Reklamace produktu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reklamace produktu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Před týdnem mi dorazila konvice, ale po pár použitích mi přestala fungovat. Vyplnila jsem tedy na webové stránce, kde jsem produkt zakoupila reklamační formulář. Vybrala jsem si vrácení peněz a napsala číslo účtu. Reklamaci budu odesílat přes Českou poštu. Mám do adresního štítku vyplnit dobírku, nebo mám někam napsat cenu toho produktu? Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Reklamaci odesíláte na vlastní náklady. Internetové eshopy dobírky nepřijímají. Do balíku se přikládá kopie dokladu na kterou se napíše RMA číslo přidělené reklamačním formulářem, či jiná reklamační identifikace. Někdy stačí pouhé slovo Reklamace. V tomto se eshopy odlišují.
- Citovat
- Upravit
@katerina382 nemůžete tam vyplnit dobírku, když nevíte jestli bude reklamace uznána a jakým způsobem ji mají vyřídit. Že chcete vrátit peníze je pouze možnost a dobrá vůle e-shopu. Žádný právní nárok na to nemáte. Ten balík e-shop nepřevezme a vrátí se vám zpět.
Do balíku přilož fakturu nebo kopii reklamační protokolu, prostě jen, aby to měli k čemu přiřadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůžeš to posílat na dobírku. Ta stovka už Tě nezabije. Pokud to pošleš na dobírku, vrátí se Ti pěkně zpět domů. Pokud uznají reklamaci, vrátí peníze, ale bez poštovného, to jde na vlastní náklady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na dobírku neposílat! Pošlete to jako balík a pojistěte na cenu, kterou ten výrobek měl (+/-, nemusí se to shodovat na korunu přesně).
V případě oprávněné reklamace máte samozřejmě právo i na náhradu nezbytných nákladů, tedy poštovného. Viz vyjádření ČOI: https://www.coi.cz/…s-reklamaci/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neanonymní
Děkuji za odpověď. To pojištění zásilky stačí někam napsat, nebo ho mám říct na poště a oni to někam napíší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katerina382 většinou se paní u přepážky zeptá, případně se píše do podacího lístku (kolonka Udaná cena): 
- načítám...
- Citovat
- Zmínit