recepty misto skleniček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
recepty misto skleniček
Zaravím maminky,chtela jsme poprosit o nejaké dobré recepty pro malou.do ted dávám skleníčky,ale chtěla bych začít něco vařit (snad to bude bastit)a proto jsem chtěla poprosit o dobré nápady a recepty pro tu maji prdolu (no 13 mesicu)
nesnese kousky tak kupujeme skleničky od 6 mesice tak by to melo bejt asi tekutčejši co? děkuju za recepty.Miša
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že žádné takové recepty nejsou. Prostě uvař brambor, k tomu něco přidej, rozmixuj a je to.
Já teda vařila všechno v páře, měla jsem na to takovou šikovnou mašinku, kde byl i mixér a vlastně to používám pořád.
Jinak spousta receptů je na MMB - www.mimibazar.cz v sekci recepty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás teď vedou polívky. v rámci úspory času dělám polívku pro nás (většinou bramboračku, nudlovou, rýžovou, písmenkovou,…) a prostě jí jen neosolím. Odeberu pro štěpána a zbytek dochutím. Malýmu jí pak ještě rozmačkám vidličkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,
já začla menší cácoře kolem roka taky dávat naše polívky. jak píše levi jen jsem je málo osolila. moc jí to chutná. hlavní jídlo má buď s náma nebo pro ni mám zamražené porcičky zeleniny s masem, které dostává s naší přílohou. ale pravda, že u druhého dítěte tu stravu člověk už tak neřeší
hlavně už jsem zvyklá vařit taková jídla, aby to mohly jíst děti, tak už pak není takový rozdíl jestli jestli je dítku 3 roky nebo rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, tak to není pravda, že recepty pro mimina a batolata nejsou. Stačí se jít podívat někam do prodejny knih. Já jsem si vybrala Vaříme pro kojence ( do 1 roku) a pak je i knížka Vaříme pro batolata ( od jednoho až asi do tří let) a já mám ještě Vaříme pro kojence a batolata ( od nějaký britský autorky a jsou tam ty recepty komplet až do třech let). V tý knížce používaj suroviny který normálně koupíš a jídla která jsou pro děti osvědčená a chutnají jim. Taky se chystám na vaření, ale bojujeme s jídlem a momentálně nechceme lžičku ani vidět.
Tak se dívni po netu a nebo po těch knížkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli chceš vařit ještě příkrmy, tak jednoduše obšlehni složení skleniček a uvař doma. My už ve 13m začali přecházet na normální stravu, takže jak píšou holky, polívky, dušená jídla, omáčky,…když nebudeš moc solit, kořenit, používat libová masa, myslím, že už děti klidně můžou. Není to ze dne na den, prostě časem se Ti už nechce vařit zvlášť, sní už víc, i děti samy někdy už nechtějí nic extra, ale to co, mají rodiče na talíři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Knížku s recepty jsem sice měla, ale stejně jsem vařila podle sebe a z toho co jsem měla doma, prostě nějakou zeleninu, k tomu maso (většinou králičí nebo krůtí) a na střídačku brambor, bezlepkové těstoviny, rýži.
Postupem času jsem si upravila dospělácké recepty, tak aby byly neškodné pro tak malé dítě.
a souhlasím - s prvním dítětem jsem si dávala záležet, druhé se mi trošinku vymklo z rukou
když ale ta cácorka viděla, co jí brácha, chtěla totéž a v tom případě argument - to není pro děti- neplatil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
recepty
Ja pro chlapecka varim skoro kazdy den. Delam spis rychla jidla, takovy ten zaklad pro nej a zbytek si dochutim pro sebe. Neco sni, neco mu nechutna, ale nejvice se osvedcily vyvary hovezi a drubezi. Tzn. hutsi polevky s pismenky, zeleninou, pohankou, atd.. proste podle nalady a surovin. To co jsme uvarili a co mam ozkousene, ze jedl, tak davam sem na www.papam.cz. Napady cerpam hlavne na netu zkousim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit