Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zuzlína píše:
ahojky,
nebudu reagovt na vse,ale snad jen na neco.
jak psala zakladatelka PM 8.11. nepravidelna MS a prvni termin 15.8.ale druhej termin az 30.8. a do dneska jsem neporodila.vyzkousela jsem vse mozny a stejne na me nic nezapusobilo a jsem stale 2v1.
16.8. mi dr delal utz a malej mel cca 3100g,to ze budu rodit 4kg dite na to uz si taky zvykam.na kontrolu chodim uz do nemocnice2× tydne a stejne mi prodod nevyvolaji.kdyz jsem se toho dozadovala,tak prej by ublizili me anebo mimcu,prej se vyvolava az po 10 dni po terminu…
Ahoj,tak ja mela termin 27.8. a jestli do utery neporodim,tak budou vyvolavat.Řikali,že se to ma stihnout poroditdo konce 42.tydne.Nepomohl sex,kilometrovy chozeni,schody,tanec,uklid baraku,nic..
jééé, moje chyba, já chtěla napsat NIŽŠÍ; a nějak mi to uklouzlo…
**babe,erol****** dle utz termin byl toho 30.8.
jo a vana,sex,prochazky,namaha…u me nepomaha,jelikoz je tom docela hyperaktivni a ja jsem neustale v pohybu,tak na me to fakt zadny vliv nema
tuším, jak se cítíš, taky mi nic nepomáhalo a z přenášení jsem neměla zrovna dobrý pocit…
zkus ještě ty horké obklady na záda v oblasti kříže (ale měly by být vážně horké, takže pak si to nedávat přímo na záda, ale třeba přes deku…)
Ahojky, já Tě naprosto chápu, první termín mám dneska a už jsem z toho nervózní. Nechci přenášet ani den! Být Tebou, tak jedu do porodnice hned a poslechnu si názor i jiného lékaže, než je Tvůj gynekolog. Klidně bych jim řekla, že mám pocit, že se mimi málo hýbá a je to
Držím pěsti, ať Ti to dobře dopadne ![]()
berry4 píše:Nejspíš počítají s TP podle UZ v tom 12 tt a jestli ani nemáš nachystané porodní cesty,tak by to pro tebe bylo jen zbytečné trápení,jak by jsi chtěla s takovou přirozeně rodit? Jedině CS a to snad až v tom nejhorším scénáři
Pokud nejsou nachystané porodní cesty, tak v porodnici dávají napřed tabletu na uvolnění (preindukce) a až je to nachystané, tak se teprve vyvolává (indukce). Někdy to může trvat až 3 dny. Takže já bych už určitě řešila.
Jela bych do porodky s tim, ze necitim pohyby cca pul dne, rovnou bych nahlasila , ze prenasim uz tolik a tolik dni a hotovo. Treba te poslou domu a treba ti reknou, ze uz prenasis dlouho, malej je velkej tak sup na vyvolani.
Ja jsem poseroutka a hysterka, takze ja bych to osobne nevydrzela a jela
.
Weru píše:
Jela bych do porodky s tim, ze necitim pohyby cca pul dne, rovnou bych nahlasila , ze prenasim uz tolik a tolik dni a hotovo. Treba te poslou domu a treba ti reknou, ze uz prenasis dlouho, malej je velkej tak sup na vyvolani.
Ja jsem poseroutka a hysterka, takze ja bych to osobne nevydrzela a jela.
tim bych si nebyla tak jista,natoci monitor,zkontrolujou a vahu nejak extra neresi a pokud se jim bude zdat vse v poradku poslou domu
Do porodnice + na ozvy minimálně dvakrát týdně se převádí nejpozději v den termínu
. Já přenášela 10 dní podle UZ termínu (taky jsem věděla, kdy jsem otěhotněla a tohle byl správný termín), podle PM 7 dní, každý druhý den jsem byla v nemocnici, protože jsem necítila pohyby (KTG v pořádku) a o vyvolávání se se mnou nikdo pořád nebavil. Pak jsem poslední noc z neděle na pondělí probrečela, prostě jsem „věděla“, že se mimi míň okysličuje, plodovou vodu mi nikdy nezkontrolovali a „věděla“ jsem, že se kazí.
Tak jsem se rozhodla, že jsem Máma a pro své miminko zajistím to nejlepší - jestli čekat přirozený porod (vyzkoušela jsem naprosto všechno, ale neblížil se, ani hamilton nepomohl) s tím, že se může něco pokazit nebo být jeden den za hysterku a mít zdravé miminko, tak raději tu hysterku. Nakonec jsem ráno na kontrole jen řekla, že je mi zle z toho strachu, že se mimčo dost neokysličuje a poslali mě okamžitě na vyvolání - do průkazky napsali důvod „rodička má obavy“. Při vyvolání na mně byli nevrlí, že mě rodí zbytečně, ale pak se miminku přestávalo dařit a nakonec si oddychli, že to bylo za pět minut dvanáct. Za 3,5 hodiny byla zdravá Lucinka na světě a opravdu měla omotanou šňůru kolem krku a plodovka byla černá.
Za mne - jestli se tak bojíš, tak bych jela dneska do porodnice, nechala si udělat KTG s tím, že jsem necítila 3 hodiny pohyby (protože vysvětlovat jim proč to chci je složité) a až přijde doktor/ka posoudit KTG, všechno bych jí řekla, o tom, jak se bojím, jak vím, který termín je správný,… a domluvila bych se na zítra ráno na vyvolání - za každou cenu. Přirozený porod byl taky můj sen, ale ten stres miminku nepomůže, termíny jsou překonány, tak co řešit.
Zuzlína píše:Weru píše:tim bych si nebyla tak jista,natoci monitor,zkontrolujou a vahu nejak extra neresi a pokud se jim bude zdat vse v poradku poslou domu
Ja jsem poseroutka a hysterka, takze ja bych to osobne nevydrzela a jela.
Taky bych si to vydupala taky. A bylo by mi asi jedno, ze jsem za hysterku. Alespon bych to zkusila. Ona ta intuice v tehotenstvi je vetsinou opravdu neco znamena.
Jo a ještě jedna věc mě napadá. Porodnic je přece jak máku. Vyhodí mě z jedné, jedu do druhé
A v každé nechávají přenášet jinak dlouho ![]()
Ivana1000 píše:
Jo a ještě jedna věc mě napadá. Porodnic je přece jak máku. Vyhodí mě z jedné, jedu do druhéA v každé nechávají přenášet jinak dlouho
holky jen tak mně po přečtení vašich „rad“ napadá - proč tak neskutečně tlačíte na pilu?
V zahraničí je normální,že matky rodí klidně 42+ 3 a dál a děti jsou v pořádku .
A proč?
Příroda je kolikrát moudřejší,než doktoři a není nad to,nechat to na ní samotné. Tam se tak snaží chovat…LÉKAŘI.
Tablety jsou super věc, o to větší záhul pro matku,když nejsou cesty na porod připravené (jasně,zavedeme tabletku,do tří dnů to musí jít a když ne,matka trpí jak zvíře a nakonec skončí pod kudlou),o to víc zbytečných císařů,protože to pak prostě nejde…ovšem pro její pocit,že už podle nějakých datumů a údajů přetáhla tu SPRÁVNOU DOBU" je to asi v pořádku …?
Proboha zamyslete se a začněte poslouchat svá těla a ne čísla ![]()
berry4 píše:holky jen tak mně po přečtení vašich „rad“ napadá - proč tak neskutečně tlačíte na pilu?
V zahraničí je normální,že matky rodí klidně 42+ 3 a dál a děti jsou v pořádku .
A proč?
Příroda je kolikrát moudřejší,než doktoři a není nad to,nechat to na ní samotné. Tam se tak snaží chovat…LÉKAŘI.
Tablety jsou super věc, o to větší záhul pro matku,když nejsou cesty na porod připravené (jasně,zavedeme tabletku,do tří dnů to musí jít a když ne,matka trpí jak zvíře a nakonec skončí pod kudlou),o to víc zbytečných císařů,protože to pak prostě nejde…ovšem pro její pocit,že už podle nějakých datumů a údajů přetáhla tu SPRÁVNOU DOBU" je to asi v pořádku …?
Proboha zamyslete se a začněte poslouchat svá těla a ne čísla
Já přenáším, cesty připravené mám ale malému se prostě nechce. Podle intuice nic špatného necítím, prostě si říkám, že se malému u mě líbí, že je to moje klíšťátko a nechce se mu ven
V uterý mi řeknou, co s vyvoláváním ale hrotit to nebudu. Zatím se fakt cítím dobře a malej asi taky ![]()