Rehabilitace pro desetiměsíční nelezoucí miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1814
18.8.10 09:10

Anguo - přesně tento pocit mám z naší Šárky - plazení bylo (v jednu chvíli) rychlejší :lol: Když jsem ji nutila na čtyři, tak se i pomalounku po čtyřech posunovala, ale jakmile spatřila něco, co ji zajímá - šup na břicho a valila za tím po partyzánsku :roll: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
18.8.10 09:19

Ahoj, moje druhá dcerka taky v 10m nelezla, říkala jsem si, že nás asi dr. už někam pošle. Přetáčela se, plazila se, ale nic víc, válela sudy. Dr. byla ještě pořád v pohodě (já taky, tak nějak jsem cítila, že je vše ok) a dcerka za týden stála a začala lézt. Byla bych pozorná, ale paniku bych ještě neměla. S fyzioterapeutem neporadím, snad malinko uklidnění, ale rozhodně s tím nic nezkazíte, ovšem nenech se vynervovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.8.10 11:49
domi píše:
Anguo - přesně tento pocit mám z naší Šárky - plazení bylo (v jednu chvíli) rychlejší :lol: Když jsem ji nutila na čtyři, tak se i pomalounku po čtyřech posunovala, ale jakmile spatřila něco, co ji zajímá - šup na břicho a valila za tím po partyzánsku :roll: :lol: :lol:

Jo, tak to je přesné. Ještě teď, když chce rychle prchnout, tak jde na kolena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.8.10 15:21

Majda začala lézt taky kolem 10. měsíce a nikdo nás nikam nehnal… Předtím se plazila. Jednou jsme jí za bodýnko dali ty lehké plastové balonky a ono ji to tlačilo na břichu=) tak se zvedla na čtyři a lezla, jakoby nic :lol:

Ale je pravda, že rehabilitační sestřička mu neublíží, určotě bych zašla, ať na něj koukne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
18.8.10 22:45

NO,BALONKY JE DOBREJ NÁPAD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
18.8.10 23:24
Pipet píše:
Majda začala lézt taky kolem 10. měsíce a nikdo nás nikam nehnal… Předtím se plazila. Jednou jsme jí za bodýnko dali ty lehké plastové balonky a ono ji to tlačilo na břichu=) tak se zvedla na čtyři a lezla, jakoby nic :lol:Ale je pravda, že rehabilitační sestřička mu neublíží, určotě bych zašla, ať na něj koukne.

To je dobrej nápad :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
4.9.17 13:18

Ahoj holky, syn 10,5m stale neleze. Plazi se / dosti rychle/ a kouli sudy. Obcas si lehne na bok, az se z toho posadi, ale to dela vzacne, spis se pretoci na zadicka a hraje si tak. Na kolinka se dostane, ale hned zase spadne dolu a pokracuje v plazeni. Dalsi vec, ze si vubec nechce stoupat na nozicky. Jakmile to i zkusim, tak je hned da pod sebe a konec. Jakoby v nich nemel silu. Rikala jsem to doktorovi a odpoved byla, at mu dam jeste cas…Jsem z toho uz nestastna. Jeho sourozenci v jeho veku uz davno stali a lezli jak motorove mysi ;) :pankac: Mate nekdo podobnou zkusenost? Ze by se detem vubec nechtelo stavet na nozky? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
4.9.17 13:22

@Evelina31 Dcera se postavila týden po prvních narozeninách. Dlouho teda lezla. Chodit začala v 15 - ti měsících a teď běhá jako drak. Má stále čas :-)

• Citovat
  • Upravit
33005
4.9.17 13:23
@Evelina31 píše:
Ahoj holky, syn 10,5m stale neleze. Plazi se / dosti rychle/ a kouli sudy. Obcas si lehne na bok, az se z toho posadi, ale to dela vzacne, spis se pretoci na zadicka a hraje si tak. Na kolinka se dostane, ale hned zase spadne dolu a pokracuje v plazeni. Dalsi vec, ze si vubec nechce stoupat na nozicky. Jakmile to i zkusim, tak je hned da pod sebe a konec. Jakoby v nich nemel silu. Rikala jsem to doktorovi a odpoved byla, at mu dam jeste cas…Jsem z toho uz nestastna. Jeho sourozenci v jeho veku uz davno stali a lezli jak motorove mysi ;) :pankac: Mate nekdo podobnou zkusenost? Ze by se detem vubec nechtelo stavet na nozky? Diky

Tak jestli neleze, tak ho na ty nohy vůbec nestav. Pořešil bych předně to lezení/pozici na čtyřech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
4.9.17 13:25

@Evelina31 dokrot má pravdu, v 10 měsících má moře času :) pak to může zvládnout ze dne na den. Nech ho přirozeně vyvíjet se, na zemi, co možná nejméně oblečeného (ve vrstvách oblečení se jim hůře pohybuje), nestav ho, když to ještě neumí sám. Pokud bys ho přeci jen chtěla podpořit, koukni po knize od E. Kiedroňové - Rozvíjej se děťátko, tak je spousta motivačních cviků jak dítě v lezení podpořit.

Příspěvek upraven 04.09.17 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
4.9.17 13:25

@Evelina31 každé dítě je jiné. Dej na doktorku - dej mu čas. Naše dlooouho nelezla. Plazila se jak drak. Ale lézt nechtěla - bylo pro ní rychlejší se plazit (máme doma dlažbu a prostě jí to plazilo rychlejc a bezpečnějc - pro ní). Kluci jsou vraj línější. Neboj. až ho něco zaujme, tak se i postaví. Kor když má starší souozence. A určitě existuje x dětí, které vůbec nelezli a začali rovnou chodit a lézt se naučili až pak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
4.9.17 13:27

@iwa83 ono to lezení je ve vývoji hodně důležité, přeskakovat ho není úplně dobře (dítě si tím posiluje ty správné svaly). Takže podpořit v lezení určitě ano, ale nehrotila bych to nějakými rehabilitacemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
4.9.17 13:28

Syn taky skoro přeskočil lezení, dlouho se plazil (oni to jsou prý ty děti, co vyrůstají na plovoucí podlaze :lol: :lol: :lol: protože jim to hezky klouže), pak asi týden dva lezl. V roce určitě ještě nechodil, až asi jeden dva měsíce po prvních narozeninách začal chodit. Bylo nám řečeno, že to může být tím, že je vysoký. A i ze stejného důvodu abychom to určitě neurychlovali! Kvůli té výšce. Teď mu jsou dva a běhá jako drak a všichni říkají, jaký je pohybově nadaný. Takže si myslím, že se nemusíš bát ;-)

Jinak jsme ale podporovali lezení (ne chození!). Tím, že jsem mu dala plenku po bříško a to jemně zvedala. Taky jsou na to cvičení s overballem, ale ty si už moc nepamatuji. Podporou lezení se posilují zádové svaly.

Příspěvek upraven 04.09.17 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
4.9.17 13:30

@Popokatepetla já vím, že lezení je důležité. Naše se po plazení rozlezla, ale současně se i postavila a začala obcházet nábytek. Ale do prostoru vyrazila o dost pozdějc. Ale některým dětem nevysvětlíš, že prostě se mají plazit, lézt a až pak si stoupnout a začít obcházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
4.9.17 13:35

@Evelina31 můj poslední taky nechtěl lézt, pomohlo sem tam nechat s holým břichem - jak ho to studilo, tak se zvedl na 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí