Ayahusca nebo bufo alvarius -Peru-Equador

Anonymní
3.8.22 13:01

Ayahusca nebo bufo alvarius -Peru-Equador

Ahoj, je tu mezi nama někdo kdo se věnuje spiritualitě? Nejlépe někdo, kdo našel cestu ke kambě nebo ayahuasce? Cítím že jsem připravena, ty co se tomu věnují, budou vedet co tím myslím. V listopadu příštího roku je naplánovaná cesta s J. Hokrem do Peru a Equadoru.
Dlouho sem o tom četla a studovala, a nakonec sem pochopila, že to musí přijít samo, a pak se mě naskytla příležitost jet.
Je tu někdo kdo takovou cestu podnikl?
Je tu někdo kdo prošel ceremonii očisty tela (4dny v džungli bez jídla a pití, s kaktusem San Pedro)
V cem vás ro změnilo, co vám to dalo nebo vzalo.
Rada bych na toto téma otevřela diskuzi :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Capelucia
3.8.22 13:27

A dočetla ses počas přípravy a sbírání informací, že lidi na takových výletech i umírají? Nebo se podívej na nějaký fajn dokument, jak si pseudošamani na naivních běloších cpou kapsy a jak to poškozuje zdraví. Umíš aspoň španělsky, aby sis tam s těma lidma uměla promluvit? Hladovku můžeš držet doma, svoji spiritualitu taky a nemusíš u toho do sebe cpát neověřené drogy z neověřených zdrojů :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
1128
3.8.22 13:59
@Capelucia píše:
A dočetla ses počas přípravy a sbírání informací, že lidi na takových výletech i umírají? Nebo se podívej na nějaký fajn dokument, jak si pseudošamani na naivních běloších cpou kapsy a jak to poškozuje zdraví. Umíš aspoň španělsky, aby sis tam s těma lidma uměla promluvit? Hladovku můžeš držet doma, svoji spiritualitu taky a nemusíš u toho do sebe cpát neověřené drogy z neověřených zdrojů :nevim:.

Prosim Te, co konkretne myslis tou neoverenou drogou? V uvodnim prispevku neni ani zminka o zadny droze jakozto navykove latce. Jsi se asi spletla ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
3.8.22 14:26

@Aneta.Berg jojo, ayahuasca a kaktus přeci nejsou drogou :roll:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 14:28

@Capelucia přečti si můj příspěvek ještě jednou. Pravděpodobně si to vůbec nepochopila. Nikdo nepíše o pseudošamanech a neověřených drogách. A pokud myslíš to jedno úmrtí za 2 roky a to většinou jen vinou NEpřípravy, tak to neberu.
Jirka jezdí na výpravy už 15 let, umí španělsky, je skvělý sitter a má jednoho šamana který dělá to co dělá celý život. Mám pocit že nevíš k čemu se vyjadrujes. Přenech to prosím lidem co tomu rozumí, popřípadě mají něco za sebou :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 14:30

@Capelucia ale to je i alkohol a cigára. Já nekourim a nepiju. A to co mám v planu udělat jednou za život je jen moje věc ne? :kytka:. Řešíš takhle i tisice úmrtí denně na rakovinu plic a otravy alkoholem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 14:32

@Capelucia v Peru ani v equadoru to droga není. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 19:29

Prosím o zachování anonymu nebo smazat, dal by se dohledat člověk, o jehož zdravotním stavu píši.

Milá zakladatelko, nic z toho, co napíšu celkem tvrdě, ti nemá ublížit ani tě odradit od cesty, ale někdy je dobré pojmenovat věci pravým jménem.
1. Ano, viděla jsem dlouhodobé zdravotní potíže po požití Ah., pro nás kolem to bylo zajímavé sledovat, ale pro toho člověka to byl fakt průser na roky. A to měl ještě štěstí, že našel někoho, kdo s tím uměl pracovat.
2. Už způsob, jakým se na věc ptáš (navíc na e-miminu) a jak reaguješ na příspěvky ostatních uživatelek, vypovídá o tom, že ti mírně řečeno chybí náhled do souvislostí. Jen číst nestačí a mimochodem ten, kdo je skutečně spirituální, to nepotřebuje vykřikovat do světa. Nejvyšší forma spirituality je obyčejný život. Kdo ví, rozumí.
3. Je úplně šumák, jestli někdo považuje Ah. za drogu nebo ne, to přece není podstata věci. Důležité je, že umí měnit vědomí a otevírat kanály, které jsou obvykle zavřené, nejedeš tam pít místní kofolu, protože ti chutná. Pokud otevřeš kanál násilně = ve chvíli, kdy by se normálně ještě neotevřel, protože nenastal čas, stane se to, co se děje, když se vlámeš do něčeho zavřeného. Něco se poruší ve sférách, které nejsou vidět. Následky mohou být rychlé (složí tě to hned nebo brzy po příjezdu domů) nebo pomalejší, ty jsou daleko nebezpečnější, mohou se projevit v řádu let třeba v podobě „mně se nějak nedaří“ a ne vždy se dají na první našlápnutí spojit s nějakou Ah. před mnoha lety. Pro úplnost - „nenastal čas“ = ty jako individuální bytost nejsi na potřebné úrovni vývoje nebo bytí nebo jak bych to měla nazvat. Pokud se do potřebné úrovně dostaneš, kanály se podle míry vývoje začnou otevírat samy i bez Ah. A fakt zapomeň na to, že tohle odhlídá šaman nebo sitter.
4. Ujasni si, co tam vlastně jedeš získat. Zážitek otevření vědomí ze zvědavosti? Za zvědavost se platí, a nemyslím finančně. Řešíš něco konkrétního? Co jsi za ty 4 roky čtení s touto věcí udělala? Znáš její kořeny a vedlejší vlivy? Napravila jsi škody v sobě? Máš vnitřní vidění? Máš někoho, s kým dlouhodobě pracuješ, kdo dobře vidí a cítí dozadu i dopředu (myslím v časové ose), bude umět nahlédnout na tento zážitek v kontextu tvého dlouhodobého vývoje a práce na sobě, pozná, že jsi někde ujela a kam a bude umět doporučit způsob nápravy? A úmyslně píšu doporučit nápravu, protože cenu má v osobním vývoji pouze tvoje vlastní vnitřní práce, nikdo včetně Ah., šamana a všech případných guru za tebe nic neudělá. Pokud ano, je to pouze dočasné a rupne to, když to budeš nejmíň potřebovat.
5. @Capelucia to napsala moc dobře, všechno, co tam chceš získat, můžeš dosáhnout i tady. Může to být úžasná a dobrodružná cesta, když si pravdivě přiznáš, co tam vlastně chceš, anebo past v podobě ega, duchovního ega a duchovní pýchy. Nejsou špatné a dobré věci, kdo ví, rozumí.
Ať se rozhodneš, jak se rozhodneš, bude to dobře. Užij si to a přeji krásné dny.

• Citovat
  • Upravit
1128
3.8.22 21:30
@Capelucia píše:
@Aneta.Berg jojo, ayahuasca a kaktus přeci nejsou drogou :roll:.

Muzes mi rict, co si predstavujes pod pojmem droga? Ja treba toxickou navykovou latku…ani jedno ty dva priklady nesplnuji. Toxicita je snad nizsi nez kuchynska sul! Nic tom evidentne nevis, jsi zmasirovana negativni propagandou, ktera o techto latkach jede…nesir ji dal a dovzdelej se radeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.8.22 21:37
@Anonymní píše:
@Capelucia v Peru ani v equadoru to droga není. :nevim:

To ani pro ne nejsou listky koky, ktere zvejkaji kvuli nadmorske vysce…

• Citovat
  • Upravit
351
3.8.22 23:31

Dlouho jsi četla a studovala ale nepochopila jsi nic, jak řekl kdysi jeden indián u jiného případu a kterého citoval Jarda Dušek, hned jsem si na to vzpomněl :lol:

Musí to přijít samo ale nepřichází ale jede tam zájezd z Prahy za tou spiritualitou, tak jed', no :lol:

Ještě si prostuduj Igora Chauna, ten si dal ayhuascu, z čehož byl dlouho v extázi, o to nic ale o pár let později se mu zachtělo jít ještě na žábu a skoro ho to přizabilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.22 00:52

Takže zkušenosti žádné. Nevadí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.22 00:53

@Aneta.Berg to tak je bohužel u 90% lidi, co o tom slyší. Nevadí, hledám dál.

• Citovat
  • Upravit
3517
4.8.22 01:11
@macoxx píše:
Dlouho jsi četla a studovala ale nepochopila jsi nic, jak řekl kdysi jeden indián u jiného případu a kterého citoval Jarda Dušek, hned jsem si na to vzpomněl :lol:

Musí to přijít samo ale nepřichází ale jede tam zájezd z Prahy za tou spiritualitou, tak jed', no :lol:

Ještě si prostuduj Igora Chauna, ten si dal ayhuascu, z čehož byl dlouho v extázi, o to nic ale o pár let později se mu zachtělo jít ještě na žábu a skoro ho to přizabilo :D

No hele Igora sem zrovna jako příklad oduševnělosti netahej, ten je zrovna z těch „hrozně spirituálních“ co je zrovna nejmíň vědomej :D Takovej ezo kašpárek, co papouškuje co se mu zamane (resp. co poctivě načte ale nepochopí), ale sám má hodně málo až smutně rozšířené vědomí. Stačí si pustit jeho starší videa o imigrantech a islámu - absolutně tendenční a manipulativní videa, až hraničící se zákonem, stačí dohledat jak šířil dezinformace. To jsou ti, co nejvíc křičí jak je strašně důležitá tolerance a pochopení (základní stavební kámen duchovního rozvoje a znak rozšířeného vědomí) ale sám je často plnej nenávisti - viz třeba jeho odsuzování Teal Swan, kterou chudák, zrovna vůbec nepochopil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3517
4.8.22 01:28

K příspěvku: holka, tebe leda tak někdo využije v rámci Ah. turismu, který v současné době solidně sype než že by tě to někam posunulo. Pokud tohle plánuješ a něco od toho očekáváš, nedostaneš vůbec nic, protože jsi nic nepochopila (to je ještě ten nejlepší případ, spíš se přiotrávíš). Anonymní autorka přede mnou to napsala nejlépe. Kdyby sis o tom opravdu studovala, takhle blbě by ses fakt neptala. Mám ve svém okolí pár který to podstoupil, pos.rali si tím celou dovolenou, holka ještě potom se zdravotníma následkama které museli řešit ještě dlouho po příjezdu. Nejsi Indián, nežiješ jejich způsob spirituality. Moc duševna z tebe necítím, spíš jen „ego“ které si potřebuje cosi dokázat, protože v ezo komunitě je aya moderní pojem, nic víc.
Moje rada: pusť si třeba Teal Swan na youtube, ta o ayahuasce má myslím několik videí a neblbni.
Jinak jako dovolenou Peru doporučuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat