Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenosti: Malá pár dní teďka večer řve jak tur, když jí mám kojit. Prso prostě nechce. Řve, dokud vyčerpáním neusne, pak pije v noci, to si vezme, je rozespalá. Ráno pije, pak prostě vždy, jen ten večer scény. Už mám nervy v …, jak s toho řevu, tak se bojím, že se pomalu odstavuje sama. ![]()
Ahoj ![]()
a kolik je male a jak casto kojis?? nemuzou ji treba vecer trapit prdiky,ze nechce prso?? nebo je treba uz pretazena?? nebo odsat mleko a dat flaskou? ![]()
Malá má 3 měsíce, kojim tedka tak 6krát za den. Prdíky ji nikdy netrápily
až teďka poslední týden, a nepláče, že ji něco bolí, spíš se u toho vzteká. Budu muset odsát tedka a necham to na zítra, pokud to vypukne znova ![]()
MiskaM píše:
Malá má 3 měsíce, kojim tedka tak 6krát za den. Prdíky ji nikdy netrápilyaž teďka poslední týden, a nepláče, že ji něco bolí, spíš se u toho vzteká. Budu muset odsát tedka a necham to na zítra, pokud to vypukne znova
ja bych zkusila odsat a dat mlicko z flasky a nebo ji nakrmit drobet driv.. muze byt unavena,pretazena a proto se vzteka
A so takhle růstový spurt? My ho měli a ve třetím měsíci je prý výrazný. Vztekání a řvaní u prsa je v tomto věku normální. Mrkni na net a pročti si o těch spurtech.
Na téma bojkot kojení je tu strašná spousta diskuzí, je to typický případ, ve třetím měsíci to začne dělat spousta dětí, chce to vydržet a nenervovat se! Dobře se mi to říká, ale mám to za sebou u obou dětí, s dcerkou to bylo poprvé a byla jsem absolutně na nervy, vystresovaná, nejedla jsem, hubená jak koza, to jí moc na kliud nepřidalo - začla jsem dokrmovat UM, s příkramama v 6m se to zlepšilo a vydržely jsme do 9m. Ale pohoda to už pak nikdy nebyla.
ted se synkem jsem se nenechala rozhodit, trvalo to měsíc, kojila jsem za chůze, na baloně, měnila polohy, někdy se nenapil, tak dostal z lahvičk odtříkané MM, ale pokaždé jsem nejdřív zkoušela přiložit nebo uspat a ve spánku nakojit, jen když už to trvalo opravdu dlouho, dala jsem lahvičku. Přešlo to a zase pije krásně, věřím, že u tebe to bolení bříška nebude.
Zkus si prostudovat různé rady, najdeš jich tu spoustu ![]()
Držím palce, je to o nervy, já vím, ale vydrž a zkoušej!
Miško flašku nedávej, teda jestli můžu radit. Jí to přejde, neboj! To dáte holky!
Petra2104 píše:
A so takhle růstový spurt? My ho měli a ve třetím měsíci je prý výrazný. Vztekání a řvaní u prsa je v tomto věku normální. Mrkni na net a pročti si o těch spurtech.
kdyby to byl spurt tak se zvteka u kazdeho jidla nejenom vecer… a chtela by casteji nez 6× za den ![]()
Evelline, nene, nemusí to tak být… měli jsme ho a probíhalo to tak jak u zakladatelky, v noci a ráno pil dobře a jak šel den, zhoršovalo se to a večer děs běs. Nemusí chtít pít častěji. Porostl pak strašně do délky…
Iffka píše:
Evelline, nene, nemusí to tak být… měli jsme ho a probíhalo to tak jak u zakladatelky, v noci a ráno pil dobře a jak šel den, zhoršovalo se to a večer děs běs. Nemusí chtít pít častěji. Porostl pak strašně do délky…
tak mi nejak vyrazny spurt nikdy nemeli… ale ze dne na den se zvysily davky mleka… jedl na pocet stejne jen vic… a kdyz jsem kojila tak jsem nemela problem dat vecer MM flaskou a maly se krasne prisaval i nadale.. bohuzel jsem nemela dostatek mleka ![]()
Hmm
uvidim, snad se to srovná. Příjde mi, že poslední dobou moc nepije, míň než předtím. Víc teda pije v noci teďka i 3×. ![]()
MiskaM píše:
Hmmuvidim, snad se to srovná. Příjde mi, že poslední dobou moc nepije, míň než předtím. Víc teda pije v noci teďka i 3×.
To je dobře, je to otravné, ale nechej ji pít v noci, aspon dožene to, co přes den nevypije. Mi teda taky neměli ani jeden problém po flašce se přisát, ale některé potvůrky jsou vyčůrané a když se dá savička s větší dírkou, líp to teče a ony pak nechtějí tahat s prsu. Takže pokud lahvičku, dej co nejmenší, já měla jedničku a udělala jsem ještě maličkou dírku jehlou - ve 3,5měsících.
MiskaM píše:
Hmmuvidim, snad se to srovná. Příjde mi, že poslední dobou moc nepije, míň než předtím. Víc teda pije v noci teďka i 3×.
Mně teda tři kojení v noci na tříměsíční mimčo nepřipadá hodně. My taky kojíme třikrát za noc, máme 4,5 měsíce. Přes den docela často, zhruba co dvě hodinky. Vím ale, že vydrží i tři hodinky v poho, ale to bych nesměla být po ruce. Myslím, že to bude opravdu brzo dobré a srovná se to, hlavně, když přibývá na váze.
Iffka píše:MiskaM píše:To je dobře, je to otravné, ale nechej ji pít v noci, aspon dožene to, co přes den nevypije. Mi teda taky neměli ani jeden problém po flašce se přisát, ale některé potvůrky jsou vyčůrané a když se dá savička s větší dírkou, líp to teče a ony pak nechtějí tahat s prsu. Takže pokud lahvičku, dej co nejmenší, já měla jedničku a udělala jsem ještě maličkou dírku jehlou - ve 3,5měsících.
Malá už z lahvičky pila. Jednu dobu jsem dokrmovala (asi 14 dní) ale pak jsem to nevzdala a zas plně kojím. Tak to nechci pokazit ![]()
Iffka píše:MiskaM píše:To je dobře, je to otravné, ale nechej ji pít v noci, aspon dožene to, co přes den nevypije. Mi teda taky neměli ani jeden problém po flašce se přisát, ale některé potvůrky jsou vyčůrané a když se dá savička s větší dírkou, líp to teče a ony pak nechtějí tahat s prsu. Takže pokud lahvičku, dej co nejmenší, já měla jedničku a udělala jsem ještě maličkou dírku jehlou - ve 3,5měsících.
Souhlasím. Taky bych se lahvičce vyhýbala co nejdéle.