Řemeslo pro dívku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4140
2.7.19 22:13
@dicentra píše:
Aranžérka-floristka, pokud je člověk dobrý, rychle se vypracuje. Mě to živí, dělám převážně svatby a pohřby, jsem na roztrhání, někdy musím i odmítat ;) Kontakt s lidmi tam je, ale většinou tak 2-3 schůzky u svateb, u pohřbů stačí pouze jedna a pak už si to člověk dělá podle sebe a přání zákazníka.

To je dobry.. A jeste me napadá svadlena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
2.7.19 22:18
@Pajka89 píše:
To je dobry.. A jeste me napadá svadlena..

Děkuji, ono je fajn, že se tím může člověk živit kdekoliv, všude se lidi berou a umírají, na vesnici lidé dávají obecně více peněz za smuteční vazbu, ve městech zase za svatby. Časem člověk naváže i jiné spolupráce, kupříkladu já zdobím v sezoně dvakrát týdně prostory zámku a jednou týdně dodávám vazby do 2 hotelů.

• Citovat
  • Upravit
Angharadd
2.7.19 22:20
@Ou píše:
Co dělají mé kamarádky?

Keramičky dělají keramiku.
Archeoložka pěstuje ovce, přede a tká a kromě toho že teda prodává vlnu a výrobky, tak učí předení a tkaní.
Právnička vaří ve velmi dobrých restaruacích a bude mít svoji.
Pak je tam pár sýrařek a pekařek - jako že si založily pekárnu či prodej sýrů ze dvora.
Dvě včelařky.
Architekta staví lanové parky - ale to je vlastně v oboru.
Chemička chová koně a dělá hipoterapii.

Jinak teda pokud dokončuješ školu a nevíš co se životem a jsi z nějaké díry u Hanušovic, tak seber odvahu a vyjeď do ciziny, dokud nemáš závazky a máš energii se živit rukama - třeba jako wwofler https://wwoof.net/ - jeď na Nový zéland na mládežnické pracovní výzum, v pohodě si pak vyděláš na cesty po tichomoří a nebo asii - a nemusíš jen cestovat, můžeš zkoušet různé expatské či doprovolnické práce.

Fakt je lepší si věci zkusit a rozhodnout se, ne o nich fantazírovat na internetovém fóru. Čím budeš starší, tím hůř to půjde.

Myslíš jako vydělat si peníze na farmě na NZ a za ty pak cestovat a zkoušet různé práce třeba zadarmo (vyšší šance, že mě někam vezmou jako zobáka)? Chápu to dobře? Já se přiznám, že jsem trochu přizdis. áč a do toho zahraničí se normálně asi bojím, ale asi by stálo za to to hecnout.

Já si s Tebou už jednou psala, nevím, zda si to pamatuješ, možná ne. Trpím na depky, byla jsem už 3× v blázinci. Upřímně si myslím, že to mám z toho, že nevím, co s životem (plus tam hrají roli nějaké osobnostní rysy, ale každý máme nějakou povahu). Možná by mi teda takovej trip pomohl, nevím. Jsem asi i o to víc pos. aná. :D

• Citovat
  • Upravit
921
2.7.19 22:24
@Angharadd píše:
Prosím, jen ne to nejstarší řemeslo. :)

S dovolením (nebo spíše bez dovolení) si sem jdu utřídit myšlenky. Je mi 24 let, jsem skoro inženýr, ale inženýrské pozice mě vůbec netáhnou a v kanclu umírám. Nejlépe mi bylo, když jsem podnikala, ale kvůli nevhodnému oboru jsem to zabalila, nebavilo mě to. Tak jsem se rozhodla vyučit řemeslem. Jenže já jsem rukama šikovná tak nějak na všechno (asi jediná moje silná stránka) a nemůžu si vybrat.

Řemeslo by mělo být:

• fyzicky zvladatelné pro ženu
  • žádané téměř všude (bydlím v regionu, kde jsou samé malé obce a myslím, že například takový umělecký kovář nebo čalouník by tu potenciál úplně nenaplnil)
  • dobře placené
  • přiměřeně kreativní, ale ne zase piplačka (piplám se s koníčky, ale dost u toho vztekám, jako práci to úplně takto nechci)
  • bez přímého kontaktu s lidmi - spíše s někým prodiskutovat představu o finální podobě „práce“ a já to pak udělám, poradenství bez problémů zajistím.
Co mě dál napadne, připíšu později. Vychází mi z toho jedině malíř - natěrač. Co myslíte vy? Nebo co děláte za řemesla vy, popř. vaši partneři? Jste spokojení?

Co tak jezdec a chovatel koni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.7.19 22:30
@Angharadd píše:
Myslíš jako vydělat si peníze na farmě na NZ a za ty pak cestovat a zkoušet různé práce třeba zadarmo (vyšší šance, že mě někam vezmou jako zobáka)? Chápu to dobře? Já se přiznám, že jsem trochu přizdis. áč a do toho zahraničí se normálně asi bojím, ale asi by stálo za to to hecnout.Já si s Tebou už jednou psala, nevím, zda si to pamatuješ, možná ne. Trpím na depky, byla jsem už 3× v blázinci. Upřímně si myslím, že to mám z toho, že nevím, co s životem (plus tam hrají roli nějaké osobnostní rysy, ale každý máme nějakou povahu). Možná by mi teda takovej trip pomohl, nevím. Jsem asi i o to víc pos. aná. :D

No pokud nejsi úplně v pohodě, tak rozhodně neodjížděj na půl roku na druhou stranu zeměkoule, protože kdyby to něco rozjelo, tak se to bude strašně špatně řešit.

Co by ale šlo je odjet třeba na tři, čtyři týdny na nějakou tu farmu přes wwoof někde v evropě, kam se chceš podívat. Otestuješ, co s tebou dělá taková cesta, budeš pracovat rukama, lidi jsou tam milí a na cizince to přijedou a chvíli něco udělají a zase odjedou zvyklí. Včetně toho že lidi co tohle využívají bývají spíš zajímaví, než zcela průměrni.

pokud zjistíš, že ti to pomáhá, tak pak má smysl plánovat nějakou větší cestu. Zároveň se na podobných dobrovolnických výjezdech dá potkat někdo, s kým si sedneš a tu větší cestu naplánujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
2.7.19 22:33

Hlavne skoro inzenyre tu skolu nepokladej a dodelej ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.19 22:34
@Pajka89 píše:
A jeste me napadá svadlena..

Tím si dnes nevydelá…
Jsem vyučená, roky jsem to dělala, dnes bys musela mít fakt kapitál a velké kontakty na lidi, co se chtějí oblékat originálně…
Jenže i ty naše " celebrity, " si raději koupi „značky“ než aby zaplatili za pěkný originální kousek,…
Pak by dopadla tak, ze by zkracovala kalhoty, sukně, vymenovala zipy, rekla by si stovku a poslouchala jak je drahá, páč Máňa před lety tý stačilo kafe…

• Citovat
  • Upravit
74219
2.7.19 22:36

Umelecky malir? Jak ti jde malovani? Mozna fotograf. To dnes frci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.19 22:38

Jsem cukrářka-amater. Dnes velmi žádané. Pokud ses šikovná. Jinak sestra floristka, kamarádka keramicka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.19 22:40

Ještě dodatek. Cukrářka-kontakt s lidmi převážně po telefonu, pak až u osobního předání. Dělám hodně svatby. Jezdím zdobit sweet bar. Po 2 letech rozjezdu, již musím odmítat zákazníky. Nestíhám.

• Citovat
  • Upravit
Angharadd
2.7.19 22:46
@Ou píše:
No pokud nejsi úplně v pohodě, tak rozhodně neodjížděj na půl roku na druhou stranu zeměkoule, protože kdyby to něco rozjelo, tak se to bude strašně špatně řešit.

