Rekonstrukce domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
18.8.18 11:28

Vezměte si na to nezávislého odborníka a nechte posoudit. Četla jsem, že to stojí okolo 15 tis a může to být investice, která Vás zachrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
18.8.18 11:36

Taky jsme koupili 15 let starý dům. Dělali rekonstrukce, je třeba počítat s tím, že se mohou objevit věci, které nevidíte a projeví se časem. Např u nás plíseň na stěnách v zime při topení - zjištěna nedostatečná izolace jedné stěny takže nás čekají další náklady a to má dům novou fasádu takže se prohneme.
Nicméně vždy je možné udělat úpravu pro bydlení a zbytek dělat postupně to je spíš o tom jaké máte naroky a zda vám nevadí bydlet v nedokončeném domě několik let.
Co se týče jímky také jsme měli letos konečně hotová kanalizace. Vývoz je docela nákladný my měli tuším na 9 kubíků vyvazeli jsme cca jednou za 2 měsíce a cena 2200 za jeden vývoz, trativod je ok, ale tam jde převážně jen voda a to hustejsi dole se musí vyvazet. U nás na dedine si s tím lidé moc hlavu nelamali a vypouštěli do zahrad atd nicméně při případné kontrole musíš doložit jak s tím nakládás a vzhledem k tomu, že jsme nechtěli mít hovna v zahradě tak jsme vyvazeli. Ale u nás to bylo častější zejména v zime proto, že původní majitel měl inteligentní nápad svést do jímky i okapy kolem domu takže nám tam šla i déšťovka takže se to plnilo rychleji, trativod tu taky je ale neodtekalo to nijak moc. Záleží jak to u vás máte. Jinak jsme cca 20km od Brna jižně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
18.8.18 11:50

Nešla bych do toho. My hledáme vhodné bydlení už přes 2 roky, takže jsme se tak různě vyptávali a zjišťovali info od ostatních a téměř všichni, kdo koupili už postavený barák z něj nakonec utíkali pryč, protože do něj narvali hromadu peněz a pořád se nacházely další a další věci, co se musely předělat. A furt to bude starý barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
18.8.18 12:11

Za mě - pokud chceš (koupit, rekonstruovat, žít v něm) starší dům, nedělej to „jen“ kvůli penězům. Dělej to, protože chceš žít právě v něm, máš k němu citový vztah, je na krásném místě, prostředí, líbí se Ti/Vám jeho atmosféra.. Já v něm „utopila“ spoustu peněz, určitě více, než bylo v plánu. A nelituji ;) :srdce: Dům mám moc ráda, „baví mě“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
18.8.18 12:35

mě trošku zarazila ta cena, pídila bych se proč je tak moc nízká :think:
my na prohlídce domu který byl krásný za krásnou cenu zjistili že se zapomněli zmínit o tom že jim pod domem teče strouha a všechno mokrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
18.8.18 12:43

Bohužel musím myslet trochu prakticky. Chtěla bych jednou statek s pozemky, ale já prostě nic nezdedim, abych si ho mohla pořídit ????. Dům i přes malou zahradu atd mě velmi zaujal. To že si představuji už kde co a emoce jedou na plný pecky, to si můžu říct pro sebe. Ano povedlo se mi už na něj nafixovat… Ale to mě nespasi… A cena ve mně právě vyvolává to, že i kdyby se rekonstrukce vysplhala víc, tak by to pořád neznamenalo, že odejdu s pláčem… Nicméně, peníze na první dání do kupy prostě budou omezené a nechci dopadnout jako spousta lidí, kterym v půlce peníze došly a prostě dům prodali… Potřebovala bych křišťálovou kouli, kde budu vidět, že nás to nevytresta. Jinak si nedělám iluze, proto se tu počítá s tím, že by se časem vzal ještě úvěr na další dokončení. Ale pokud bysme ho koupili, tak potřebujeme bydlet za nějaké dva měsíce. Samozřejmě to mi tu někdo nenapíše. Ale aspoň zkušenost jo :) s odpadem jsem zjistila, že vesnice je malá, takže v územním plánování kanalizace není, teď je otázka velikost jimky a to vyvážení a stále nový kotel a staré radiátory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
18.8.18 12:49

@ka2ka zatím jsme nic nevyšťourali, ale snažíme se. Jde především o to, pokud můžeme věřit aktuálnímu majiteli, že si dům koupil, řekl si, že za 300 000 to zvládne a skoro vše mimo elektriku úplně sám. Nadělal si nějaké dluhy a přítelkyně zavelela, že zůstanou u ní v Rousínově.. on neprodává dům dlouho teprve měsíc, pořádně asi čtrnáct dní, začal dokonce na milionu, po 14 dnech stahl na 690 000, my tam byli asi dvě hodiny, sešli se s ním znova, aby nám ukázal různé dokumenty o domě co ma i ten odhad co si nechával dělat. Nabidl, že by šel na tuto cenu, že zkrátka spěchá, potřebuje peníze. Tady hlidame, aby samozřejmě na domě nevznikl nějaký závazek, když má problémy s penězi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
18.8.18 12:54

@klinerovi vezměte si sebou zedníka nebo stavaře at to prohlídne, my bydlíme na vsi a je fakt že za takovou cenu se to prodávají jen ruiny , trošku nechápu že tak moc pospíchá a klidně prodělá dost peněz, ale já jsem dost nedůvěřivá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
18.8.18 13:17

@ka2ka já jsem tady nedůvěřivá, ale kde je pravda ví jen on… Meli jsme na prohlídce švagra, který koupil minulý rok strašnou zbořeninu a celý to dával do kupy, takže vše hno možný prolezl, ale některé zkušenosti samozřejmě nemá zrovna viz topení na tuhá paliva a ty odpady. Ale samozřejmě čím víc lidí to uvidí tím líp no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
18.8.18 13:27

@klinerovi má to na internetu? mohla bych do sz odkaz? jen ze zvědavosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
18.8.18 13:41

Jak ti tu radi, vemte si na prohlidku stavare, stabni dozor, nekoho, kdo tomu rozumi. Ta cena je hodne nizka, vim, jak se pohybuji ceny kolem Brna. Soused prodal malickej domecek za milion. V puvodnim stavu, minimalne 80 let starej, bez vody, ulicni sire na jedno okno a dvere. Prakticky bez pozemku. Byla bych hodne obezretna, za tuhle cenu jsou to fakt ruiny. Co se tyka topeni, my dali za komplet topeni a kotel v dome 5kk 110000, ale uz je to nekolik let zpatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
18.8.18 13:43

@Mandarinka01 vid nízká cena a to jak šíleně pospíchá a nepřímo je nutí se rychle rozhodnout to zavání levotou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
18.8.18 13:54
@ka2ka píše:
@Mandarinka01 vid nízká cena a to jak šíleně pospíchá a nepřímo je nutí se rychle rozhodnout to zavání levotou

Presne, aby jim pak nezustaly oci pro plac. Vzit si stavebni dozor rozhodne nestoji 15000, jak tu nekdo psal. My platili tisicovku na ruku, pri vystaveni posudku by to bylo asi za 2500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
18.8.18 13:57

@Mandarinka01 nebo zkušeného zedníka a hlavně advokáta při přepisu nemovitosti, ten to taky prověří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
18.8.18 14:02

@ka2ka nahrává té ceně i to, že je to vesnice s 80 obyvateli, není tam občanská vybavenost, autobus tam jezdí, ale školka atd vše 3 km dál ve větší vesnici, něco velkého je 14 km Tišnov. Jste na Facebooku? Mohla bych poslat to video z té prohlídky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat