Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, kojila jsem prcka do konce 4 měsíce a pak se mi začal budit v noci. Protože už měsíc nepřibral ani gram nasadili jsme na noc kaše, ale o pár dní později už vyváděl i přes den cca 45 minut po kojení. Po radě s doktorkou jsem začala přikrmovat. Nevím co teď dělat. S velkou námahou ho udržím u prsou, protože se pořád odstrkuje a ječí. Když takhle dáme z obou dám mu ještě flašku. Většinou si ani nevezme. Ale po půl hodině už začne vyvádět a dožaduje se flašky. Myslím, že není úplně dobré mu vyhovět, protože se přepíjí. A tak řeším jestli raději nepřestat kojit a ušetřit nás trápení. JAk ale zastavit kojení? Nemáte někdo podobnou zkušenost?
osobně bych zahodila flašku a začla kojit a to dle toho jak si miminko řekne, já jsem zastánce kojení, bylo to moc krásné období, sice občas náročné,ale KRÁSNÉ !!! veliké pouto mezi mnou a synem,ale jakmile jsme v roce dala lahvičku s UM, tak se pomalu začal odstavovat ![]()
Jestli mu vyhovuje UM, tak mu ho dávej místo kojení. Laktaci ti zastaví gynekolog.
A urcite vyvadi hlady ? Tohle bych spis vydela na bolesti briska, ale na druhou stranu nic nepribral ![]()
ivana-domca píše:
A urcite vyvadi hlady ? Tohle bych spis vydela na bolesti briska, ale na druhou stranu nic nepribral
S briskem mame velkou zkusenost tak vim, ze tim to neni. Navic berem pravidelne kapicky:-(
Dita01 píše:
osobně bych zahodila flašku a začla kojit a to dle toho jak si miminko řekne, já jsem zastánce kojení, bylo to moc krásné období, sice občas náročné,ale KRÁSNÉ !!! veliké pouto mezi mnou a synem,ale jakmile jsme v roce dala lahvičku s UM, tak se pomalu začal odstavovat
Dita01 píše:
osobně bych zahodila flašku a začla kojit a to dle toho jak si miminko řekne, já jsem zastánce kojení, bylo to moc krásné období, sice občas náročné,ale KRÁSNÉ !!! veliké pouto mezi mnou a synem,ale jakmile jsme v roce dala lahvičku s UM, tak se pomalu začal odstavovat
Kojeni je fajn, ale nejsem fanaticka a vim, ze pokud malej papal po hodinach neustale zvracel a bolelo ho brisko. Navic jsem z toho vystresovana a zbytecne to prenasim na ostatni a hlavne na nej. Myslela jsem jestli je mozne, ze mleko mam jen mu tece pomalu. A tak ho nechce. Delal to i kdyz flasku neznal.
taky nejsem fanatička,ve tvé situaci jsem byla asi 3 x na začátku šestinedělí, trvalo to dlouho, dokrmovala jsem stříkačkou, on pil přes klobouček, no děsný !!! už jsem šahala do lahvičce,ale ještě jsem vydržela a naštěstí jsme to vydrželi do roka, jsem ráda protže prso mě často zachránilo v noci když mu rostli zoubky, vyváděl plakat, strčila jsme prso a spali jsme oba.
Jak píše Mufi, kojení zastavíš pomocí prášku a nebo tím, že bude odsávat do uvolnění a ono se mlíčko přestane tvočřit.
zdenik1988 píše:ivana-domca píše:S briskem mame velkou zkusenost tak vim, ze tim to neni. Navic berem pravidelne kapicky:-(
A urcite vyvadi hlady ? Tohle bych spis vydela na bolesti briska, ale na druhou stranu nic nepribral
To mi bereme taky a nezabiraji. U nas na bolavy brisko nezabira nic.
zdenik1988 píše:Dita01 píše:
osobně bych zahodila flašku a začla kojit a to dle toho jak si miminko řekne, já jsem zastánce kojení, bylo to moc krásné období, sice občas náročné,ale KRÁSNÉ !!! veliké pouto mezi mnou a synem,ale jakmile jsme v roce dala lahvičku s UM, tak se pomalu začal odstavovatDita01 píše:Kojeni je fajn, ale nejsem fanaticka a vim, ze pokud malej papal po hodinach neustale zvracel a bolelo ho brisko. Navic jsem z toho vystresovana a zbytecne to prenasim na ostatni a hlavne na nej. Myslela jsem jestli je mozne, ze mleko mam jen mu tece pomalu. A tak ho nechce. Delal to i kdyz flasku neznal.
To klidne muze byt i tim, ze mu to tece pomalu. Zkus pred kojenim nahrat prsa a vypit nejaky teply napoj.
Ahoj, naše holčička má taky 4 měsíce, asi od Vánoc moc nepřibírá, od prsu se taky někdy odtlačuje, prohýbá se, kouká co kde lítá. Tak dám odkrnout a pak třeba za půl hodiny zkusím znovu kojit. Pije dost často, když nespí, tak odpo i po hodině, dopo už se to natahuje na 2,5 hodiny, v noci po 2 hodinách. Prostě to nějak přežívám a doufám, že to ještě 2 měsíce vydržíme, trochu přibere, teď má 6,3kg a v dubnu začnu s příkrmama.
holky, co vím od své laktační poradkyně, tak tento problém bývá u špatné polohy při kojení, ale nedokážu říct v čem a jak se dělá chyba, chtělo by to konzultaci s LP. POdobný případ měla švagrová a LP jí to vyřešila ![]()
můj Matouš se odtrhoval od prsu taky od čtvrtého měsíce a od pátého je plně na sunaru. snažila jsem se ho kojit, ale pořád křičel, bračel, vztekal se, odtrhoval se od prsa, že dělal pomalu vrtule. oba jsme z toho byli nešťastný, tak jsme to vzdali. zkoušela jsem plno poloh, možných i nemožných, ale rozhodl se sám, že už prso nechce. teď jsme oba v klidu. on má svojí flašku a já začínám získávat zpět svoji postavu. chtěla jsem kojit min. do roka, ale nešlo to. Mamka mi říkala, že už jsme mohla mít slabé mlíko a nestačilo mu, tak skončil sám ze svého rozhodnutí. a hodně holek mi řeklo, že je dobře, že on sám, že sem ho nemusela pak násilně odstavit, to by bylo horší.
Já se bojím, že dopadnu podobně. Barča se protáčí jak vrtule taky, hlavně odpo a navečer. Navíc od Vánoc nepřibírá, na začátku února jdem k dr. tak uvidíme, co poradí. Stále má 6,3kg. Doufám, že aspoň roste do délky. Mléka mám dost, prsa se mi nalévají o106, v noci kojím co 2-3 hodiny, celkem tak 8× za den.