Náš jídelníček je strašnej
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
naš jídelníček je strašnej
Zdravím maminky,chtela jsem poprosit o nějake receptíky co detem chutnaji.je nam rok a s jídlem pořád zapasime ..kousky jime opravdu jen skleničky od 6 měsíce ..chlebík nejí ani rohlík..prilepí se jí to na patro a je hotovo.při jídle jí natahuje ..teda ke konci když už asi uz nemuze a nebo kdyz jí to nechutna.nemá rada sladké.rohlík jsme zkusila namočit i do UM ale strkala mi to ven z pusinky.ovoce mi nechce vubec ani banán.
naš jídelníček je hroznej a potřebuju aby trochu více přibejvala.protoze se ted vytahla a je jak čára.
popíšu vám náše jídlo a prosím napište mi nějaké rady a nazory.dekuju všem
ránno v 8,30 150 kase ve 12 hod.200 zeleninky a masem a třeba rejzička tam je v 15 svačina zahradní zeleninka to je asi 120 a druhá svača bud activije nebo přesnídávka dé zbastí tak 150 a pak kojení. v noci se jí také snazím kojit tak 2 az 3 krát. už jsem fakt nestasná s jídlem delá vofuky,ale asi bude po mamince taky jsem prej nejedla.Děkuju všem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,no me pripada,ze ti prcek krasne ji,to nase Emca nesni kolikrat ani ted ![]()
Ja bych akorat presunula ranni kasi na vecer.
Ty kousky,kazde dite je snese v jinem veku,nekomu vadej dlouho,s tim se nic moc nenadela..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se zdá strašná pauza v těch ranních jídlech, kdybych se pokusila Ondru udržet o hladu mezi 8.30 a 12.00, zboří barák…
My máme ráno mezi 6 a 7 asi 240ml UM, pak kolem 9.30-10.00 sváču (ovoce, jogurt, pečivo s žervé, …). Kolem poledne oběd (masozelenina, těstoviny, rýže, …) cca 200-250 a po obědě ještě tak 150 UM. Odpoledne svačina kolem 15-16h (zelenina, ovoce, pečivo, jogurt, … vlastně cokoliv
), kolem 18h kaše a před spaním kolem 20h ještě UM, to ale vypije celkem málo.
Během dne mezi jídly občas kousek ovoce, křupka, dětská sušenka, …
Hubený je jako lunt, v roce měl 8300g a 74cm. Cpe se podle mě dost, ale stejně moc nepřibírá, nicméně je akční až hrůza, veselý a spokojený, tak hlady asi netrpí
.
Kousky jsme začali křupkami, nejdřív mu nejvíc chutnaly rýžové, pak jsem přidávala i ostatní druhy. Ze zeleniny měla ze začátku obrovský úspěch cuketa, přidávala jsem jí skoro do všeho. A dýně… Z příloh má asi doteď nejradši rýži, občas mu jí dávám i k svačině třeba s ovocem, a taky se za tím jen zapráší. Osvědčily se mi i instatní rýžové vločky, nastavuju mu tím přesnídávky, aby toho bylo víc
. Nějak zvlášť nemusí těstoviny…
Kupodivu mi v poslední době vyndavá kousky z jídla, když je kašovité a v něm něco vcelku. Chce prostě buď kaši nebo kousky, ale ne oboje najednou. Takže je schopný z borůvkového jogurtu vyndat ty borůvky a vyskládává si je před sebe do řady
.
Co zkusit to pečivo třeba jen do ruky v kočárku? Ne jako jídlo v době svačiny nebo oběda, ale jen tak, že by to prostě držela v ruce a třeba to náhodou strčí do pusy a kousne si a zjistí, že to není tak hrozné? ![]()
A když kousky nebude chtít, tak ji ještě nech, začne později… pořád lepší, když bude jíst namixované, než aby nejedla, ne?
.
A nestresuj se, jestli nevypadá hladově, tak je to v pohodě, já mám nenažránka, a je taky hubený ![]()
Příspěvek upraven 22.04.10 v 13:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
13 mesicu a s jídlem zapasíme od začatku ..byla plně kojena do 8 -9 mesice samozřejme jsem zkušela,ale neslo to .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak jen abys věděla, že v tom nejsi sama. Matymu je přes rok a půl a teprve nedávno začal brát kousky na milost, ale nic velkýho - třeba rýži, rozvařený těstoviny nebo na drobno nakrájenou zeleninu a stejnak to musí mít v omajdě, jinak taky navaluje. A ke konci jídla dělá to samé co tvoje holčička - začne to navalovat. A rohlík, nebo loupák u nás taky nevede - dostane to max. do kočárku, ale ožužle jen kousek špičky
A co se týče nějakýho harmonickýho oběda - do nedávna jsem pouštěla písničky a všelijak roptylovala, aby něco málo pojedl - jeho to jídlo vyloženě nebavilo a tohle byla jediná možnost, jak ho nakrmit.
Jinak si myslím, že malá nejí až tak málo, jen tam chybí to ovoce. U nás je to třeba takto: ráno 200ml mlíka, v poledne 200-250g masozeleninového oběda (taky kolikrát ze skleničky), odpoledne 200g ovocné přesnídávky, k večeru 160ml kaše, před spaním 200-250ml mlíka… čili jídelníček skoro srovnatelný a to je kluk a o půl roku starší. A váhu má pěknou.
Třeba bude holčička žížalka, jestli to má v genech.
Snad jsem trochu pomohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo dávam jí rýžové krupky to zbodne a rohlíček do ručky taky..ma jen dva zoubky dole ted se vyklubal nahore treti.rohlíček dávam do kočarku,ale opravdu tomu moc nedá spíše ho nazmoula a já jí davam kousky sama do pusinky a to dlabe,ale je jak vrabec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meli jsme to same..od zacatku problemy s kojenim,na trech mesicich,kdyz vypila 120 ml,to bylo slavy!!
Nenervuj se,neres to,pokud prospiva..
Emiccin bojkot jidla a piti nas pred Vanoci dohnal az do nemocnice,ale to by bylo na jinou diskuzi ![]()
Me prijde,ze podle mnozstvi,ktere pises,ji naprosto normalne,200 ml masozeleniny k obedu ![]()
Popisu ti nas jidelnicek,v temer dvou letech jo.Snidane 5 x kousnuti do chleba ci rohliku s necim,dopol svacina zadna,nechce.Obed - celou porci sni tak dvakrat do mesice,kdyz bych to mnozstvi,co sni, nacpala do presnidavkovy sklenky,bude toho tak trictvrte.Odpol svaca - ovoce,treba jablicko strouhane s bananem nebo tvaroh s ovocem,jogurt.Vecere - obcas kase,ale spis varim huste polevky,nekdy chleba s necim,ale to sni tak pul krajicku.V noci 200 ml UM
Příspěvek upraven 22.04.10 v 13:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NJN,ALE KOJENI NECHCE VUBEC PO RANU ANI VIDET A PROTO TA KAŠE A MYSLÍM,ZE KDYŽ JÍ ZAPLACNU KAŠI TAK DO NI DRÍV JAK ZA 3 HOPDKY NIC NEDOSTANU.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě, jak psala Katka, že se kousky naučili přes křupky, tak u nás na to možná měly vliv dětký tyčinky - jsou to jako slaný tyčinky co si kupují dospělý k telce, ale jsou právě bez soli a Maty si je začal chroupat do pusy celý a pak si s nima v té puse musel nějak poradit. Ale někdy, když si jich narve moc, tak se mu z toho udělá taky slepenec a ten mi pak vyplyvne, tak jí to zkus dávat kdyžtak po jedné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit