Reference u životopisů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Když o to vyloženě nezadají, tak je do CV nepiš. Není to povinnost, až je budou chtít, napíšeš co máš. Minulý zaměstnavatel o tobě nesmí žádné informace, bez tvého svolení, poskytovat (GDPR). I když se to často nedodržuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych reference uvedla až na vyžádání. Jsem manažerka a dokážu se rozhodnout o novým zaměstnanci na základě výběrového řízení. Na reference bych volala pouze v případě, že by mi u dotyčného „něco“ nesedělo a potřebovala bych se u tvrdit v názoru. V tomto případě bych ale dala spíš přednost jinému kandidátovi. Takže já reference nepotřebuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele reference mají smysl dávat jedině pokud je to práce v oboru ze kterého je dotyčný a pokud to je práce typu prodejce, obsluha a podobně. V takových případech se stejně téměř nikdy nevyužívají.
Volat na reference se bude jedině pokud jsi vyší střední management a výše, pokud budeš mít na starosti větší objemy peněz a budeš o nich rozhodovat. jinak je to všem celkem šumák, natož aby si aktivně zjištovali kontakt na někoho, kdo tě znal.
Pokud pracuješ v nějaké specifické branži, která prostě není moc velká - typicky třeba reklamní sféra, tak je to jedno zase z jiného důvodu, totiž že se všichni navzájem víceméně znají a pokud se ti povedl větší průšvih, tak se to nový zaměstnavatel dříve či později dozví.
Já reference v CV mám, ale reálně se využili jen jednou a to paradoxně při práci ke které jsem se dostala přes dlouholetého kamaráda a referenční osoba byl prozměnu kamarád nejvyššího šéfa, tak se mu ozval a poptal se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jde o nějakou významnější pozici, tak si reference zjišťují sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
samozřejmě kontakt je fajn a dost to firmy využívají (zvláště na pozicích které komunikují). pokud víš, že nějaká reference není dobrá, tak bych ji neuváděl. Alternativou je doporučující dopis, který taktéž funguje dobře.
Pokud ses někde rozešla v zlém je otázkou jak důležitá část CV to je (zda to zcela nevynechat - pokud to je tvoje chyba) nebo si najít přijatelný příběh proč tam nemáš referenci a hlavně proč si odešla.
každého odněkud vyhodili a kdo nikdy nelhal trochu u pohovoru tak kecá.. Musí to dávat smysl, ale přikřášlit to lze a pak dohnat samostudiem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
samozřejmě kontakt je fajn a dost to firmy využívají (zvláště na pozicích které komunikují). pokud víš, že nějaká reference není dobrá, tak bych ji neuváděl. Alternativou je doporučující dopis, který taktéž funguje dobře.
Pokud ses někde rozešla v zlém je otázkou jak důležitá část CV to je (zda to zcela nevynechat - pokud to je tvoje chyba) nebo si najít přijatelný příběh proč tam nemáš referenci a hlavně proč si odešla.
každého odněkud vyhodili a kdo nikdy nelhal trochu u pohovoru tak kecá.. Musí to dávat smysl, ale přikřášlit to lze a pak dohnat samostudiem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týká referencí, tak jsem je tam dával vždy po dohodě s tím člověkem, na kterého jsem referenci dával. Určitě bych tam nedával nic, co nemám domluveno, že tam můžu vůbec dát.
Jinak u první práce jsem se domluvil na referenci se známým. Prostě dám si do životopisu fejk projekt, který jsem s tebou dělal rok a když ti zavolají, tak jim to potvrdíš
Byla to taková pojistka, ale nakonec to nemělo žádnou váhu a na získání práce to nemělo vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reference jsem davala, az kdyz o ne firma pozadala. Nez jsem predala kontakt, tak jsem s dotycnymi mluvila, zda jim to nevadi. Nakonec ze 3 vyzadanych kontaktu volali jen byvalemu sefovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je vhodné psát k poslednímu zaměstnaní reference či ne?
Hledám si novou práci - odpovídám na různé prac. nabídky od prodavačky, cestovní kancelář, práce v kanceláři.
A nevím zda psát či nepsat kontakt na reference.
Z minulého zaměstnaní mě dost hnusně vyhodili a upřímně nechci aby je příp. nový zaměstnavatel kontaktoval a aby ve starém zaměstnaní věděli kde chci nastoupit.
Jeden z vedení, který byl nad šéfkou mi dal kontakt na sebe a dovolil mi, že kontakt mohu předat.
V prac. nabídkách není napsáno, že chtějí kontakt, ale já bych jsem ráda i tak pro jistotu tam kontakt měla, protože co kdyby je napadlo zavolat.
A na internetu je tel. číslo na šefku pod kterou jsem pracovala a která mi dobré reference nedá