsem radsi nezkoumala.. ![]()