Špatné mléko?

401
21.1.12 09:28

Špatné mléko?

Ahoj, kojila jsem prcka do konce 4 měsíce a pak se mi začal budit v noci. Protože už měsíc nepřibral ani gram nasadili jsme na noc kaše, ale o pár dní později už vyváděl i přes den cca 45 minut po kojení. Po radě s doktorkou jsem začala přikrmovat. Nevím co teď dělat. S velkou námahou ho udržím u prsou, protože se pořád odstrkuje a ječí. Když takhle dáme z obou dám mu ještě flašku. Většinou si ani nevezme. Ale po půl hodině už začne vyvádět a dožaduje se flašky. Myslím, že není úplně dobré mu vyhovět, protože se přepíjí. A tak řeším jestli raději nepřestat kojit a ušetřit nás trápení. JAk ale zastavit kojení? Nemáte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9821
21.1.12 09:34

osobně bych zahodila flašku a začla kojit a to dle toho jak si miminko řekne, já jsem zastánce kojení, bylo to moc krásné období, sice občas náročné,ale KRÁSNÉ !!! veliké pouto mezi mnou a synem,ale jakmile jsme v roce dala lahvičku s UM, tak se pomalu začal odstavovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
21.1.12 09:36

Jestli mu vyhovuje UM, tak mu ho dávej místo kojení. Laktaci ti zastaví gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
21.1.12 09:37

A urcite vyvadi hlady ? Tohle bych spis vydela na bolesti briska, ale na druhou stranu nic nepribral :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
21.1.12 09:39
ivana-domca píše:
A urcite vyvadi hlady ? Tohle bych spis vydela na bolesti briska, ale na druhou stranu nic nepribral :-(

S briskem mame velkou zkusenost tak vim, ze tim to neni. Navic berem pravidelne kapicky:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
21.1.12 09:45
Dita01 píše:
osobně bych zahodila flašku a začla kojit a to dle toho jak si miminko řekne, já jsem zastánce kojení, bylo to moc krásné období, sice občas náročné,ale KRÁSNÉ !!! veliké pouto mezi mnou a synem,ale jakmile jsme v roce dala lahvičku s UM, tak se pomalu začal odstavovat :oops:
Dita01 píše:
osobně bych zahodila flašku a začla kojit a to dle toho jak si miminko řekne, já jsem zastánce kojení, bylo to moc krásné období, sice občas náročné,ale KRÁSNÉ !!! veliké pouto mezi mnou a synem,ale jakmile jsme v roce dala lahvičku s UM, tak se pomalu začal odstavovat :oops:

Kojeni je fajn, ale nejsem fanaticka a vim, ze pokud malej papal po hodinach neustale zvracel a bolelo ho brisko. Navic jsem z toho vystresovana a zbytecne to prenasim na ostatni a hlavne na nej. Myslela jsem jestli je mozne, ze mleko mam jen mu tece pomalu. A tak ho nechce. Delal to i kdyz flasku neznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
21.1.12 09:48

taky nejsem fanatička,ve tvé situaci jsem byla asi 3 x na začátku šestinedělí, trvalo to dlouho, dokrmovala jsem stříkačkou, on pil přes klobouček, no děsný !!! už jsem šahala do lahvičce,ale ještě jsem vydržela a naštěstí jsme to vydrželi do roka, jsem ráda protže prso mě často zachránilo v noci když mu rostli zoubky, vyváděl plakat, strčila jsme prso a spali jsme oba.

Jak píše Mufi, kojení zastavíš pomocí prášku a nebo tím, že bude odsávat do uvolnění a ono se mlíčko přestane tvočřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
21.1.12 10:11
zdenik1988 píše:
ivana-domca píše:
A urcite vyvadi hlady ? Tohle bych spis vydela na bolesti briska, ale na druhou stranu nic nepribral :-(
S briskem mame velkou zkusenost tak vim, ze tim to neni. Navic berem pravidelne kapicky:-(

To mi bereme taky a nezabiraji. U nas na bolavy brisko nezabira nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
21.1.12 10:22
zdenik1988 píše:
Dita01 píše:
Dita01 píše:
Kojeni je fajn, ale nejsem fanaticka a vim, ze pokud malej papal po hodinach neustale zvracel a bolelo ho brisko. Navic jsem z toho vystresovana a zbytecne to prenasim na ostatni a hlavne na nej. Myslela jsem jestli je mozne, ze mleko mam jen mu tece pomalu. A tak ho nechce. Delal to i kdyz flasku neznal.

To klidne muze byt i tim, ze mu to tece pomalu. Zkus pred kojenim nahrat prsa a vypit nejaky teply napoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
21.1.12 10:25

Ahoj, naše holčička má taky 4 měsíce, asi od Vánoc moc nepřibírá, od prsu se taky někdy odtlačuje, prohýbá se, kouká co kde lítá. Tak dám odkrnout a pak třeba za půl hodiny zkusím znovu kojit. Pije dost často, když nespí, tak odpo i po hodině, dopo už se to natahuje na 2,5 hodiny, v noci po 2 hodinách. Prostě to nějak přežívám a doufám, že to ještě 2 měsíce vydržíme, trochu přibere, teď má 6,3kg a v dubnu začnu s příkrmama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
21.1.12 13:28

holky, co vím od své laktační poradkyně, tak tento problém bývá u špatné polohy při kojení, ale nedokážu říct v čem a jak se dělá chyba, chtělo by to konzultaci s LP. POdobný případ měla švagrová a LP jí to vyřešila :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
21.1.12 21:53

můj Matouš se odtrhoval od prsu taky od čtvrtého měsíce a od pátého je plně na sunaru. snažila jsem se ho kojit, ale pořád křičel, bračel, vztekal se, odtrhoval se od prsa, že dělal pomalu vrtule. oba jsme z toho byli nešťastný, tak jsme to vzdali. zkoušela jsem plno poloh, možných i nemožných, ale rozhodl se sám, že už prso nechce. teď jsme oba v klidu. on má svojí flašku a já začínám získávat zpět svoji postavu. chtěla jsem kojit min. do roka, ale nešlo to. Mamka mi říkala, že už jsme mohla mít slabé mlíko a nestačilo mu, tak skončil sám ze svého rozhodnutí. a hodně holek mi řeklo, že je dobře, že on sám, že sem ho nemusela pak násilně odstavit, to by bylo horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
21.1.12 22:07

Já se bojím, že dopadnu podobně. Barča se protáčí jak vrtule taky, hlavně odpo a navečer. Navíc od Vánoc nepřibírá, na začátku února jdem k dr. tak uvidíme, co poradí. Stále má 6,3kg. Doufám, že aspoň roste do délky. Mléka mám dost, prsa se mi nalévají o106, v noci kojím co 2-3 hodiny, celkem tak 8× za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová