Přenáším - řešit, nebo počkat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
19.9.11 18:33

Věř tomu ! Já měla první porod před téměř 21 lety a když to vezmu zpětně,tak jsem si připadala jak flákota masa,která jde vyplknout tu další. Sama,bez partenra,podmínky jak za cara klacka…Sice jsem porodila normálně,ale měla jsem za to,že ten přístup,co byl tenkrát,dnes by byl akorát jak sajnsfikšn,ne realita! Koukám,že někde ještě zaspali dobu :mrgreen:
Druhý porod už byl frkot,ani jsem nepostřehla,že FAKT rodím,bylo to hrozně rychlé a téměř bezbolestné. O třetím mám deníčky,dva a řeknu ti narovinu,je mi líto,že stejně tak krásně jsem neměla možnost odrodit ty moje předešlé beruše.
Každopádně škoda,že jsi narazila na takové lékaře,evidentně nepřipravené cesty na porod,banda felčarů hrajících si na doktory,všechno špatně. Dopadlo to hrozně. To je mi moc líto. Ale už máte prdíska u sebe ,je zdravý a to je nejdůležitější. :kytka:
A vlož fotku,atˇse my maminy těch větších pokocháme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
19.9.11 18:43

Uvidíme a pár let, jestli se poštěstí mít druhý miminko, jak jsme si přáli. Ale teď jsem fakt ráda, že mám čas si zajít na záchod, umýt se a něco sezobnout. Doma se snažíme spát na etapy - divím se, že ten malej už z toho ponocovaní není unavenej. Málokdy usne na dýl než hodinku a když konečně zabere, nekňourá ze spaní, tak se snažím zabrat já. No snad se to časem upraví, nevím jak dlouho se to dá takhle zvládat a až mi Petr začne chodit do práce, tak budu chodit jak mumie pořád.

Jo, fotečky jsem házela do alba - pokud to dobře chápu, tak by se měly zobrazovat i u mýho profilu. V albu jich mám mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.9.11 19:40

:-D skoukla jsem. Zavinuješ ho?
Já to u poslední měla taky tak: jedla co hodinu,hodinu a půl,tři,pak 3 krát za hodinu…Upravilo se to kolem 3 týdnů,pak už začala mít sama režim a začlo to mít všechno řád. Já teda na všechno byla o d začátku smama,chlap musel do práce vydělávat,ale já jsem třetimatka,takže obroušená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
19.9.11 21:28

Vím, že jsi třetimatka :mrgreen: diskuse tu čtu celý těhotenství, takže trochu něco jsem už postřehla. Závidím, že to takhle pěkně zvládáš.

Malýho zavinuju jak kdy. V porodnici jsem ho začala zavinovat (něco jsem o tom četla a i jedna sestřička mi poradila, protože se malej pořád vztekal). Krásně to pomohlo, navíc neměl poškrábanej obličej od nehtíků. Jenže pak přilítla jiná sestřička a dost mě sjela, že prý brzdím malýmu vývoj a že co je to za moresy takhle uvazovat dítě. Takže jsme se zavinovaním trochu polevili, ale né úplně. Malej tak opravdu spinká líp, takže ho čas od času zavinu, někdy s ručičkama, někdy bez.

Já mám toho svýho doma už od července, je na nemocenský. V červenci si rozříznul v práci ruku o futra a přeříznul si šlachu, takže má po operaci (taky v Žatci - kde mu to zmršili). Teď tu ruku řešíme se speciální klinikou v Jizerských horách a vypadá to, že ho čeká reoperace, protože rehábky nepomáhaj a v Žatci mu to udělali prý blbě, takže se to bude muse znova otevřít, až se to úplně zahojí. Říkal, že doma bude ještě týden a pak by chtěl alespoň chodit na noční (denní mu velitel nedovolí, protože tu ruku přes den potřebuje víc, v noci mají ve věznici klidnější režim, takže by to prý nebyl takovej problém). Já na jeho místě bych zůstala doma, když to má za 100% platu, ale jemu ten vycházkovej režim těžce nevyhovuje a chce klukům v práci vypomoct alespoň těma nočníma.

Jinak stávalo se ti, že ti malej preferoval jenom jedno prso? Ten můj malej prďola pije nejraději z levýho, na pravý dost kašle. Vždycky ho spíš jen ocucá, požvejká, ale nesaje. V porodnici jsem s tím problém neměla, začlo to až doma. Zkoušeli jsme různý polohy a to prso mu prostě nejede. Takže ho i trochu odsávám a odstříkávám a dělám zásobu mlíčka, když už mi to prso teď bojkotuje. A odsávat musím, alespoň do úlevy, protože se mi vždycky to prso tak strašně nalije, až to je nepříjemný. Včera jsem tam dokonce nahmatala bouli, tak doufám, že to nic neznamená.

Doufám, že i to pití s pravýho se mu upravý - někdě jsem četla, že to může být s tím preferováním jednoho prsu jen přechodný období, ale těžko říct. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
19.9.11 21:34

Kitimiti…přiznávám, že tvůj porod je má noční můra. všechno se ve mně vzteky obrací, jak se k tobě v porodnici zachovali :cert: :cry:
jsi úžasná, že to bereš sportovně a že už si zaběháváte režim, mrňousek je parádní :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
19.9.11 21:48

Saroya: Děkujem za pochvalu mrňouska, jsme rádi, že už je konečně venku.

Náš porod holt nebyl podle představ, ale jsem ráda, že malej to zvládnul ve zdraví.

A to si ještě vzpomínám, jak jsem původně řešila, jestli si napsat porodní plán, nebo ne :) Ještě, že jsem ho nepsala, protože kdybych měla spontální porod, tak bych byla vytočená asi o hodně víc. Ale zamrzí to … moje představa teda byla úplně jiná. Bolest jsem čekala, ale to píchnutí plodovky a neustálý monitorování mimíska znamenalo, že jsem celou hekárnu jen proležela. A já se tak tešila na skákání na míči, vanu a opírání o toho svýho :lol: :lol: :lol:

No nic, snad příště. Ořvala jsem si to, zanadávala, znovu ořvala a nic jinýno s tím neudělám, tak proto to možná vypadá, že to beru sportovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.9.11 21:51

Kitimiti jo jo,znám to dost dobře,mám jedno „měkkodojný“ a druhý tvrdo,takže tam byl pokaždé dost boj. Řešila jsem to u všech tím,že nejprve jsem dala vypít to blbě kojící(vztek nevztek,hlad je hlad) a protože jsem nikdy neměla dost mlíka,tak potom dopít z toho druhého. Jestli cítíš bouli,zvyš výdej,už jen proto,aby jsi nepřišla o mlíko. JEŠTĚ MNĚ NAPADLO: ZKUS SI TO HŮŘ PRSO PŘED KOJENÍM NAHŘÁT A PROMASÍROVAT-TEPLÁ VODA,SPRCHA,ABY SE MLÍKO LÍP UVOLNILO A TEKLO,AŽ BUDEŠ KOJIT.
Děti jsou vyčuránci už od narození,člověk to musí podchytit a nevzdat. Máš před sebou navíc spurty,tak se nedej,tohle je začátek.
S tím zavinováním bych se mu nebránila,jestli ti Petka dobře spí zavinutej,zavinuj,když bude nakrmenej a vzhůru,můžeš rozbalit a nechat ho koukat. Klidně si ho dej do lehátka,jestli máš a dej si ho třeba na stůl v kuchyni,něčím jen tak překrej nalehko,když budeš něco dělat,on tě uslyší a bude vědět,že jsi nablízku a bude spokojenej. Na spaní zase zavinout.
Zatím nemíš co brzdit,neboj. Hýbat se pořádně začne až kolem 6-8 ho týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
19.9.11 22:03

S tím kojením to takhle zkoušíme. Nejdřív to prso, které nemá rád a pak teprve to druhý. Někdy zkoušíme i půl hodiny a stejně jen cucá, něky něco málo polkne, ale vzteká se tak, že by jeden nevěřil. Pak mu dám raději to druhý, abych měla pocit, že se dojedl. No, snad ho to přejde a pokud ne, tak zkusím to jedno odsávat, možná že to je tou boulí, co se mi udělala a pořádně nevím proč.

S tím zavinováním děkuju, budeme v tom pokračovat. Je pravda, že nevypadá, že by to malýmu vadilo, ba naopak - spinká se mu o dost líp. Nespí třeba o hodně dýl, ale tvrdší to spaní rozhodně je. Když je vzhůru, tak nezavinuju..

…Jé, prďola se mi budí. To mi moc dlouho nespal :) asi přišla jeho noční chvíle vztekání, takže to vypadá, že noc bude opět dlouhá :D

Kdybych se už neozvala, tak se snažím ukonejšit řvouna. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
19.9.11 22:04
Kitimiti2 píše:
Saroya: Děkujem za pochvalu mrňouska, jsme rádi, že už je konečně venku.

Náš porod holt nebyl podle představ, ale jsem ráda, že malej to zvládnul ve zdraví.

A to si ještě vzpomínám, jak jsem původně řešila, jestli si napsat porodní plán, nebo ne :) Ještě, že jsem ho nepsala, protože kdybych měla spontální porod, tak bych byla vytočená asi o hodně víc. Ale zamrzí to … moje představa teda byla úplně jiná. Bolest jsem čekala, ale to píchnutí plodovky a neustálý monitorování mimíska znamenalo, že jsem celou hekárnu jen proležela. A já se tak tešila na skákání na míči, vanu a opírání o toho svýho :lol: :lol: :lol:

No nic, snad příště. Ořvala jsem si to, zanadávala, znovu ořvala a nic jinýno s tím neudělám, tak proto to možná vypadá, že to beru sportovně.

no tak jasně, taky bych brečela a vztekala se, ale to hlavní je, že jste oba v pořádku, ještě jednou blahopřeju a hodně zdraví i nadále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
20.9.11 00:18

Gratuluju k miminku, byť přišlo na svět tak složitě. Nakopat je všechny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
20.9.11 17:07

Teda :poblion: 8-o , já bych asi vzteky brečela a řvala po všech. To snad není možné… Ale skvěle jsi to zvládla a na špatné věci je lépe zapomenout. Hlavně že jste všichni zdraví a drobek je nádherný :srdce: , ani není opupínkovaný. Před tím kojením z pravého bych ještě zkusila vypít něco teplého a možná i nahaté kojení (ty v prádle a mimčo jen v plínce). Mimčo si teď ten „režim“ bude měnit co chvilku, tak snad brzy bude spát víc a spíš v noci. Přeju celé rodince hodně štěstí a zdraví a pořádné užití toho zázraku :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.12 17:56

@Kitimiti2
Strasny!!!!!! :-( uz nikdy nechod do Zatce!!!!!! Musela jsi trpet!! At se malymu i cele rodine dari!!!!! Hodne dalsich sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí