Reinkarnace - zážitky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reinkarnace - zážitky
Krásné dobré ráno.
Vím sice, že tu jsou diskuze na toto téma, ale přesto jsem nikde nenašla odpověď na tyto otázky, které by mě zajímaly a u kterých by mě zajímala Vaše odpověď a názor.
- Myslíte si, že se může člověk převtělit pouze do člověka, nebo i do zvířete? Názory jsou různé. Někdo říká, že člověk se může narodit jen jako člověk, druzí, že může být klidně jako zvíře.
- Vybíráme si sami tento život, nebo nám je někým předurčen a naše duše poslána do tohoto těla?
- Věříte na to vůbec?
- Znáte ten příběh toho pilota, který zemřel během 2. světové války a pak se roku 1995 znovu narodil a pamatoval si svůj minulý život? A co Anne Franková, která se údajně převtělila do švédské spisovatelky Barbro Karlen?
Děkuji Vám za vaše názory. Toto téma mě dost zajímá a ráda bych slyšela názory i z jméno úhlu pohledu.
Děkuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. Převtělit se může v člověka, zvíře, rostlinu. Sami si to asi těžko určíme, spíš nám to někdo vybere. Věřím na to, dokonce, podle mě, je možné žít stejný život, ale v jiné dimenzi. Tyto příběhy neznám, ale už i mně samotnému se stalo, že jsem přišel na neznámé místo, které jsem už znal, prožil okamžiky, které jsem už znal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tyhle otázky si poslední půlrok taky kladu.
Mám za sebou těžký rozvod a už tenkrát jsem zažila něco poprvé. Extremní intuici i osudovou souhru náhod.
V jednom sledu přišla smrt otce, moje zdrav. potíže a ve stejné dny rozvod a smrt mého kocourka. Jasně, stává se to, ale bylo to zvláštní. Nikdy jsem se nezamýšlela do hloubky, ale od té doby věřím na osud / karmu / vnitřní intuici
bylo to dost silné.
Každopádně (a klidně se zasmějte
já bych se dříve taky smála) můj kocourek byl zachráněný z ulice, ten vztah byl jak s dítětem. Nevím proč, ale bylo to jiné než jen zvíře. Mám ještě další dvě kočky a čtyři děti, takže to umím posoudit…když to zkrátím, vypustím všechno co se stalo…kocourek zemřel a protože v té době to byla už ta poslední kapka všech neštěstí v jednom měsíci - totálně mě to psychicky složilo. V podstatě dodneška si zakazuju tyhle myšlenky vracet, nejde to vytěsnit a bolí to pořád ![]()
Po krátké době jsem neplánovaně otěhotněla (pro mě dost nečekaně) a čím dál více si všímám, že se to naše mimino
chová jako ten kocour. Je to mé čtvrté dítě a žádné jiné nedělalo to co on. Kolikrát udělá takovou věc, že jen hledím
protože to dělal jen ten kocour.
Takže nevím
asi začínám věřit, ale ještě nevím přesně na co, protože s připadám jako blázen. Každopádně už věřím, že i když to byl „kocour“ měla se ta duše dostat ke mě, ukázat mi něco, pomoct… a mám jí zpět v dítěti.
Asi bych taky brala nějaké logické vysvětlení, ale intuice a pocity mě navádí na samá nelogická vysvětlení (převtělení, duše, karma…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja verim, ze duse je nesmrtelna. Moje 4 leta mi rika, ze si me vybrala, ze byla nahore a chtela uz jit za mnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mia2020 tak já jsem z tábora nevěřících, takže ti odpovím jen na poslední dvě otázky - ne na tyto věci nevěřím a ano příběhy znám, ale váhu jim neprikladam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@axlpol píše:
Tak tyhle otázky si poslední půlrok taky kladu.Mám za sebou těžký rozvod a už tenkrát jsem zažila něco poprvé. Extremní intuici i osudovou souhru náhod.
V jednom sledu přišla smrt otce, moje zdrav. potíže a ve stejné dny rozvod a smrt mého kocourka. Jasně, stává se to, ale bylo to zvláštní. Nikdy jsem se nezamýšlela do hloubky, ale od té doby věřím na osud / karmu / vnitřní intuicibylo to dost silné.
Každopádně (a klidně se zasmějte
Asi bych taky brala nějaké logické vysvětlení, ale intuice a pocity mě navádí na samá nelogická vysvětlení (převtělení, duše, karma…)já bych se dříve taky smála) můj kocourek byl zachráněný z ulice, ten vztah byl jak s dítětem. Nevím proč, ale bylo to jiné než jen zvíře. Mám ještě další dvě kočky a čtyři děti, takže to umím posoudit…když to zkrátím, vypustím všechno co se stalo…kocourek zemřel a protože v té době to byla už ta poslední kapka všech neštěstí v jednom měsíci - totálně mě to psychicky složilo. V podstatě dodneška si zakazuju tyhle myšlenky vracet, nejde to vytěsnit a bolí to pořád
Po krátké době jsem neplánovaně otěhotněla (pro mě dost nečekaně) a čím dál více si všímám, že se to naše miminochová jako ten kocour. Je to mé čtvrté dítě a žádné jiné nedělalo to co on. Kolikrát udělá takovou věc, že jen hledím
protože to dělal jen ten kocour.
Takže nevímasi začínám věřit, ale ještě nevím přesně na co, protože s připadám jako blázen. Každopádně už věřím, že i když to byl „kocour“ měla se ta duše dostat ke mě, ukázat mi něco, pomoct… a mám jí zpět v dítěti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mrav píše:
Ahoj. Převtělit se může v člověka, zvíře, rostlinu. Sami si to asi těžko určíme, spíš nám to někdo vybere. Věřím na to, dokonce, podle mě, je možné žít stejný život, ale v jiné dimenzi. Tyto příběhy neznám, ale už i mně samotnému se stalo, že jsem přišel na neznámé místo, které jsem už znal, prožil okamžiky, které jsem už znal.
Takže Vy si myslíte, že když je teď někdo v tomto životě člověkem, může v tom příštím být rostlinou? Za účelem toho se něco naučit, nebo aby si to ta duše odžila, protože prostě musí?
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska jsem vyrvala hromady plevele, tak možná mě karma ztrestá a bude ze mě kopřiva. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@axlpol Tohle je fakt zajímavý.
A co dělají třeba společného??
Já takhle jela po porodu s miminkem v kočárku v jeho životě poprvé na místo, kam jsem předtím 6 let chodila do práce, byla jsem tam i v těhotenství. A to moje úplně klidné mimino se na zastávce, kde jsem vždy vystupovala, zničehonic rozplakalo a řvalo až na další zastávku, kde se zase samo uklidnilo a už bylo tiše.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina D. píše:
@axlpol Tohle je fakt zajímavý.A co dělají třeba společného??
Já takhle jela po porodu s miminkem v kočárku v jeho životě poprvé na místo, kam jsem předtím 6 let chodila do práce, byla jsem tam i v těhotenství. A to moje úplně klidné mimino se na zastávce, kde jsem vždy vystupovala, zničehonic rozplakalo a řvalo až na další zastávku, kde se zase samo uklidnilo a už bylo tiše.![]()
je to sice intimní
a divné
ale proč né?
jelikož mám děti, tak na wc jen přivírám dveře. Vždycky když mě kocour zmerčil, tak přiběhl a vlezl mi do spuštěných kalhot. Jak začalo miminko lézt udělal několikrát to samé
prostě zmerčil v koupelně světlo a už spěchal. Žádné dítě ani jiná kočka mi na wc do gaťek neleze
nikoho to ani nenapadlo, zaskočilo mě to a už zavírám.
Taky se mazlí jako kočka, nechá se tak nosit, s hlavou na rameni nebo si v posteli lehne jako on a hlavu mi dá na hrudník…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@axlpol píše:
je to sice intimnía divné
ale proč né?
jelikož mám děti, tak na wc jen přivírám dveře. Vždycky když mě kocour zmerčil, tak přiběhl a vlezl mi do spuštěných kalhot. Jak začalo miminko lézt udělal několikrát to samé
prostě zmerčil v koupelně světlo a už spěchal. Žádné dítě ani jiná kočka mi na wc do gaťek neleze
nikoho to ani nenapadlo, zaskočilo mě to a už zavírám.
Taky se mazlí jako kočka, nechá se tak nosit, s hlavou na rameni nebo si v posteli lehne jako on a hlavu mi dá na hrudník…
Zajímavý… Mam 3 děti a žádné mi nikdy do spuštěných kalhotek nelezlo, takže to bude vzácnější jev.
A že na záchod mi děti v batolecím věku dost lezly, oblíbené bylo viset mi na noze a knucet, poslední to vylepšila tím, že mi vylezla i na klín.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mia2020 píše:
Krásné dobré ráno.
Vím sice, že tu jsou diskuze na toto téma, ale přesto jsem nikde nenašla odpověď na tyto otázky, které by mě zajímaly a u kterých by mě zajímala Vaše odpověď a názor.
- Myslíte si, že se může člověk převtělit pouze do člověka, nebo i do zvířete? Názory jsou různé. Někdo říká, že člověk se může narodit jen jako člověk, druzí, že může být klidně jako zvíře.
- Vybíráme si sami tento život, nebo nám je někým předurčen a naše duše poslána do tohoto těla?
- Věříte na to vůbec?
- Znáte ten příběh toho pilota, který zemřel během 2. světové války a pak se roku 1995 znovu narodil a pamatoval si svůj minulý život? A co Anne Franková, která se údajně převtělila do švédské spisovatelky Barbro Karlen?
Děkuji Vám za vaše názory. Toto téma mě dost zajímá a ráda bych slyšela názory i z jméno úhlu pohledu.
Děkuji moc.
Zkusím ve zkratce odpovědět.
1. Ne, duše se nemůže vtělit do nižžších forem života, než je člověk. Jde hlavně o vyvinutý mozek, se kterým se duše spojuje ještě před narozením a pomáhá ho formovat tak, aby jí co nejvíce vyhovoval. Zvířecí duše je jednodušší, záleží na tom, jak vyvinutý má mozek. Ale ani člověk není na nejvyšším vývojovém stupni…
2. Toto je trochu složitější. Obecně ano, duše si vybírá, komu a kde se narodí, ale pomáhají jí v tom rozhodování další duše, spousta dalších duší. Také se dopředu domlouvá s těmi, se kterými pak prožije život. Dá se říct, že je to taková skupinová domluva, mají na výběr více možností. Ale úplné konečné rozhodnutí je na samotné duši. Ona ale nevidí celý budoucí život, jen hlavní a důležité části života.
3. Nemusím věřit, vím.
4. Příběhů je spousta, existuje hodně lidí, co si vzpomínají na své minulé životy, na různé zážitky, místa, osoby, většinou poznáme své partnery z předchozích životů na první pohled. Přinášíme si i různé dovednosti a znalosti. A samozřejmě vztahy. V těch pokračujeme tam, kde jsme minule skončili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina D. píše:
Zajímavý… Mam 3 děti a žádné mi nikdy do spuštěných kalhotek nelezlo, takže to bude vzácnější jev.A že na záchod mi děti v batolecím věku dost lezly, oblíbené bylo viset mi na noze a knucet, poslední to vylepšila tím, že mi vylezla i na klín.
![]()
No jo no, holky, v tomhle nejste samy, taky se odemne neodlepi ani na zachode ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina D. píše:
Zajímavý… Mam 3 děti a žádné mi nikdy do spuštěných kalhotek nelezlo, takže to bude vzácnější jev.A že na záchod mi děti v batolecím věku dost lezly, oblíbené bylo viset mi na noze a knucet, poslední to vylepšila tím, že mi vylezla i na klín.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mia2020 píše:
Takže Vy si myslíte, že když je teď někdo v tomto životě člověkem, může v tom příštím být rostlinou? Za účelem toho se něco naučit, nebo aby si to ta duše odžila, protože prostě musí?
Děkuji.
Může být rostlinou. Je to složitější - je to o víře, o nekonečném vesmíru, i když ne tak nekonečném, jak se na první pohled může zdát. Jedním slovem - časoprostor. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit