Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@mokkk
Než tady budeš psát bludy, něco si zjisti a pohledej o protismernem ježdění. Dítě v protismeru normálně vidí z okna, do operky kouká asi stejně jako když po směru kouká do sedačky před sebou. A pokud jezdí od narození proti, tak nevím, proč přemlouvat, když nic jiného nezná a přijde mu to normální.
Nohy si normálně poskládá, pořad lepší než když visí dolu v totálně silene pultikove autosedacce.
@Anonymní píše:
@Veru1987 děkuji za typ ale chci sedačku na izofix a hlavně do 36 kg nechci za rok kupovat další teď mu jsou dva a má 17 kg 90.cm
@Ariadne @mokkk takze za 1.nic nrni bezpečnější, než jízda protisměru. V porovnání není žádná posmerna sedačka bezpečná.
2.Dítě se nekouká do sedačky, ale normálně z okýnka. Máme zrcatkox takže i vidi normálně dopředu. Dcera i manžela popohanela, že je zelena, ať jede.
3. Ty sedačky jsou dělané tak, že misto na nohy je. Pro deti je přirozené mit nohy pokrčene nebo v tureckem sedu. Naopak nohy ktere visí dolu ze sedačky ma do přirozenosti daleko
.
@NinaU. píše:
Proč se všichni tak moc upinate na ten isofix? Jako ano, je to pohodlnější, ale není to bezpečnější než pas, než tím začneš argumentovat.
Podle mě je dítě ve dvou letech taky na tribodovy pas malé, když už po směru, tak určitě s petibodem do 25kg, ale těch je málo a většinou vyžadují top tether.
Jo děkuji poohlednu se po jiné v této kategorii na pásy 5 bodové ale na izofixu trvám nechci argumentovat že je to bezpečnější mě to prostě vyhovuje více sedačku budu hodně přendavat atd prostě je to moje rozhodnutí ale děkuji za radu ohledně těch pasu
@Anonymní píše:
Jo děkuji poohlednu se po jiné v této kategorii na pásy 5 bodové ale na izofixu trvám nechci argumentovat že je to bezpečnější mě to prostě vyhovuje více sedačku budu hodně přendavat atd prostě je to moje rozhodnutí ale děkuji za radu ohledně těch pasu
@NinaU. píše:
Proč se všichni tak moc upinate na ten isofix? Jako ano, je to pohodlnější, ale není to bezpečnější než pas, než tím začneš argumentovat.
Podle mě je dítě ve dvou letech taky na tribodovy pas malé, když už po směru, tak určitě s petibodem do 25kg, ale těch je málo a většinou vyžadují top tether.
V téhle kategorii (ty největší sedačky18- 36 kg) je to bez debat nejbezpečnější. POkud nemá izofix, je v autě jen na volno. V případě nehody tak veškerou váhu sedačky i dítěte nese jen pás. O tom, že pokud v sedačce nikdo nejede, je potřeba ji poutat (neznám nikoho, kdo to dělá), ani nemluvím.
Jinak souhlas, tohle dítě je na takovou sedačku hodně malé. Chybí mu minimálně 10 cm.
@Anonymní píše:
@Veru1987 děkuji za typ ale chci sedačku na izofix a hlavně do 36 kg nechci za rok kupovat další teď mu jsou dva a má 17 kg 90.cm
Jakou ma ted sedacku?
@modravlocka
Tam asi ano, nepopírám, spis by paní klidně mohla mít ještě pásových protismer do 25kg, kdyby netrvala na isofixu.
Tady se dozvíš akorát, že MUSÍŠ mít protisměr do 18 let a hlavně ne pultík
to už je klasika tady. 2 - 3 uřvané uživatelky zaplevelí celou diskuzi řečmi o protisměru, i když se na to nikdo neptal.
@kacz píše:
Tady se dozvíš akorát, že MUSÍŠ mít protisměr do 18 let a hlavně ne pultíkto už je klasika tady. 2 - 3 uřvané uživatelky zaplevelí celou diskuzi řečmi o protisměru, i když se na to nikdo neptal.
https://www.mall.cz/…9-cerna-seda?…
Máme tuto a neměnila bych. Ale malej jezdí normálně, ne do protisměru.
@Pidulka1991 píše:… Tak ano je lepší posadit dítě do sedačky, ktera je naprosto nevhodná
Aby sis tu hlavu nerozbila, bacha.
@kacz
No a nemá pravdu? Proč lidi jako vy odmítají vidět skutecne argumenty? Vždy jen výsměch za protismer a to, ze nám jde o bezpečnost v první radě.