Rekonvalescence po operaci ploténky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
168
14.11.12 07:45

Rekonvalescence po operaci ploténky

Dobrý den, v lednu mám jít na operaci meziobratlové ploténky, protože mi tlačí na nerv a bolí mě levá noha. Prý to jinak řešit nejde. Mám dvouletého synka, tak by mě zajímalo jak probíhá rekonvalescence. Jaká jsou omezení atd. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
14.11.12 08:11

Ahoj, nevím, v kterých místech to budeš mít oparované, ale obecně je rekonvalescence tak 3 měsíce, hlavně zákaz sezení a tahání těžkých věcí. Takže nebudeš moct zvedat malého. Držím palce, já mám za sebou dvě operace, ale obratlů :) rekonvalescence je podobná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
14.11.12 08:28

Me budou operovat v bederni oblasti je to hodne dole, mam z operace strach, snazila jsem se to umluvit, ale neslo to. Navic mi to budou delat v Brne, takze tam budu celou dobu sama :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.12 08:30

Ahoj, tohle měl můj ex. Po operaci byl doma půl roku, jinak prvních 4-5 týdnů zvládal pouze ležet, max opatrně vstát a lehce se projít, pak následovaly rehabilitace-elektoléčba, nějaké cvičení a pod. A postupně přidávat zátěž. Nesměl nic nosit, prvních 5 týdnů si nezvládl ani sednout. Plně do práce se vrátil až po půl roce, od té doby má klid, max ho to bolí při změně počasí. Záleží, co přesně a v jakém rozsahu. On seskočil z žebříku a odvezla ho rychlá, protože to měl akutní, tak proto možná i ta léčba trvala tak dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.12 08:32

@hankaniki tak tohle přesně má ex, malý řez dole, těsně nad lemem kalhot.. Jinak v nemocnici byl jen 4 dny, chodil tam pomocí chodítka, domů ho odvezla sanitka v leže. Nejhorší je fakt to, že nesmíš sedět a nic nosit.. u něj třeba vlezení do vany byla hotová operace, nebo zkus si dojít na wc :zed: museli jsme v koupelně přidělat držáky, takové, co používají vozíčkáři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
14.11.12 08:34

Jezisi, tak to jsi me nepotesila. Doufam, ze to nebude tak hrozne, ze se budu moct trochu pohybovat, abych se mohla aspon postarat o malyho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.11.12 08:53

Napiš mi SZ, mám také tyto problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
14.11.12 09:16

@hankaniki

Pracovala jsem na ODD „operace páteře“.
Vše co tu přispěvatelé napsali je pravda. Samozřejmě se rekonvalescence liší podle konkrétní operace - všechny nejsou stejné :)

V jádru je ale stejných pár věcí.
V nemocnici max. týden - druhý den po operaci vstát a pak pomaloučku začít chodit o podpažních berlích, které tě budou doprovázet ještě nějaký ten pátek :nevim:
Nesmí se sedět - pouze na WC kde vlastně bederka nenaléhá na podložku. (S tím sezením je to ale také jak u které operace - podle druhu)
Takže jen ležet a chodit. Neohýbat se, nezvedat nic - minimálně tři měsíce. Po kontrole na RTG se uvidí.

S péčí o synka ti bude muset 100% někdo pomoci! Minimálně celý první měsíc než se naučíš nový režim. i ty budeš potřebovat pomoct. Nevěřila bys co to je vstát z postele když se nesmíš posadit :zed: A schody s podpažníma berlema? Taky mazec :zed:

Ale zvládli to jiní, zvládneš to taky :hug: Neboj… u nás se třeba operují 4-5 lidí denně!!! Opravdu denně! Takže stejný problém jako ty má spoooousta dalších a spoooousta to má již za sebou :hug: :kytka:

Držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
14.11.12 09:22

@Cmochy

moc dekuji za informace, budu bojovat, nastesti pritel chodi na 12 hodinove smeny, tak byva dost casto doma, tak se hold vic zapoji do starosti domacnosti :D To jsem nevedela, ze ma s tenhle problem tolik lidi, ze se jich operuje tolik denne.
Jinak porad doufam, ze se mi treba ten nerv uvolni a na operaci nebudu muset, pan doktor mi rikal, ze malicka sance tam je, ze by se to mohlo spravit samo, tak uvidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
14.11.12 09:27

@hankaniki

Jojo, opravdu denně 4-5 lidí… o víkendu po 2 lidech. Je to mazec… moje mamka už na tom u nás byla taky.
Popravdě… řekla bych, že pouze výýýjimky se operace páteře nedočkají. Podle mě nás to jednu čeká opravdu postupně všechny. :nevim:

Tak se drž… zvládneš to… :hug:

P. S. Jen takový detail… doktoři se dneska vyhýbají neomezeným vycházkám, že prej se to nesmí dávat. Ale pozor! V tvém případě je výjimka! Nech si npsat zprávu z nemocnice, že potřebuješ vycházky neomezené! A s tím jdi k praktikovi a nenech se odbýt.
Důvod je jednoduchý - na operaci jdeš v lednu. Zima, náledí, sníh, jinovatka, déšť… potřebuješ rehabilitovat a o těch podpažních berlích chodit! Ale musíš přeci procházky přizpůsobit počasí a stavu terénu.
Přeci nepůjdeš s berlemi po náledí jen proto, že máš zrovna dvě hodinky vycházku! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
14.11.12 09:41

@Cmochy
moc dekuji za rady. Nastesti vychazky resit nebudu muset, protoze nebudu na neschopence. Protoze jsem na rodicovske dovolene, tak jsem si ji nenechala psat. Nebo musi byt neschopenka i kdyz jsem na rodicaku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martasP
8.2.13 22:00

Ahojky, můžu se zeptat, z jaké jsi nemocnice? Kamarádka má problémy s obratly, tak shání nějaké info. Díky Martina

• Citovat
  • Upravit
1
24.2.14 20:11

Dobrý den, jsem týden po operaci ploténky a zafixování obratlů L4L5.Šrouby mám pružný, tak prý mohu i na chvilku sedět, ale to mi udělila ještě fyzioterapeutka v nemocnici. Zkoušela jsem to, ale bolí to.Tak s tím počkam. Jen mě zajímá, že mi to občas během dne když ležim vystřeluje do nohou a hýždí. Je to běžný, srovná se to časem? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
22.3.14 06:19

Ahoj, jsem dva tydny po operaci plotenky, vyhrez jsem mela na L5,dalsi dva male zatim neresili.Noha me prestava brnet az ted, ale je to den ode dne lepsi.Mam sedmimesicniho spunta tak je to krapet slozite, ale co se tyce rekonvalescence, tak uz zadne podpazni berle, jen v nemocnici jsem chodila tri dny s choditkem, po schodech chodim v pohode sedet smim k jidlu na pevne plose, samozrejme nic nezvedat, neohybat se, jen kratke prochazky, vse delat se vzprimenou pateri, v tomto rezimu pry 6-8tydnu.jsem schopna uvarit, umyt nadobi atd, ale o msleho se mi museji postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.16 19:40

Dobry den chci se zeptat cekame operace 3.2.2016 patere a plotenky jsem zachranr chci se zeptat za jak dlouho se budu moc vratit zpatky do prace nebo promne kariera musi zkoncit napiste nekdo jak to probiha dny po operaci a jestli jsou v tom taky nake rehabilitacky ustavy kde se pak clovek prevazi po operaci predem dekuji. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí