Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj mamči…chtěla bych se zeptat, mám doma fungl neotevřené balení Sunaru od 6. měsíce a skončila mu expiračka v září 2011…vůbec nevím jastli to tomu drobkovi mám dát…pediatrička říkala,že pokud to není otevření,že to nevadí,ale že se to má potom co nejdříve spotřebovat…co mě poradíte?Máte nějaká s tím už zkušenost? Díky moc moc moccc ![]()
-jesenka84- píše:
skončila mu expiračka v září píše: Více
Já bych to vyhodila ![]()
Učitě bych to nevyhazovala - protože když vezmu že spoustu lidí použíá tzv. trvanlivé mléko, tak to je i neprošlé daleko větší humus než prošlý sunar
tj. do pečení zcela v klidu.
a pro mimčo? jak je starý?
asi bych použila ted když to čerstvě načnu, ale kdyby mi leželo dýl otevřený, tak ten zbytek už je ndo toho pečení, do knedlíků či tak něco.
har.
no právě že prckovi je 7.měsíců a ten senar není načat.ani ta krabice není natržená…
ja bych se toho nebala, co by tomu jako mohlo byt, kdyz je to zavrene.
to ze to ma trvanlivost do zari, neznamena ze to je v zari OK a 1. rijna uz ne. vim, v tomhle pripade jsou to 3 mesice, ale i tak bych se nebala. otevri to, ochutnej a uvidis.
Tak to já bych nikdy nedala, dávat mimču prošlé mléko? Za těch pár korun co stojí sunar by mi to fakt nestálo… A docela mě udivuje, že pediatrička řekne, že se to může dát 7miměsíčnímu miminu ![]()
…a já zase vím, že tady ty dětské prošlé věci si pro sebe třeba skupují za polovic zaměstnanci lékáren a vůbec se toho nebojí ![]()
Jo v pohodě, ať si každej dělá jak chce. Zakladatelka chce vědět, zda by jsme to prckovi daly, já říkám, že ne, ale já jsem jiná, já bych si NIKDY nic prošlého nekoupila ani pro sebe a lidi chodí do těch obchodů s prošlýma věcma a kupujou to. Jen pro dítě riskovat žaludeční potíže kvůli ani ne dvoum stovkám
Já bych to prostě miminu dát nemohla, do vaření pro dospělé třebas, ale já ani to ne
![]()