Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky děvčata,
omlouvám se, že zakládám nové téma, ale nenašla jsem zde podobné…
Chtěla jsem se zeptat, zda nějaká z Vás rodila ve 29tt. Od noci mně bolí břicho a pěkně mi tvrdne, volala jsem do porodnice, kde mi řekli, ať si koupim a piju Magnesiii, ale že se klidně může stát že porodim… Mám strach, protože kvůli implantovanému defibrilátoru musím rodit císařem, v nemocnici, kde je i specializované arytmologické pracoviště, kvůli vypnutí ICD, Což je pouze v ČB a v Praze.
Chci se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s takto časným porodem?? jsem prvorodička, tak nevím. Mám strach, co se bude dít. ![]()
Kde ti to řekli?
Zajeď do porodnice, zkontrolujou tě, předčasný porod se dá zastavit, nebo aspoň pozastavit…
Magnezií se to ale fakt nedělá…
Nečekej a jeď, pokud máš pochybnosti a navíc i kvůli sobě, když nejsi v pořádku.
být tebou, sebrala bych se a jela do porodnice - tam, kde máš rodit. Třeba si tě tam nechají na pozorování, ale budeš mít tu nejlepší péči. Tohle není žádná sranda, chceš porodit mimčo, které bude muset do inkubátoru jen kvůli tomu, že jsi nikam nejela? Nebo začneš rodit a nikde tě nebudou moct vzít, kvůli tvým zdravotním problémům????? Raději x krát plašit, než mít problémy.
Porod by jsi poznala, nejspíše se jedná o tvrdnutí bříška a stahy dělohy, procvičuje se na porod, kup si v lékárně Magnesii Lactici (tabletky) a dej si 2× denně, nic tím nezkazíš ![]()
Pokud máš takovéto zdravotní problémy, tak raději někam jeď ![]()
mela jsem ve 29tt stejne problemy… muj dr. me okamzite poslal do nemocnice na rizikove tehotenstvi… tam me poradne vysetrili, udelali 3D UZ, dali Magnezko v kapackach (to hodne pomohlo), a co je urco dulezity, davali mi kazdych 12 hod. injekce na vyvin plic, kdyby se mimi nahodou narodilo driv… termin 28tt-31tt je pry dost kriticky
… urcite bych zajela do porodnice na ambulanci, ja si tam polezela 3 dny a vsechno bylo zazehnano a ted jsem uz 36tt a vse je ok… takze urcite bych jela radeji 3 x do porodnice nez jednou pozde…
tak to jsem měla taky asi ve 30 tt, v neonci mě postrašili sakra dost, druhej den jsem byla na gyndě kde mi dal magnesium a bylo to v pořádku, jen prosím tě, já měla ty rozpustné tablety a dělali mi strašný zle se střevama, měla jsem srajdu
snad 14 dní a bylo to rychlý, že jsem stíhala dobíhat, pak mi dal na polykání a bylo už fajn…
Tohle mi právě řekli v porodnici, kam jsem volala… docela mne to překvapilo tento přístup…
Pesee23 píše:
Tohle mi právě řekli v porodnici, kam jsem volala… docela mne to překvapilo tento přístup…
Tak tam dojeď!!!já nevm jsem v 29 tt a zakládám diskuzi
trochu rozumu by to chtělo, těhotenství trvá 40 týdnů takže tohle je opravdu brzo.
oni vždycky rádi straší ale pokud můžeš jed se ta, podívat, radči 1000 x zbytečně než jednou pozdě, to mi vždy říkal můj gynekolog. a pak dej vědět
ja jsem mela to same,ale ve 33 tydnu. na monitoru videli kontrakce,tak mi hned dali kapacky a injekci na vyvin plic,kdyby nahodou. Ale vse se zastavilo. Myslim si,ze kdyby Te nekde hospitalizovali a sledovali,tak se to da krasne prodlouzit. Kazdy tyden dobry. U me to nakonec dopadlo tak,ze kontrakce zmizely, prestala jsem se otvirat,ale deti (jednovajecna dvojcatka) vyndaly preventivne ve 34 tydnu a uplne zbytecne. Opravdu si zajed tam,kde musis rodit a oni se o Tebe musi postarat.
Hodaka píše:Pesee23 píše:Tak tam dojeď!!!já nevm jsem v 29 tt a zakládám diskuzi
Tohle mi právě řekli v porodnici, kam jsem volala… docela mne to překvapilo tento přístup…trochu rozumu by to chtělo, těhotenství trvá 40 týdnů takže tohle je opravdu brzo.
Nejsem hňup. Vím jak dlouho těhotenství trvá! Čekám na manžela až přijede z práce, tak jsem se jen chtěla zeptat, zda s tím někdo máte zkušenost, že mně ten přístup překvapil… Ale nečekala jsem, že se najde někdo, kdo tu ze mně udělá nezodpovědnou. Myslím si, že jsou tu horší témata!
To bylo určitě v Český Budějovicích, že? Zvaž, jestli byste nezvládli tu Prahu. Kvůli sobě i dítěti. Ale tak jako tak, jeď doktoru, ať tě prohlédne. Hodně štěstí! ![]()
hele nenech se stresovat. kdo to nezazil,nevi,jaky to je. proste doktor rekne neco a ty jsi na nej plne odkazana,protoze ty doktor nejsi. ja jsem taky z toho byla spatna. chodila jsem pravidelne kazdy tyden na kontroly,vsechno poctive a stejne to dopadlo uplne jinak. ale urcite si radsi zajed tam,kde mas rodit,musi te vysetrit a rict ti. poznaji na monitoru,poznaji,ze se otviras.. a ikdyby te nechali jenom na rizikovce lezet,tak kazdy tyden dobry. drzim palecky,urcite to dobre dopadne
Pesee23 píše:Hodaka píše:Nejsem hňup. Vím jak dlouho těhotenství trvá! Čekám na manžela až přijede z práce, tak jsem se jen chtěla zeptat, zda s tím někdo máte zkušenost, že mně ten přístup překvapil… Ale nečekala jsem, že se najde někdo, kdo tu ze mně udělá nezodpovědnou. Myslím si, že jsou tu horší témata!Pesee23 píše:Tak tam dojeď!!!já nevm jsem v 29 tt a zakládám diskuzi
Tohle mi právě řekli v porodnici, kam jsem volala… docela mne to překvapilo tento přístup…trochu rozumu by to chtělo, těhotenství trvá 40 týdnů takže tohle je opravdu brzo.
Podle mě nezodpovědná jsi, od noci máš potíže, nejsi uplně zdravá, podle mě máš vysoce ryzikové těhotenstí, a voláš do nemocnice, necháš se odbít nesmyslem a teď čekáš na manžela.Měla jsi jet už v noci nebo brzo ráno.
Každopádně ti přeji ať všehno dopadne dobře a miminko vydrží v bříšku co nejdéle.