Reflux jícnu v dospělosti

57
13.1.24 08:50

Reflux jícnu v dospělosti

Dobrý den,

Mám takový dotaz, vím, že miminka můžou mít běžně reflux jícnu a i já sám jsem ho jako mimino měl. (Do roka a půl)

Ale vše začalo, když jsem šel ven v trošku chladnějším počasí a nadýchal jsem se studeného vzduchu, asi po 2h se mi udělal knedlík v krku a takové jako pálení a lehce špatně od žaludku. Krk se mi hodně mění a jsou hodiny, kdy je mi úplně dobře a někdy zas knedlík v krku pociťuji značně více. Četl jsem, že by to mohl být i reflux jícnu, ale v noci se nebudim a žáha mě nepálí, ani žaludeční šťávy v krku necítím.

Nevíte co by mohlo pomoci?

P. s. Ráno a dopoledne je to nejlepší, pak se to během dne začne zhoršovat.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
128
13.1.24 08:53

U me se treba reflux projevoval dlouhodobym kaslem. Zajdi si na orl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.1.24 09:08

@malýhroch To jsem taky četl právě, ale já ani nekašlu, občas se mi dělají hleny, ale ty jsou až při dlouhodobém refluxu a mně to trvá asi 5 dní.

Taky jsem četl, že to může vyvolat stres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
WENDOOLCA
13.1.24 09:26

Mozna mas reflux. Ma to kdekdo. Na gastru mi rekli:„To neni nic, to ma kazdej druhej, jsou horsi veci.“ A meli recht. Hlavne neber leky typu omeprazol, helicid a spol. Maji vyrazne negat. ucinky. Nez mi nekdo napise, ze pisu blbosti, prectete si pribalak a vyzkumy. Infarkt, alergie, osteoporoza… dekuji, ne. Radsi cvicit. K tomu taky existuji vyzkumy. Lepsi je tedy zahajit rehabilitaci branice a stredu tela. To je efektivni reseni. Mne osobne pomaha i kvalitni jabl.ocet.

• Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
13.1.24 09:28

Jen jeden priklad za vse https://www.idnes.cz/…6_domaci_mpl

• Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
13.1.24 09:34
  • Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
13.1.24 09:35

A hlavne se nelituj, to je nesnesitelny. Stres ma kazdej.

• Citovat
  • Upravit
6422
13.1.24 10:28

Jsi nastydlej, nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adela802
13.1.24 15:57

@WENDOOLCA souhlasím s tebou :))) mě po Omeprazolu hrozně pálil jícen jsem myslela že mám na hrudi žehličku… Děs… Na gastru tenkrát nic nezjistili takže asi stress

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová