Remote job u zahraničních firem

532
10.6.23 00:09

Remote job u zahraničních firem

Ahoj, rada bych se zeptala na zkušenosti s remote práci u zahraničních firem. Pracuje takto někdo? Našla jsem velmi zajímavé inzeráty na práci v USA a Dubaji full time remote. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6021
10.6.23 08:01

No to se rozhodne neda obecne rict za vsechny. Zalezi firma od firmy, zalezi na pozici, na konkretni praci.
Odpovez jim, a uvidis, dulezite je, jestli praci zvladnes, jestli te budou chtit.
Taky pracuji vzdalene, ale pro evropskou firmu, parkrat do roka za nimi jedu. :nevim: Casto pracuji vzdalene indove, ti tolik nejezdi, ale pozor, oni se musi prizpusobovat nasemu casovemu pasmu, tak si to zejmena u te ameriky zjisti, jakou budes mit pracovni dobu. Byt v dosahu kazdy den do 22 hodin muze dost ovlivnit chod rodiny. Jasne, vsichni hlasi volnou pracovni dobu, ale na druhou stranu ocekavaji, ze na odpoved nebudou pokazde cekat do druheho dne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
10.6.23 12:52

@J_Doe
Ahoj, děkuji za odpověď. Máš pravdu, časové pásmo jsem vůbec neřešila, to je dost důležité. Zapomněla jsem také uvést, že se mně jedná o pozici v oblasti účetnictví. V ČR umím kompletní účto, ale v zahraničí jsou jiné zákony, daně atd. V podstatě bych znala princip účetnictví, ale ze začátku určitě nebyla samostatná, protože každá země to má jinak. Tak jestli se má vůbec cenu někam hlásit. :mrgreen: Jestli v USA nebo Dubaji nebo v Evropě mně je jedno, teď pracuji v ČR téměř pořád na home office a chtěla bych se posunout dál, tak bych ráda zkusila zahraniční firmu. Možná ze začátku spíše nějakou pracovní pozici spíše pomocnou i za cenu, že bych šla níže s platem než teď. Můžu se zeptat na jaké pozici pracuješ ty? Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
10.6.23 22:09

@LauJak
Ucetni pozice - nejedna se nahodou o nejake shared service centrum? Ted je celkem bezne, ze ucetnictvi dela jedno centrum pro nekolik krajin - jede se prisne podle procesu, nemusis se bat, ze neznas mistni zakony, vsechno te nauci. Zkus, a uvidis.
(Ja delam SAP konzultanta - migrace do SAP systemu z jinych systemu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 01:23

Opravdu záleží fírma od firmy. Já nejsem účetní, ale ajťák, a za měsíc mi přistane na stole nabídka od velké mezinárodní firmy. Byl by to full remote a 120k měsíčně. Musím zvážit, protože to má své pro i proti, asi jako všechno v profesionálním životě. Něco za něco.

Nabídky do zahraničí bych každopádně důkladně prověřovala a nějaké online inzerci bych absolutně nedůvěřovala. Daňový domicil je také termín, který by bylo dobré si nastudovat. Kolegyně, se kterou se před lety naše cesty rozešly, danila kupříkladu svůj příjem v jiné zemi (její smlouva to vyžadovala) a tudíž pak byla velmi překvapená, že nemá v ČR nárok na rodičák. Pokud máš někoho v okolí, kdo ti k tomu dokáže realisticky povykládat úskalí kolem toho, co zvažuješ, byl by to rozhodně krok správným směrem. Ono to není jen o tom hezkém platu, že…

• Citovat
  • Upravit
11.6.23 05:37
@LauJak píše:
@J_Doe
Ahoj, děkuji za odpověď. Máš pravdu, časové pásmo jsem vůbec neřešila, to je dost důležité. Zapomněla jsem také uvést, že se mně jedná o pozici v oblasti účetnictví. V ČR umím kompletní účto, ale v zahraničí jsou jiné zákony, daně atd. V podstatě bych znala princip účetnictví, ale ze začátku určitě nebyla samostatná, protože každá země to má jinak. Tak jestli se má vůbec cenu někam hlásit. :mrgreen: Jestli v USA nebo Dubaji nebo v Evropě mně je jedno, teď pracuji v ČR téměř pořád na home office a chtěla bych se posunout dál, tak bych ráda zkusila zahraniční firmu. Možná ze začátku spíše nějakou pracovní pozici spíše pomocnou i za cenu, že bych šla níže s platem než teď. Můžu se zeptat na jaké pozici pracuješ ty? Děkuji. :kytka:

Jestli je ti USA/Dubaj/Evropa jedno, asi bych se soustředila na EU. Právě s ohledem na to, co říká anonymní tulipán, jak se ti to taky bude započítávat na důchod, jaká s tím bude administrativa v obou státech, co české pojištění, zdanění atd.

Zkušenost s remote v cizí zemi nemám, tak možná vidím problém tam, kde není. S čím zkušenost mám, je stěhování v rámci EU, kdy mi v mnoha případech být občanem EU hodně usnadnilo život. Proto předpokládám, že EU by mohla být i pro tebe v tomhle ohledu jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.25 19:05

Ahoj, zajímalo by mě jak to dopadlo. Bylo by super, kdyby se třeba zakladatelka ozvala, jestli se jí podařilo něco najít. Momentálně řeším to samé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová