Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hlavně zapracuj na svém sebevědomí. Kdyby sis byla sama sebou a svou výchovou jistější, ani by tě nenapadlo to řešit
![]()
@unuděná píše:
Hlavně zapracuj na svém sebevědomí. Kdyby sis byla sama sebou a svou výchovou jistější, ani by tě nenapadlo to řešit![]()
Já jsem úplně v pohodě jak jsem už psala nahoře. Mě je to Šumák co si kdo o mě myslí. Já mám svědomí čisté. Jen mě to mrzelo kvůli dcerce jestli to mám nějak řešit nebo to nechat být a jen ji poučit o tom jak se příště zachovat.
Nevíš, co tvá dcera u nich řekla. Třeba že maminka doma často spí, nechodíte na výlety atd.
@Anonymní píše:
Já jsem úplně v pohodě jak jsem už psala nahoře. Mě je to Šumák co si kdo o mě myslí. Já mám svědomí čisté. Jen mě to mrzelo kvůli dcerce jestli to mám nějak řešit nebo to nechat být a jen ji poučit o tom jak se příště zachovat.
No víš, já se dozvědět, že o mě někdo prohlašuje, že jsem líná a radši si dám šlofíka, než jít s dětmi ven (což fakt občas dělám
), tak se prostě zasměju a řeknu něco ve smyslu, že nikdo není dokonalý a i maminky potřebují občas odpočinek, aby zase měly sílu hrát si s dětmi. Dcery bych se zeptala, jestli má pocit, že se jí málo věnuji a tím by to haslo
Tahle reakce na mě působí trochu přehnaně. Nejen tvoje, ale i dcery. Pokud máš zameteno před prahem, tak se tím nezaobírej.
Radši bych to řešila s rodiči, ze zkušenosti vím, že takhle začíná drsná šikana. Když to neutnete včas, bude malá nakonec potřebovat psychologa.
@blani22 píše:
Radši bych to řešila s rodiči, ze zkušenosti vím, že takhle začíná drsná šikana. Když to neutnete včas, bude malá nakonec potřebovat psychologa.
Myslis, ze promluva s rodici by tomu zabranila?
podle me se k vyrazum „lina“ a „nevenuje se detem“ akorat prida dalsi-„hysterka a potrefena husa“
myslim, ze lepsi je zamerit se na dceru a budovat ji zdrave sebevedomi, protoze s urazkami (nejen sebe, ale i svych blizkych) se muze setkavat cely zivot a je potreba, aby se to naucila spravne zpracovat a utipnout ona. Ne maminka.
Moc děkuji za vaše odpovědi. Dcerku jsem poučila jak se má kdyžtak zachovat, kdyby se to opakovalo. A dál to řešit nebudu. Doufám, že se to nebude opakovat.