Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, neuroložka mně posílá na rentgen páteře a mám jít první až desátý den po menstruaci. Gynekolog mi říkal totéž. Oba vědí, že s manželem plánujeme dítě. Nevíte proč rentgen až po menstruaci, zapomněla jsem se jich připtat.
ovulacevetšinou probíhá 14-16 den..tak aby byla jistota že nejsi tehu ![]()
Myslím si totéž co petra.lovosice. Je to kvůli tomu, abys nebyla v té době těhu.
Aha, myslela jsem si to, ale nebyla si jistá. Gynekolog mně ujistil, že pak v klidu můžu otěhotnět, ale neuroložka už jednou mně chtěla na ten rentgen poslat, ale když jsem ji řekla, že plánujem dítě, tak mně raději neposílala. Jenže v poslední době mně pořád bolí v podbříšku, cítím tlak na močový měchýř a pobolívají mně i záda. už jsem byla na gyndě, na urologii a vše v pořádku. Proto jsem volala neuroložce co mám za problémy a vypsala mi žádanku na rentgen, akorát nevím, zda si pamatovala, že chci otěhotnět.
Tak jdi co nejdříve po nebo klidně i při menstruaci, ať to máš jistý
a pak se klidně můžete snažit.
Stejně si pro jistotu před tím rentgenem udělej těhotenský test, nikdy nevíš, i s menstruací.
Byla v Praze na vyšetření-dali mě žádanku a že musím přijet v době menstruace.Říkala jsem že nejsem z Prahy,mám to docela daleko a že těhotenství neplánujeme,užívám antikoncepci,že není problém obyčejný RTG snímek zhotovit.Bohužel,opradu snímek nezhotovili a musela jsem přijet jiný den.I když nevím,kdybych uměla zalhat že mám menstruaci právě nyní,zda by to zjišťovali…a jak..??
Oni se tím chrání,kdyby žena byla těhotná a nevěděla o tom,aby dítko nepoškodili.
Ahoj, já byla nedávno na rentgenu pánve a kyčlí a taky jsem musela přijít v době menstruace právě kvůli tomu, abych nebyla těhotná.
Tak u nás to vůbec neřeší a byla jsem na spoustě rentgenů, jenom od určitý doby chtějí podepsat prohlášení, že těhotná nejsem, ale ještě tak před 8 rokama to vůbec neřešili ani se neptali, možná s tím pak měli nějaký problém.
Stejně mentruace nutně neznamená netěhotenství.
Holky, díky za odpovědi. Ten test si pro jistotu udělám. Připadám si, jak bych už teď byla těhotná, něco mně tlačí na močák, dokonce včera mně bolela pánev a i konečník. To jsou příznaky, které jsem měla asi tak v sedmém měsící tehotenství
. Netušila jsem, že páteř může způsobovat toto všechno.