Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
To že se ožere a pak se rozdává tak z toho se nevyvlikne tím že bude tvrdit že ji někdo znásilnil ![]()
Buď se bránila tak ať jde na policii. Bohužel už dávno pozdě ![]()
A nebo byla tak na mol že to chtěla a teď zpětně dělá chudinku.
@Anonymní píše:
Ahoj, je to pro mě těžká témata, ale nemám si s kým popovídat ale moje kamarádka se mi svěřila, že dva dny dozadu byla znásilněna. Bylo to tak, že ji pozval její,,skoro" přítel k sobě domů, už u něj byla, prý už i seKs měli (souhlasila) ale nedávno ji pozval opět, tak šla, bylo to v pohodě a něco i pili, ona ale není zvyklá a prostě se opila, nevěděla příliš o světě kolem. prý pila dobrovolně…
aaach těžko mi z toho, ale nevím jak jí pomoci: (já to za znásilnění považuji ale hlavně to musí tak brát ona, pokud to chce řešit.
Jak to vnímáte vy? je to znásileni nebo jak to řešit, jak jí pomoci… zažili jste někdo něco takového?
Nevěděla příliš o světě, ale že nesouložila dobrovolně, to jako věděla, že se cítí znásilněná… V první řadě ať se kamarádka zaměří na alkohol. Mohl by to být pro ní větší problém, než soulož s přítelem pod vlivem alkoholu! Nesnáším takový nány, který se ožerou, neví co dělají, co se děje, ale znásilněním jsou si jisté. Být tím borcem, nakopal bych ji někam! A být tebou tak bych řekl kamarádce, ať nechlasta a nesnaží se být důležitá. Netvrdím v žádném případě, že se to nemůže stát a nijak to nebagatelizuji, ale tohle nebude ten případ. Doporučuji jít kamarádce na policii. Říct, ozrala jsem se, nic si nepamatuji, ale znásilnil mě. Sice si to nepamatuji ale je to tak!
Je to znásilnění a hlavně neřeš nic za ní. Vezmeš jí tak znovu její vlastní autonomii, kterou už jí před tebou vzal násilník. Zeptej se jí, co potřebuje, co byste mohli udělat společně. Hlavně ji do ničeho netlač. Je normální i to, že si řekne o pomoc později, až k tomu sama dozraje. Jediné, co je dobré vědět, jsou organizace, které by jí mohly pomoci. Třeba Profem má anonymní chat, telefonní linku pro oběti. Může je kontaktovat přes sociální sítě, z anonymního mailu. Mám s tímto dostatek osobních zkušeností. Jsou schopni zajistit psychologickou pomoc, nakonec i právní. Nahlašování má za mne smysl jedině v případě, pokud by chtěla chránit další případné oběti. Za znásilnění u nás padají běžně směšné tresty. Oběť projde kolem přes PČR a soudy, kde bude mnohokrát znovu retraumatizovaná. Soudci nemají povinnost se dovzdělávat. Někteří soudí stejně jako před třiceti lety. Někteří znásilnění neuznávají. Dostatečně o tom hovoří advokáta Lucie Hrdá.
Prošla jsem si sekundární viktimizací ze strany PČR jako dítě. Ještě navíc v době, kdy v našem trestním právu neexistoval pojem oběť.
@JiříkMazlík píše:
To že se ožere a pak se rozdává tak z toho se nevyvlikne tím že bude tvrdit že ji někdo znásilnil
Buď se bránila tak ať jde na policii. Bohužel už dávno pozdě
A nebo byla tak na mol že to chtěla a teď zpětně dělá chudinku.
Rozšiřuješ mýty o znásilnění. Napřed se v této problematice patřičně dovzdělej. Já píšu z pozice sexuálně zneužívaného dítěte, které se i jako zralá žena a matka léčí s posttraumatickou stresovou poruchou.
On se řekl, že (tedy napsal)když si vyměnili pár zpráv, že říkala,,ne" i já nějak bránila rukama ale kvůli alkolholu, se nezvládala a dál si až tak moc věci nepamatuje, ale on i ona tvrdí, že nějak se vzpírala
@Anonymní píše:
On se řekl, že (tedy napsal)když si vyměnili pár zpráv, že říkala,,ne" i já nějak bránila rukama ale kvůli alkolholu, se nezvládala a dál si až tak moc věci nepamatuje, ale on i ona tvrdí, že nějak se vzpírala
Takže má důkaz, že kladla odpor?
(Pokud ji to i sám napsal), chápu to dobře?
Pak to znásilnění je…
@krecik.dzungarsky píše:
Rozšiřuješ mýty o znásilnění. Napřed se v této problematice patřičně dovzdělej. Já píšu z pozice sexuálně zneužívaného dítěte, které se i jako zralá žena a matka léčí s posttraumatickou stresovou poruchou.
Nemusí se dovzdelavat. Má pravdu, ne ty. Píšeš se zaujetím, protože se ti to stalo a máš špatnou zkušenost. Viz. přehnaná reakce co jsi napsala před touto. Každá taková věc se musí posuzovat individuálně ale to tobě díky špatné zkušenosti nemusí jít, což částečně i chápu.
@Markéta188 Říkají to něco reakce boj, útěk, zamrznutí? To, že se někdo opije tak, že nemá pojem o světě, neznamená výzvu ke znásilnění. A nelze to omlouvat ani tím, že už spolu dříve souložili.
@neps píše:
Nemusí se dovzdelavat. Má pravdu, ne ty. Píšeš se zaujetím, protože se ti to stalo a máš špatnou zkušenost. Viz. přehnaná reakce co jsi napsala před touto. Každá taková věc se musí posuzovat individuálně ale to tobě díky špatné zkušenosti nemusí jít, což částečně i chápu.
Tenhle člověk se laicky opakovaně vyjadřuje k tématům, o kterých nemá ani to nejzákladnější povědomí.
@krecik.dzungarsky píše:
@Markéta188 Říkají to něco reakce boj, útěk, zamrznutí? To, že se někdo opije tak, že nemá pojem o světě, neznamená výzvu ke znásilnění. A nelze to omlouvat ani tím, že už spolu dříve souložili.
To sice ano, ale pokud si nepamatuji díky opilosti co se dělo, tak nemůžu tvrdit, že se to dělo a to je podstata celého toho co se tu řeší. Znásilnění se nedá nijak ospravedlnit ale taky není možné tvrdit, ze me nekdo znásilnil, když jsem byl vylitej jak váza a nepamatuji si.nic. To je příliš závažné obvinění na to aby to šlo takto jednoduše.
@Anonymní píše:
@Markéta188 Ano, napsal to…ma screen sms
Ve výsledku se můžete obrátit i přímo na Lucii Hrdou, pokud by to chtěla kamarádka ohlásit. Alespoň by měla v zádech člověka, který ví, co dělá a proč to dělá. A pro případné rýpali, nikdy jsem nebyla její klientkou.
@krecik.dzungarsky píše:
Ale rozhodně jsi k tomu nepřišla tím, že chlastáš a nevíš co děláš ![]()
Neříkám, že se to nestalo ale takhle si tomu jít naproti jako zde v diskuzi ![]()
A je to dost vážné obvinění ale detailní výslech na kriminálce ve většině případů odhalí jak to opravdu bylo ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, je to pro mě těžká témata, ale nemám si s kým popovídat ale moje kamarádka se mi svěřila, že dva dny dozadu byla znásilněna. Bylo to tak, že ji pozval její,,skoro" přítel k sobě domů, už u něj byla, prý už i seKs měli (souhlasila) ale nedávno ji pozval opět, tak šla, bylo to v pohodě a něco i pili, ona ale není zvyklá a prostě se opila, nevěděla příliš o světě kolem. prý pila dobrovolně…
aaach těžko mi z toho, ale nevím jak jí pomoci: (já to za znásilnění považuji ale hlavně to musí tak brát ona, pokud to chce řešit.
Jak to vnímáte vy? je to znásileni nebo jak to řešit, jak jí pomoci… zažili jste někdo něco takového?