Zácpa u novorozence

7
21.1.12 10:15

zácpa u novorozence

Ahoj,
holčičce je necelých 14 dní a asi mi trpí zácpou.Od včerejška nekakala a dnes v noci ze se sebe dostala takový malý pevný bobeček.Ale pořád jakoby tlačí a asi jí to bolí,protože se vždycky rozpláče.V bříšku jí žgrundá,ale to je všechno.Masírovaly jsme,teplý obkládky,klubíčkování a nic.Poradíte nám?Děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2616
21.1.12 10:17

To zácpa není. Takhle malé a navíc plně kojené děti mohou spotřebovat mateřské mléko bezezbytku a stolice pak nemusí být i několik dní. Pokud by měla bolesti břicha, dělej to, co už děláš a jinak to neřeš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.1.12 10:31

právě sem zapoměla napsat,že nekojim.Je na Sunaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
21.1.12 10:54

Tak by si asi měla vyzkoušet jiné mlíko,slyšela jsem,že sunar tohle dělá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
21.1.12 10:55

To může dělat to UM… hlídej si správnej poměr vody a mlíka a když tak můžeš třeba mezi krmením dát krapítek převařené vody… třeba dvě kávové lžičky… na UM si musí bříško zvyknout… pokud by jí sunar nevyhovoval, tak zkus změnit značku ;) ale počkej alespoň 14 dní - 3 týdny to trvá než si na tu UM bříško zvykne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
21.1.12 10:59

Na UM by děti měli kakat každý den ;) a dáváš jí na pití nějaký čajík? Pokud dostává jen UM, dala bych. Jinak na častou změnu UM pozor, může mít po tom velký bolení bříška. Doporučuje se min. 14 denní užívání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.1.12 11:15

začaly sme s Hami a ted sme přešly na Sunar,ale začala sem jí ho dávat včera.Ty problémky s kakáním má už druhý den.Tak si myslím,že to bude spíš tou umělou stravou celkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
21.1.12 11:28

Mam takovy dojem, ze pri zacpe se doporucuje udelat um do slabeho hermankoveho caje, ale nejsem si jista, radeji se zeptej dr. protoze je jeste hodne malinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.1.12 11:53

tak pozor mi nměli to samé může se jednat o hyrsprungovu chorobu, umírá se na to!!!! mi to máme, bacha na to!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.1.12 11:58

a co si mam hlidat?Ted si me dost vydesila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.1.12 12:27

všechno, zácpa je hnus, může dojít k ucpání a následné zvracení žaludečních šťáv a nechuť k jídlu. pokud jí vůbec nejde kadit, a to co vykadí je tuhé, až vyšťavené, a když pomůžeš jí vykadit se, jak vytlačí to tuhé, je to potom řídké??? myslím jako by jí vadit vytvořený špunt???? ten když vykadí, pak to jde dobře, a další den na novo??? Co smolka po porodu??? měla už i tam nějaký problém??? Jinak nejlépe se poradit s doktorkou a hlavně se nenechat odbít, užili jsme si své, trvalo to u nás dva roky, pak mi malý skoro umřel na otravu, ale to už konečně začali doktorři něco dělat, teď je malému skoro 5 let a je šikulka šikovný. jinak hyrsprungova choroba je vrozená nemoc střev, kde je střevo zůžené, bez přítonmnosti gangliových buněk, proto se stolice ve střevě zdržuje a následuje efekt trychtýře. může dojít k protržení střeva. 5ešení je operace, nemocného střeva (odstranění).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.1.12 12:35

zkus jí pomoct teploměrem, zastrčit do zadečku a trošku dál než obvykle a to by jí mohlo trošku pomoct, posleduj jak stolice vypadá, jestli je hodně tuhá a pak až se tuhé vykadí řídká(jako u kojených dětí), vyděla bych to bledě. Ale tuhá tím myslím fakt jako šutr, a taková jako by bez vody, nění vláčná, ale prostě kdyby bobec dopadl na zem, tak snad i cinkne!!! kdyby nepomohl teploměr zkus ještě dát glycerynový čípek, ale stačí jen 1/4 , dá se pěkně rozkrijit podélně je to měkké. Píšou všude že je to návikové, ale nevěř tomu,, je to napsané na všechných lékách na zácpu. pak je možnost zkusit podávat laktolózu, ale to bych už jen po poradě s lékařkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.1.12 12:36

a nechci nikoho straširt, ale mě tvrdili dva roky že je mé dítě zdravé, a pak bylo skoro pozdě, a najednou je strašně nemocný :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
21.1.12 12:50

Vyzkoušela bych jiné mlíčko. Jestli jsi na obyč. sunaru, vyzkoušej Sunar Nutradefense. Je v něm tuším navíc vláknina a pomáhá. Nám pomohl zácpu odstranit úplně, malý kaká míchaná vajíčka a je spokojený. Ale musíš zkusit, co bude vyhovovat vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
21.1.12 12:55
faflina píše:
a nechci nikoho straširt, ale mě tvrdili dva roky že je mé dítě zdravé, a pak bylo skoro pozdě, a najednou je strašně nemocný :-(

Doktori bohuzel maji na vsechno dost casu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna