Rekvalifikace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No ja prave nevim. Ale bavila jsem se s manzelem a docela me tam zaujala ta víkendová japonština, ne hodně lidí ji umí a jako tlumočnice by to byla parada, treba bych se i nekam podivala.
- Citovat
- Upravit
Barunko, necci ti kazit radost, ale myslím, že takto si kvalifikaci nezvýšíš. Zkus ještě promyslet, jestli toto je ta správná strategie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc bych si kvalifikaci nezvysila? Co bys udelal/a ty? MNe se to nezda spatny napad.
- Citovat
- Upravit
V prvé řadě je třeba říct, jaký máš hlavní obor činnosti. Jestli jsi účetní, zdravotní sestra, administrativní pracovnice atd. V mládí ti střídání oborů může u personalistů docela procházet - třeba já už mám po čtyřicítce a u mě už se na to dívají všelijak…
No a k tomu hlavnímu oboru pak existují doplňkové obory… Asi jako historici mají „pomocné vědy historické“.
Já jsem třeba strojař a když jsem se školil na dodací doložky INCOTERMS (logistická záležitost), tak to byl taky jenom doplněk k hlavnímu oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Driv jsem delala administrativní pracovnici, ale chtela bych umet neco vic, nez jen psat na komplu. A ted mi k tomu rekni neco doplnujiciho. Treba jazyk umim nemcinu a anglictinu prvnich deset lekci. Protoze jsem to nepotrebovala a vsechno jsem zapomnela. Tak by se nejaky ten kurz siknul.
- Citovat
- Upravit
A nechceš se třeba naučit dva tři jazyky pořádně, než deset na ho.uby ? Vycházej z toho co už umíš a rozšiřuj si obzory ale skákat z jednoho odvětví na druhé … to budeš věčná studentka a nebudeš umět pořádně nikdy nic na 100%.
- Citovat
- Upravit
No abych ti rekla pravdu, angličtinu jsem si koupila domu a dostala jsem se na stranku 16, od te doby tam lezi. Nemcinu se ucit nechci, tu jsem měla povinnou ve škole a nějak mě nenadchla. Asi nemam rada německo
. Tak prave premyslim nad tou japonštinou. Je sice těžká, ale mela bych ji uplne od zacatku a s lektorkou. Ostatni tim padem teda necham. Hm?
- Citovat
- Upravit
No ale je dobré zvážit, co opravdu uplatním. Mně třeba znalost ruštiny a ukrajinštiny bude dobrá opravdu jenom v soukromí. Už mně pár ředitelů na pohovoru řeklo: to na nás nezkoušejte, tady je plno ukrajinských inženýrů, co mají státnici z češtiny a makají za poloviční plat než vy… A v ruské firmě, kde jsem to zkoušel jako konstruktér, mají představu, že konstruktérovi stačí 8000 čistého. A nezajímá je, že ten konstruktér musí taky platit hypotéku. Takže pečlivě zvážit, kde žiješ, jestli tam chceš žít i v budoucnu a co v té lokalitě doopravdy uplatníš.
Třeba v Brně na Černovické terase teď během půl roku vyrostlo spoustu hal logistických firem. Budou teda potřebovat někoho, kdo rozumí oboru… Jen aby to zase nebylo za těch 10000 čistého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me jedna ucitelka rekla, ze rustina se opet rozjizdi, ze anglictina a nemcina, tu uz umi kazdy, ale rusky uz skoro nikdo. Prave proto me laka ta japonština, protože takovych lidi je malo. Uplatneni je horsi, to bych mohla jit jedine tak do japonske restaurace tlumočit zakaznikum. A abych nekam odjela nevim nevim, ale zase nechci usnout na vavrinech a chci se necemu priucit, jen si fakt nemuzu vybrat. Jiank ohledne tech penez, ono si asi v dnesni dobe nevyberes. Muzes byt rad, ze mas praci.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
promin, ale opravdu si myslis, ze se vikendovym, rekvalifikacnim kurzem naucis japonsky tak, abys to mohla uplatnit? Navic vetsina Japoncu, se kteryma jsem ja treba prisla do styku, mluvi anglicky. Co se zamerit timhle smerem?
j
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně mi přijde rekvalifikační kurz japonštiny jako pěkná blbost, na to aby mohl člověk dělat tlumočníka ten jazyk sakra dlouho studuje a pak musí mít ještě nějaké zkoušky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak nejak zacit musim, kdyz v tydnu jsem vytizena a mam volny vikend. Ja nerikam, ze se vikendovym kurzem naucim japonsky, samozrejme ze po tom roce, bych se tomu venovala intenzivneji a udelala bych si i nejake zaverecne zkousky. Tak ze bych fakt zkusila tu anglictinu?
. No ja si to jdu jeste prozkoumat, treba tam objevim jeste neco jineho ![]()
- Citovat
- Upravit
Barunka80 píše:
Jeste se mi zalibilo tohle http://www.ucednik.cz/…materske-145
Jo, tak to nezní špatně, něco takového bych taky potřebovala… když já k těm jazykům nemám vztah.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No me to s tema jazykama vykladej. Ja se jeden tyden neco naucim a druhej tyden nic neumim
Za to mi jde matematika, tak jsem premyslela i neco s ekonomikou, ale myslim, ze to moc spolecneho nema. Nebo ucetnictvi
. Ja si fakt nemuzu vybrat.
- Citovat
- Upravit