Recepty na přesnídávku z dýně

11522
12.9.12 16:47

recepty z dýně

Ahoj holky, zkousela jste nektera udelat presnidavku z dyne? My jsme dostali a nevim co jineho vymyslet…V detstvi mi chutnal i dynovy kompot, ale jak na nej? :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1505
12.9.12 16:55

No, tak my děláme z dýně receptů několik:

Dýňová polévka (krém)
Dýňovo-bramborové pyré (lze obměnit jakkoli dýňovo-mrkvové atd.)
Zapečená dýně s kozím sýrem (taky lze obměnit, podle chuti různé sýry…) já k tomu pak dávám i opražené ořechy atd.
Dýňová omáčka (podobně jako pyré)
Dušená dýně s mrkví, cuketou, lilkem

A babička dělává i dýňovou buchtu :-)

A všechno je to neskutečná mňamka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
12.9.12 16:58

Tak kompot nevim, ale prikrmy z dyne dcera ma rada, pridavam k ni brambor, mrkev a maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
12.9.12 17:16

Ja delam kompot. Pridavam k dyni hodne ananasove tresti a je to mnamka. Mam pocit jako kdybych jedla ananas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
12.9.12 17:18

Kompot dělám takto: nakrájenou dyni naložím na 24 hodin do vody s octem. poté sleju, a do hrnce naliju ananasový sirup s vodou, nakrájím hodně citronu bez kůry, hřebíček a skořici. podle chuti přisladit. vařit vše i s dýni dokud nezesklovatí. poté naplnit do sklenic a hotovo. už nezavařuju. je to moc dobré :)
a pokud máte někdo recept na dýni do přesnídávky nasladko, tak se podělte :) přítel mi domluvil dýni a já mám kompotu ještě od loňska plno, tak nevím, co s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
3.3.15 20:01

Máslová vs. hokaido dýně

Je velký chuťový rozdíl v polévce uvařené z máslové a dýně hokaido?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.15 20:05

@Mata132

je skvělá :) výborná polívka
rozdíl nepoznávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
3.3.15 20:07

@Mata132 pouzivaji se bezne obe, ja do te polevky pridavam jeste mrkev a cibuli. Takze i kdyz tam trochu rozdil je, chutove dobrota :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
3.3.15 20:24

No já vařila jen zatím jedno a to z hokaido a přišla mi taková močnatá :-( tak chci zkusit z té máslové jestli to bude něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
4.3.15 09:46
@Mata132 píše:
No já vařila jen zatím jedno a to z hokaido a přišla mi taková močnatá :-( tak chci zkusit z té máslové jestli to bude něco jiného

Urcite to zkus, u nas teda vede naopak hokaido, kazdymu sedne neco jinyho. Dej vedet jaky to melo uspech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí