Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já mám Joie Stages a syn má 20měsíců a přes 17kg, tak by mě vlastně zajímalo, do kdy může v tom protisměru jezdit…píšou do 18kg, ale taky se mi nechce ho poutat tříbodovým ve dvou letech ![]()
@steeve je ta hranice 18kg opravdu hodně důležitá, nebo by nevadilo, kdyby jezsil třeba dalšího půl roku, rok a měl něco přes 18kg??? ![]()
jako nerada bych neco pokazila, ale nevím, co je v tuto chvíli bezpečnější, když výška ještě není přes 100cm
Příspěvek upraven 11.04.21 v 11:49
@Anonymní píše:
@Midaku jo děkuju má dva roky 90 cm a 17 kilo
to jsme na tom podobně, jezdí od 6 m v Joie Stages 0-25kg protisměru
@NinaU. píše:
Proč se všichni tak moc upinate na ten isofix? Jako ano, je to pohodlnější, ale není to bezpečnější než pas, než tím začneš argumentovat.
Podle mě je dítě ve dvou letech taky na tribodovy pas malé, když už po směru, tak určitě s petibodem do 25kg, ale těch je málo a většinou vyžadují top tether.
přesně to si myslím a na iso se neupínám
@Káťa19 Jaké nesmysly? Moje dítě má šestnáct kilo skoro v pěti letech. Já si takové dítě nedovedu ani představit. A obdivuji vás, jak je chováte a zvedáte, musí to být náročné. Opravdu jsem až do dotazu na jízdu v autě netušila, že takové děti existují, jinak bych se neptala ![]()
@Káťa19
Jako selský rozumem tam určitě nějaká tolerance bude, šle osobně bych v tomto případě raději vzala nějakou levnejsi protismerku do 25kg, než přesahovat váhové určení sedačky.
@mokkk
Tak ono jsou i protismerky do 25-32kg, cca 125-135cm. Takže pokud ta možnost je, proč dítě tímto způsobem neprepravovat 5× bezpečněji?
@NinaU. Po této diskuzi zvažuji, že začnu jezdit v protisměru sama ![]()
@mokkk je to moje treti dite, taky nechapu váhu ![]()
on je proste statnej, ma skoro stejne jako petileta dcera a ted uz se moc nenosi, ale jako pronesl se hodne, hlavne kdyz neumel jeste drzet hlavu a telo, to bylo nejhorsi, mel ve 2m 8kg v 6m 12kg
.
plne kojeny do 6m, jeste ted se koji na usnuti.
velikost nosi jako deti o rok starsi
@mokkk píše:
@NinaU. Po této diskuzi zvažuji, že začnu jezdit v protisměru sama
Nejlepší by bylo, kdyby jezdil v protisměru i řidič. Přece jen - bezpečnost na prvním místě a řidič je v tom autě celkem důležitý prvek ![]()
@Káťa19 Kde jsi to viděla? 5-ti bod u Stages je opravdu jen do 18kg. Na víc kg ty pásy nejsou testovaný
@kacz píše:
Nejlepší by bylo, kdyby jezdil v protisměru i řidič. Přece jen - bezpečnost na prvním místě a řidič je v tom autě celkem důležitý prvek
Ty taky nebudeš nejostřejší tužka v penále, viď?