Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
o vikendu jsme absolvovali v rodine rychlou střevní chřipku - jeden den a noc hrůzy a pak OK. Nevíte, jestli je možné, aby se už zdraví členové rodiny znovu nakazili od toho naposled nemocného? U nás to tak totiž trochu vypadá, ale je mi to divné. Myslela jsem, že si tělo na ten vir tak nějak zvykne a už to nemůže znovu dostat…
A ještě jedna otázka - v sobotu lehla i dcerka, ale od neděle je úplně OK. Myslíte, že ji mohu dát ve středu do školky bez výčitek, že by to tam dotáhla? Podotýkám, že se s tím naposled nemocným dva dny neviděla, takže kolem ní jsou už dva dny jen zdraví.
děkuji za info
A.
Myslím, že jestli jí už opravdu nic není, tak ve středu klidně může… Děti se s tím perou rychle ![]()
ahojky
vím o čem je řeč…taky jsem si tím prošli…já jela s malou třetí den k našim…chytli to oba…čekaly jsme tak týden až budeme moc mezi ostatní děti…pak to bylo OK…
Maminky prosím o radu
Včera jsem byli na návštěvě u rodičů a odvezli jsme si střevní chřipku. Ráno mi volal taťka že zvracej jak jmse na tom my. Dopoledne začal zvracet i náš taťka a já mám strach aby to nechytnul syn (6m). Co proto můžu udělat? Je „vyhozený“ v jiné místnosti. Já a sestra nic nemáme takže z jídla to nebude. ![]()
Zdravím, jsem cca 7tt všichni doma máme nejspíš otravu jídlem. Dvouletacku kojim. Takže pro moje tělo dost zahul. Myslíte že je nějak ohrožený mimco?
Otravu jídlem nebo střevní chřipku? Při střevní chřipce by miminko být ohroženo nemělo, hlavně pííít, ať jste fit
Nevim. Začala jsem ja pak chlap pak děda pak mala. Meli jsme víc stejných jídel. Na pohotovosti hrůza. Nemáme auto tak jsme volali sanitku a oni nas v pět ráno s blijicim dvouletým děckem vykopali ze si máme vzít taxíka. Sotva jsme se udrželi na nohou.
Muze byt strevni chripka bez teploty? Kdyz lezim, je mi celkem dobre, kdyz vstanu, boli me cely clovek, z jidla se mi zveda zaludek a od pondeli mam prujem. Pocituju zimnici a jsem hrozne unavena
Holky je možný dostat střevní chřipku po týdnu znovu? V úterý na středu mladší zvracel, ve středu měl starší průjem a nám dospělejm bylo jen zle+ horečky a zimnice, mě bylo blbě 4 dny ale nezvracela sem ani průjem a od neděle u nás byla babička a tý je špatně dneska. Můžem to od ní chytit, když už sme jí měli ale s lehkym průběhem? ![]()