Co by ale šlo je odjet třeba na tři, čtyři týdny na nějakou tu farmu přes wwoof někde v evropě, kam se chceš podívat. Otestuješ, co s tebou dělá taková cesta, budeš pracovat rukama, lidi jsou tam milí a na cizince to přijedou a chvíli něco udělají a zase odjedou zvyklí. Včetně toho že lidi co tohle využívají bývají spíš zajímaví, než zcela průměrni.

pokud zjistíš, že ti to pomáhá, tak pak má smysl plánovat nějakou větší cestu. Zároveň se na podobných dobrovolnických výjezdech dá potkat někdo, s kým si sedneš a tu větší cestu naplánujete.

Super, strašně moc díky. Udělám to, minimálně ten „první stupeň“ - farmu v Evropě - vyzkouším. Už tyto prázdniny. Ruce mi tam nikdo neutrhne a dál se uvidí. Proč krucinál nejsem schopná něco takového vymyslet sama? :zed: Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
74219
2.7.19 22:46
@Anonymní píše:
Tím si dnes nevydelá…
Jsem vyučená, roky jsem to dělala, dnes bys musela mít fakt kapitál a velké kontakty na lidi, co se chtějí oblékat originálně…
Jenže i ty naše " celebrity, " si raději koupi „značky“ než aby zaplatili za pěkný originální kousek,…
Pak by dopadla tak, ze by zkracovala kalhoty, sukně, vymenovala zipy, rekla by si stovku a poslouchala jak je drahá, páč Máňa před lety tý stačilo kafe…

My mame v obci dve svadleny. Jedna je mladsi sije saty na plesy atd. Jinou praci nedela.
A druha je pani v duchodu. Ta se nezastavi, ze vsichni ji nosime drobne presivani, zasivani.
Do zeli si nejdou, ze obe jsou vytizene dostatecne. Jsme obec o 3tis. obyvatelich.
Ve meste by damy, tak zadane nebyly a tady se nezastavi. Jedna moje kolegyne porad chodi k presivaci pani a druha k te satove, ze casto chodi po svatbach a plesech.
Ja chodim k pani presivaci, ze je o ctyri domy od nas a mam nechut operovat, kdyz jde o jehlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
2.7.19 22:57

Kamarádka má Mgr z dějin umění a dělá zahradní architektku. Od návrhu až po zasazení + pravidelnou údržbu. Ale je to bohužel jen sezóni.
Hodně žádané jsou cukrářky, truhláři, zedníci, elektrikáři.
Než jsem si pořídila děti, tak jsem měla v plánu cestovat a dělat co bude zrovna třeba. Vyzkoušet toho co nejvíc a až pak se na něco zaměřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Angharadd
2.7.19 23:16
@Netopirek píše:
tak jsem měla v plánu cestovat a dělat co bude zrovna třeba. Vyzkoušet toho co nejvíc a až pak se na něco zaměřit.

Přesně tohle mi v tuto chvíli připadá jako hrozně bezva nápad. Ale samotnou by mě nenapad. :? Sumíruju teď v hlavě, jak to udělat, a zítra asi někam napíšu.

Mívala jsem nápady na cestování, ne že ne, dnes je to v módě. Ale takováto vyloženě konstruktivní myšlenka, plán, který by mě mohl v životě opravdu posunout směrem k nějaké stabilitě a štěstí, to mě nenapadlo nikdy.

• Citovat
  • Upravit
1334
2.7.19 23:29

Co třeba elektrikář - nemůže to dělat úplně každý pitomec, ohledně realizace můžeš s lidmi diskutovat a kreativně řešit co a jak nebo jako subdodavatel na stavbě pojedeš podle projektu nebo zadání a s nikým se ani nemusíš potkávat.

Ani nemusíš investovat nějaké velké peníze do vybavení a nářadí.

Sám se tedy živím něčím úplně jiným, ale kdybych se měl rekvalifikovat, tak tohle by byla moje volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat