Registrace těhotných

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
20.6.10 18:24

Registrace

Ahojky těhulky,
jak to řešíte s registrací ? Jsem v 10 týdnu a už se poohlížím po porodnicích a docela dostávám strach, abych měla kde porodit :(
Co když mě nikde nezaregistrují ? Je registrace nutná ? Někde jsem četla, že i když budu reg. a nebudou mít místo, můžou mě převézt i mimo Prahu … jak to je ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
20.6.10 18:29

Ahoj. Nevím, jak to je teď, rodila jsem v únoru, ale tenkrát se ještě registrovalo (mluvím o Praze) od 14.tt. Pokud budeš registrovaná a budeš rodit zrovna v době, kdy bude „tvoje“ porodnice plná, odvezou tě někam jinam, kde bude volno a může se stát, že to bude třeba v Bradýse. Ale prý se to stává dost málo. Taky záleží, jak moc bude tvůj porod v době příjmu pokročilý. Pokud by to bylo na poslední chvíli, nemyslím si, že by tě nechali rodit cestou. Možná tě uklidní, že vrchol babyboomu byl v prvním čtvrtletí 2009, od té doby se rodí zase míň :D . Přeju pohodové těhotenství a porod bez komplikací :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.6.10 18:40

Mě jde hlavně o to, že všeude čtu, jak registrují jen 12 těhulek denně, jak tam maminky stojí už hodinu před začátkem. Tak mi tak napadlo, že bych se nestresovala, na registraci se vykašlala … co by se pak stalo ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
20.6.10 18:41
Janinka80 píše:
Mě jde hlavně o to, že všeude čtu, jak registrují jen 12 těhulek denně, jak tam maminky stojí už hodinu před začátkem. Tak mi tak napadlo, že bych se nestresovala, na registraci se vykašlala … co by se pak stalo ?

Pak by te automaticky odvezli tam, kde by bylo volno… treba mimo Prahu… nemyslim, ze kazda zenska je nekde registrovana.

• Citovat
  • Upravit
Any11
20.6.10 18:45

Ty clanky co vsude pisi hrozne prehaneji… pokud nejde treba o Podoli, tak si myslim, ze se da v pohode zaregistrovat.

Ja jsem v Podoli registrovana, uplne vydesena jsem tam stepovala asi tri hodiny predem a nakonec nas prislo fakt tech 12. Ptala jsem se a proste je to pry jak kdy… nekdy je vic nekdy min.

Jestli mas vybranou porodnici, pro klid duse si tam zavolej, jak to ted vypada. A podle toho se rozhodni.

Spis problem je, kam budes chodit na kontroly pred porodem, protoze Podoli te napr. do pece bez registrace nevezme.

• Citovat
  • Upravit
4232
20.6.10 19:02

Přesně tak, těch 12 těhulek platí pro Podolí, já jsem tam původně chtěl jít taky, ale v říjnu malují, tak mně řekli, ať si hledám jinou porodnici, tak jsem šla do Motola a tam jsem žádnou frontu nestála. Navíc jsem tam už jednou rodila a byla jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janiska80
20.6.10 19:04

No tak kde rodit už mám jasný - Motol, mám to nejblíž :) A rodily tam moje kamarádky a nemohly si to vynachválit. V červenci tam jdu screening v I. trimestru, tak hned zjistím info :)
 Díky

• Citovat
  • Upravit
1853
20.6.10 19:43

to je těžký rychlá by tě měla dopravit do nejbližší porodnice a min.by tě měla přijmout tvoje spádová porodnice -ale to vše je ted v Praze pouhá teorie .Takže ,ten kdo chce mít jistotu vystojí důlek před pražskou porodnicí a nebo jde rodit do středních ČECH ,KDE MAJÍ VOLNO A ŽÁDNÉ POŘADNÍKY .Jo absolutně nechápu středočešky ,proč nerodí ve "svých " nemocnicích ,když ty zejí prázdnotou a cpou se za každou cenu do Prahy(podotýkám ,že myslím ty ,které mají bezprobémové těhotenství a nejsou chronicky nemocné ,aby potřebovali spec.péči)Měli by se fakt nad sebou zamyslet -třeba zrovna zaberou místo mamince ,pro kterou je to nezbytně nutné rodit ve specializovaném centru a ne výběr či otázka prestiže . :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
20.6.10 19:49
Janinka80 píše:
Mě jde hlavně o to, že všeude čtu, jak registrují jen 12 těhulek denně, jak tam maminky stojí už hodinu před začátkem. Tak mi tak napadlo, že bych se nestresovala, na registraci se vykašlala … co by se pak stalo ?

Blbost, záleží, jakou si vybereš porodnici. Já se šla registrovat do Motola a ŽÁDNOU frontu jsem nestála, to se tam prý ani nevede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21505
20.6.10 20:12

já se registrovala přesně ve 14+0 (byla to sobota) v Podolí. mám teda problémy a chodím tam do poradny s těhotenskou cukrovkou, takže jsem chtěla mít jistotu porodu tam, tak jsem šla 2 hodiny před otvíračkou kartotéky. byla jsem první a do otvíračky se nás tam sešlo 9. byly jsme poslední den na říjen, který ještě registrovali - od 31.10. tam malují :-) já stejně počítám, že přenášet nebudu, spíš bude problém jako s klárkou, kterou jsme ve 32tt přemlouvali, aby ještě zůstala (a poslechla a vydržela do 38+3 :-) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
20.6.10 20:44

Ahoj, já jsem si také prošla registrací, i když moc nechápu její smysl, ale v Praze to jinak nejde. Já jsem do porodnice volala hnedle, jak jsem dostala průkazku a když jsem sestře řekla, kdy mám termín, řekla mi přesně den a hodinu, kdy mám přijít. Těch 12 těhulek maximálně je bohužel realita, ale nás se tam sešlo asi kolem těch 12, takže si myslím, že nás zaregistrovaly všechny. Nicméně, pokud to na mě přijde dřív, je mi registrace docela na nic, protože mě stejně povezou jinam, takže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
20.6.10 21:14

Tak, já se nikam neregistrovala a ani jsem netušila, že se něco takovýho dělá,tak mě snad nenechají rodit na prahu :mrgreen: Jen zertuju, taky si myslim, ze ta registrace je nutna hlavne v Podoli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
20.6.10 21:56

Tak já jsem byla taky z toho docela vyplesklá, co když mě nezaregistrují tam, kde jsem rodila i první mimčo? A jaká tam bude fronta a kdesi cosi. Nakonec to dobře dopadlo, frontu jsem žádnou nestála, a byla jsem asi 5.maminka na ten můj termín.

Jinak rodíme u Apolináře, teda termín mám dneska :-) a stále nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21505
21.6.10 08:11

katucho, já jsem se registrovala i s klárkou, rodila jsem o 10 dní dřív a bylo to v pohodě. oni tam mají rezervu, málokteré se podaří trefit se do termínu, s tím se počítá… :-) ale samozřejmě se může stát, že i když je člověk registrovaný a trefí se na termín, tak má nemocnice plno a jede se jinam. z Podolí je třeba spádovka k Apolináři a nebo do Motola… s Klárkou jsem si tam ještě před odjezdem volala, jestli nemají narváno, že bychom případně jeli rovnou jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.6.10 20:42

Já jsem právě zaregistrovaná u Apolináře, tak uvidíme, kde nakonec skončím, nějaká postel se přeci v Praze najde, no ne? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková