Řešit ťukanec na autě?

Anonymní
18.11.24 20:54

Řešit ťukanec na autě?

Minulý týden nám do auta při popojíždění před kruhovým objezdem narazilo jiné auto. Rána to teda byla poměrně velká (možná jak to člověk nečekal…v tu chvíli jsem nevěděla, co se děje).Zastavili jsme, paní se velice omlouvala, vzali jsme si na ni kontakt + foto občanky, pro případ, že by náhodou něco. Z venku se nezdálo, že by byl nějaký problém. Po důkladnější neprofi prohlídce jsme zjistili, že je na vnitřních dveřích u kufru trocu vyboulený plech a prasklina (v plastu)…jakým způsobem byste postupovali? Řešili byste nějak? Samozřejmě nejsme odborníci a hlavně bychom to neradi zveličovali, to vůbec…stát se to může…paní mi bylo líto, ale auto není úplně staré (2016) a neradi bychom, aby to dělalo vyhlídkově nějaké problémy…samozřejmě, ještě máme v plánu stavit se u automechanika, aby pro jistotu mrknul, jestli se někde něco nehnulo…Nebo jak byste to řešili vy? Mávli byste nad tím úplně rukou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
18.11.24 20:58

Neřešila. Je to bohužel daň za to, že jste to na místě nechtěli řešit. Jak teď chceš dokazovat, že to ona fakt způsobila? A navíc, jseš si jistá, že ti to někdo nenaťukl třeba při parkování a ty sis toho třeba dlouho nevšimla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
18.11.24 21:22

Auto do autorizovanýho servisu, důkladně prohlídnout, urychleně dopsat záznam o nehodě. Fakt žádný laik nezhodnotí škodu na autě. Co tobě se zdá jako malý ťukanec, může být škoda za čtyřicet tisíc. Od toho jsou pojistky, aby sis mohla škodu na autě opravit. Mě stálo lakování odřenýho blatníku třicet tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.24 03:42
@Aduš8 píše: Více

Praskliny jsme si všimli cca 5 minut po incidentu… a paní hned volali, že necháme prohlédnout automechanikem…

• Citovat
  • Upravit
197
19.11.24 05:55

Pokud začne něco reznout tak to bude chtít řešit. V zohlednění pocasi to jede rychle.

Jinak pojistovny mají smluvní servisy, takže autorizovaný je nesmysl. Zjistila bych pojišťovnu dane paní a vyhledala si smluvní servis s touto pojišťovnou a zjistila jak moc to je vážne na opravu.
Smluvní servisy bývají na stránkách pojistovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
19.11.24 06:55
@Janli píše: Více

Souhlas. Mě před časem naboural při couvání mladík a nechtěl to řešit přes pojišťovnu. Že prý mám jen lehce odřený blatník a rozbitou mlhovku, že mi dá dva tisíce a bude to ok. No nedala jsem se, sepsala záznam. Dobře jsem udělala, škoda byla nakonec 20 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
19.11.24 07:05
@Anonymní píše: Více

Na místě bych sepsal záznam o nehodě, kde by byla ona označena jako viník a nechal ji podepsat. Pak bych zjistil/ověřil ( protože se to píše do záznamu o nehodě) podle RZ, u které má povinné ručení, a s tou pojišťovnou bych komunikoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.11.24 08:51
@MiaBea píše: Více

Já měla po ťukanci ve dvacetikilometrové rychlosti auto za 200tisíc na totálku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18613
19.11.24 08:55

O me typek dobrzdil v koloně krokem. Jen trochu otisk na blatniku. Výsledek - výměna a prestrikani za 30 litru. Kolega si tuknul o sloup roh nárazníku. Nic nebylo vidět, ale urvalo mu to uvnitř nějaký packy a nutná výměna celého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
19.11.24 13:43
@maruska1996 píše: Více

Pojišťovny mají sice smluvní servisy, ale pokud je auto ještě v záruce, je to důvod dát je do servisu autorizovaného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
19.11.24 19:45
@Janli píše: Více

No, taky dobrý :D Za mě po zkušenostech vždy sepsat na místě záznam o nehodě a pak teprve řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.24 05:28

No každopádně…nic jsme nesepsali, ale paní je ze stejného města věřím že domluva by s ní byla :roll:..
Dnes máme domluveneho známého mechanika, aby zkontroloval…uvidíme, co řekne…a paní kdyztak zavolám…jak píši..nechci zveličovat a z někoho tahat prachy, jen chci předejít potížím do budoucna…

• Citovat
  • Upravit
33510
20.11.24 07:13

Ale tady nejde o zadny tahani prachu prece. Vrazila do tebe? Vrazila, tak se to melo vyresit na miste. Pochybuju ze kdyz se zjisti na aute neco drazsiho na opravu, tak to ta pani bude chtit ted resit. Jak ji to zpetne dokazes, kdyz se nic nesepsalo? Ze mas na ni tel a foto jejiho OP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.11.24 07:23

Jaký tahání prachů? Ona má pojistku, k nehodě prokazatelně došlo její vinou a ty vůbec nevíš, jak velký rozsah škoda má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
20.11.24 08:41

Pokud dojde k nehodě vinou jiného, tak vůbec neuvažuju, jestli to řešit, nebo neřešit na místě. Nepouštím karty, které mám v ruce.
Pokud ze zákona nemusím volat policii, trvám na podepsání záznamu o nehodě.
Odmítne, li viník podepsat nebo se dokonce chová arogantně či vulgárně, volám policii. A na telefonu mám záznam hovorů.

Příspěvek upraven 20.11.24 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová