Repromeda vs Helios Brno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
131
8.2.18 14:06

Repromeda vs Helios Brno

Ahojte devcata. Rozhodovaly jste se nekdy podobne? Urcovaly jste si pro a proti u techto dvou center? Budu vdecna za kazdou informaci, ktera mi pomuze si vybrat. Spolu s vlastni intuici se snad rozhodnu spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
131
10.2.18 19:27
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
12.2.18 16:18

Zeny, zadna se nechcete podelit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.2.18 16:56

Ja jsem byla na IVF v obou centrech. Poprve v Repromede, tam mi nasadili injekce gonal v celkem vysoke davce, bylo 9 vajicek, kultivaci do 6 dne prezilo 3 imbria, prvni dva transfery bez uspechu a treti se zadarilo, ale v 10tt potrat. Byla jsem pacientkou pana primare a porad rikal, ze si chce moji stimulaci hlidat a tak dale, v lete jsem cekala mesic kvuli tomu ze mel dovolenou a ve finale od zacatku stimulace jsem ho uz nevidela. Byla jsem tam v roce 2012 a 2013. Rano se chodilo na krev a v polefne na ultrazvuk, takze skoro cely den v cudu, nastesti jsem pracovala kousek od Repromedy, takze jsem si na to nemusela brat volno. V te dobe tam byla hlavne doktorka Hromadova a Tokareva, ktera se zaucovala. Pred Ketem do me cpali hormony na rust sliznice ve velkych davkach za celkem velke penize ( chteli aby byla sliznice min 8 az 9 milimetrů) celkem cena cca 70 000Kc. Pote jsem presla do Heliosu, stimulace merional dlouhý protokol vajíček 13, 6 den stimulace zůstalo 6 vajíček. Povedl se hned první Ket a mám z něho syna. Kontroly probíhají ráno, krev i ultrazvuk ( cca o pul 8 hotovo) a odpoledne se vola koordinatorkam na výsledky. Po 2 letech jsme chteli sourozence a povedl se az 4 Ket a z nej mám take syna. Jsem rada, ze jsem presla a litovali jsme s manzelem, ze jsme tam nesli rovnou. Pred Ketem staci sliznice 6 mm, takze jsem se vyhla dalsim hormonum. Cena i se vsema ketama cca 50 000Kc. Snad jsem to napsala trochu srozumitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
12.2.18 17:38

@milcik82 vyborne si to napsala, dekuju mockrat za tvuj prispevek. Ke komu si v Heliosu chodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
26.3.18 12:36

@ebaby Ahoj za mě určitě Helios. Máme od nich úžasnou 4 měsíční holčičku. Mají úžasné chování a není nic na co bych si měla stěžovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
28.3.18 13:17

@Pesimistka Dekuji za tvuj prispevek. Nakonec jsem si je vybrala. Ceka me dlouhy protokol, moje prvni IVF. Jsem z toho dost nervozni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
26.6.19 10:54

@ebaby ahoj můžu se zeptat jak se daří? My teď chceme do Heliosu totiž taky přejít, tak sháním informace :) díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
1.7.19 19:30

@KlárkaSp Ahoj, vybrala jsem Helios a miminko mi uz spinka v postylce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.22 20:56

Ahoj holky🙂
Prosim o nazory, zkusenosti a rady s CAR v Brně: Repromeda, Helios,..
Jsme odkazani na IVF z duvodu nepruchodnosti vejcovodů.
Muzete mi prosim napsat, jak jste byly spokojeny v Repromedě či v Heliosu a pikud možno i kolik jste za celou peci zaplatily?
Potrebuji sehnat co nejvice srovnani, a rozhodnout se.. Uz jsem z toho vazne na nervy :(.. Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.22 21:02

Ahoj holky🙂
Muzete mi prosim napsat, jak jste byly spokojeny v Repromedě či v Heliosu a pokud možno i kolik jste za celou peci zaplatily?
Potrebuji sehnat co nejvice srovnani, a rozhodnout se.. Uz jsem z toho vazne na nervy :(.. Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
9.3.22 21:05
@Květinka1991 píše:
Ahoj holky🙂
Muzete mi prosim napsat, jak jste byly spokojeny v Repromedě či v Heliosu a pikud možno i kolik jste za celou peci zaplatily?
Potrebuji sehnat co nejvice srovnani, a rozhodnout se.. Uz jsem z toho vazne na nervy :(.. Dekuji moc

Ahoj, já z Brna ani z Moravy nejsem, jen jsem zahlídla tuto diskuzi. Nemám s těmi centry žádné osobní zkušenosti a když jsem si přečetla recenze, je vidět, že ostatní preferovaly Helios. O Repromedě ale vím, že tamní lékaři byli první, kdo se věnovali genetice embryí a že ta lepší centra z Čech k nim dodnes posílají buňky embryí na jejich genetické vyšetření. Také se zaměřovali, co vím, na ženy, které neotěhotněly ani s prokazatelně zdravým embryem (tudíž s geneticky vyšetřeným embryem). Připouštěli vliv např. akupunktury - to osobně kvituji, v zahraničí se akupunktura před IVF doporučuje a je součástí celého procesu. Zakladatelé Repromedy jsou, tuším, manželé a i jejich dítě jde v jejich stopách. Na netu k tomu byl článek.. zkusím pohledat. Pro mě je tedy Repromeda spojena s kvalitně vyšetřenými embryi. Helios je zase známý primářem Texlem a jeho online poradnou. Snad i tam dělají IVF precizněji. Asi bych si dala schůzky na více místech a porovnala nabídky. Také to bude hodně o konkrétních lékařích. Hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.22 21:10

@MartinaCV @MartinaCV
Moc děkuji za odpověď :kytka:
Asi opravdu domluvime vice schůzek v ruznych centrech. Nebo alespoň v techto dvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
9.3.22 21:11

@Květinka1991
Tak tady: https://zpravy.aktualne.cz/…025900fea04/

a třeba tady: https://forbes.cz/…h-repromeda/

Jinak za mě IVF jedině s genetickým vyšetřením embryí, tím pádem transfery jen embryí, z kterých může být dítě (zdravé dítě), žádné vkládání embryí na slepo. Neriskovala bych vložení nevyšetřeného embrya, protože pokud by mělo vadu a došlo by k otěhotnění, chtěla bych se vyhnout potratu, případně revizi dělohy pod narkózou. Bez vyšetření embryí zároveň žena vůbec neví, jestli z ní nějaké zdravé vypadlo, jak kvalitní výsledek IVF za tolik peněz přineslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.