Rekonstrukce domu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
10.8.13 17:22

No čekám až se přítel vrátí z cest a pustíme se pomalu do toho necháme si nacenit kuchyně a nějaké ty půjčky atd…Jsem zvědavá jak to půjde!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16931
13.11.15 21:54

Prosím máte někdo zkušenosti s bouráním příčky? Chystáme se na bourání 5metrové, kde je i vypínač - na kolik cca tato práce výjde? nejde o nosnou stěnu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
13.11.15 22:02

@chs.jasmin zbouráte to zadaramo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16931
13.11.15 22:03

@Izzz Já se obávám že ne, už kvůli tomu vypínači, někoho na to budeme muset najmout. A mě kde o to, kolik cca jiní zaplatili, abych věděla nástřel ceny (i když už váhám, že oslovíme kamaráda, který si na svém posouval i nosné stěny)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.11.15 22:09

Nechávali jsme bourat cca 1×1,5m zdi, dělala to teda firma, co došla montovat okna a vzali si za 2,5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
13.11.15 22:18

Proc byste to nemohli vybourat sami? akorat nepreseknout kabel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
13.11.15 22:23

Lepší pozvat elektrikáře, kterýho stejně budete potřebovat, aby odpojil krabičku a kabel a pak zbourat. Bourali jsm samy zeď dlouhou 5m a v pohodě. jednalo se též o příčku. Jo a pozor, ne každá příčka není nenosná, může totiž být nosná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
14.11.15 10:20

@alisekR elektrikáře k čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
14.11.15 11:23
@j.a.n.i1 píše:
@alisekR elektrikáře k čemu?

Píše že je tam vypínač, když si nevědí rady se zbouráním zdi, předpokládám, že si nebudou vědět ani s přesunem vypínače a kabelu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
14.11.15 11:48

@alisekR To sice jo, ale na to je třeba nejdříve tu zeď zbourat a pak teprve řešit kam nově s tím vypínačem, k demontáži typu vypnu příslušný jistič (ve starším baráku raději všechny, víme, jak tam bývá občas dělaná elektrika) protože kdo a pokusím ne nepřervat kabel netřeba elektrikář, konec konců, on to bourat nebude, tak co tam s ním… plus je tedy otázkou, kolik dalších drátů v té příčce povede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
14.11.15 18:00

@chs.jasmin já si taky myslím že to v pohodě dáte sami a zadarmo, navíc podle zkušeností s firmou vím, že pokud jim nestojíš za zadkem a nekontroluješ tak se s tím zrovna moc nepárají a zvlášt u bourání, je nebude trápit jestli budeš mít prach zalezlý všude, prostě to jen zboří :roll:
Navíc jak už tu bylo psáno u kabelů stačí vypnout jističe a až budou jen kabely pozvat elektrikáře aby bud vypínač předělal nebo zrušil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16931
15.11.15 20:04

Tak jsem to studovala na webu a koukala i na videa a asi to opravdu zvládneme. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16931
15.11.15 20:53

Teď zase třeba řeším, že v těch pokojích jsou staré parkety (ale moc pěkné, zachovalé, leštěné) - až se shodí příčka jak ten předěl řešit? Dají se ještě sehnat parkety? Asi podlaháře na to, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
18.8.18 11:15

Problémy - odpad, topení, peníze

Zdravím všechny, zjistila jsem, že je tu hodně lidí se zkušenostmi ohledně rekonstrukce starších domů. Vaham jestli do toho jít nebo ne, zda-li by stačilo 400 000 na to potřebné a další investice až třeba za tři roky… Jevilo se to jako opravdu dobrá investice, RD 40km od Brna za 500 000, pozemek menší, ale garáž, dílna (dobrá budoucí místnost na kotel atd), 3+1 asi 85m2, zastavěná plocha 175m2 1NP plus opravdu moc hezká půda.

Střecha v dobrém stavu, ale na půdu by to chtělo OSB desky a zateplit minerální vatou. Proběhl kus rekonstrukce, nikde žádné vozíky bordelu, omlacene to staré, nová elektrina, která se musí akorát dorozvest. Stropy by se udělaly ze sádrokartonových podhledů, snížení nevadí. Obývací a jeden pokoj má na zemi bezva dřevěnou podlahu, takže firma na její ošetření, chodba, kuchyň, koupelna dlažba, obložení. Chce to nová okna, tam máme alespoň v rodině úlevu i s venkovními dobrými dvermi asi 50 000. Koupení kuchyně bez ledničky, jinak vybavení do všech pokojů máme.

Vypadalo to, že se dodělá, na co někomu jiného nezbyly peníze, už to nebude taková hrůza, jak když se vše musí dělat od začátku. Koupelna i kuchyň nachystána k použití, tam je vše rozvedeno a už je tam i fajnova omítka. Co zaciname vidět jako problém je topení - staré dle mě hezké radiátory a nový kotel - prý na nové kotle prochází radiátory moc vody - tedy kdyby se dělalo celé nové topení + radiátory (tuhá paliva), to by nám rozpočet dost ztížil.. řešil jste to někdo? A druhá věc je kanalizace, je to malá vesnička, prozatím bez kanalizace, v domě řešeno jímkou a jestli se nepletu trativodem. Tohle teď potřebujeme zjistit, osobně se bojím, že tohle je docela velký problém?

Moc velké díky, snad se i tu rozběhne diskuze. Já jsem z baráku, bydlíme 5 let v nájmu, strašně mě to štve, ale hypotéky s 80% šou zabijacke, když člověk potřebuje ještě rekonstruovat. Tady je z dubna odhad, který jsme celý videli takový, že bysme mohli dostat hypotéku 800 000- milion a tedy by s rekonstrukcí nebyl problém a zároveň by zůstávala rezerva v měsíčním rozpočtu. Za 2,5 roku by se vzal dle potřeby úvěr na to, na co nezbylo ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
18.8.18 11:20

@klinerovi rekonstruujeme 30 let starý dům, který se jevil ve skvělém stavu. Důkladně jsme si vše propočítali a i tak jsme vic jak dvojnásobně presvihli puvodni odhad :zed: počítej s tím, že se objeví neplánované problémy. Doporučuju mít pro klid nervů připravené velké finanční rezervy, protože neznám nikoho, kdo by původní rozpočet dokázal dodržet

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat