Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky maminy. Máme 6ti a půl měs. klučíka. Sám se cca v 5 a půl měs. odstavil - poznal lahev
(museli jsme z hygienických důvodů při střevní viroze odsávat a dávat z lahve na doporučení DL). K prsu nechce ani při největším hladu, ani na zapití. Je liný tahat. Takže co odstříkám, to mu dám, jinak UM a baštíme příkrmy. Ráda bych ale dávala MM ještě co nejdéle. Problém je, že se začalo ztrácet i když odstříkávám poměrně pravidelně, hodně piju, piju taky kojočaje, beru vitamíny, dobře jím.. Tak co teď? Jak se lépe rozkojit? Denně už mám jen 150 ml celkem z obou a to je tak jedna svačina
Díky za rady ![]()
Já si myslím, že chlapeček už je velký a prostě ho nepřesvědčíš. Můžeš třeba zkusit homeopatika na zvýšení laktace, ale myslím, že zůstaneš jen u odstříkávání ![]()
Prso už mu cpát právě nechci, když s ním tak bojuje. Myslela jsem, že ale alespoň budu odsávat a tím mu doplním stravu a ono kde nic tu nic.. mizí a mizí.. Myslíte, že je to tím, že to prso není sané? nebo nevím, jak to mám napsat
prostě že není v kontaktu s mimčem? Takhle si to tedy vysvětluji já ![]()
kaca.zagi píše:
Prso už mu cpát právě nechci, když s ním tak bojuje. Myslela jsem, že ale alespoň budu odsávat a tím mu doplním stravu a ono kde nic tu nic.. mizí a mizí.. Myslíte, že je to tím, že to prso není sané? nebo nevím, jak to mám napsatprostě že není v kontaktu s mimčem? Takhle si to tedy vysvětluji já
U kojení platí, kde není poptávka, není nabídka. Sání miminka podporuje laktaci, takže jedině pořídit nějakou dobrou odsávačku a nebo dát UM.
Ahoj!
Bez pravidelného sání je těžké udržet mlíčko.
Zkoušela jsi ho přikládat třeba v noci, jestli by se nenechal oblbnout?
Příp. teda v noci odsávat… a přitom koukat na miminko.
Psychika je mocná! ![]()
Zizalka píše:
Ahoj!Bez pravidelného sání je těžké udržet mlíčko.
Příp. teda v noci odsávat… a přitom koukat na miminko.
Zkoušela jsi ho přikládat třeba v noci, jestli by se nenechal oblbnout?Psychika je mocná!
V noci v tom svým polospánku si ho ožužlá a chrní dál
Je ale pravda, že se ho ale „neštítí“ tolik jako přes den
![]()
Zkus nandat klobouček, třeba od Dalhausen, koupíš ho ve zdravotních potřebách, dorží pěkně, jemu to bude evokovat láhev, je to taky silikon a bude tahat, teda možná. Naše malá se na neonatologii naučila pít přes klobouček, já nemám zas takový obr bradavky, pak byla nemocná, špatně pila s prsu, když jsem jí učila bez kloboučku a dodnes kojíme přes něj a to je jí 14 měsíců. Když ho nebudu mít, tak nebude pít
![]()
alisekR píše:
Zkus nandat klobouček, třeba od Dalhausen, koupíš ho ve zdravotních potřebách, dorží pěkně, jemu to bude evokovat láhev, je to taky silikon a bude tahat, teda možná. Naše malá se na neonatologii naučila pít přes klobouček, já nemám zas takový obr bradavky, pak byla nemocná, špatně pila s prsu, když jsem jí učila bez kloboučku a dodnes kojíme přes něj a to je jí 14 měsíců. Když ho nebudu mít, tak nebude pít![]()
tak to jste holky moc šikovný! To jsem zde nezmínila
jinak než s kloboučkem nejedeme, protože mám pidibradavky ![]()
Potřebovala bych radu, ž třetí den mám teploty 38,39 a včera mi bylo tak špatně, že jsem celý den nekojila jen mamka dávala malému UM. Dneska jsem chtěla zase kojit ale v pravém prsu už skoro nic (malý se asi po pěti minutách začal rozčilovat)a v levém trošku. Předtím jsem malého dokrmovala, protože jsem neměla moc MM ale stačilo mu to a dokrmila jsem denně tak 2×.Piju jen čaje a jím suchý rohlík jinač mi je špatně. Jak se zpátky rozkojit nějak „dietně“?
Obávám se, že „dietní“ rozkojení asi moc fungovat nebude. Já jsem většinu času nekojila, jen odsávala a měla jsem zkušenosti, že po nějakém větším zdravotním problému jsem neměla ani moc síly na odstávačku a když už jsem se překonala, tak stejně nestálo za to - třeba pokles ani na třetinu a zlepšovalo se to jen pomalu. Já si myslím, že je potřeba hlavně hodně pít a pak začít s vydatnou stravou. Já jsem v čase kojení jednak hodně moc pila a ještě měla chuť neustálou na mléčné výrobky. S dietním rozkojení to vidím bledě, možná zkoušet alespoň vývary…
@darina23 NO, hlavně byla blbost nekojit, ale s tím už teď moc nenaděláš, takže asi jen hodně tekutin a často přikládat, ideálně i v noci.
@j.a.n.i1 vím,že to byla blbost ale teploty špatně snáším a třepala semnou zimnice takže se to fakt nedalo, v noci se mi budí pravidelně co 3 hoďky tak s tím naštěstí problém nemám.
Nevim proc nekojis ale cpes um to prece nevadi ze mas horecku. Miminku to nijak neublíží a 100× lepší MM než um s palmovým olejem.
@BabyBella jak už jsem psala výš, byla mi hrozná zima a fakt jsem byla ráda, že jsem byla pod peřinou a bylo mi aspoň trochu teplo. Teprve dneska mi jakž takž začaly zabírat antybiotika a paralen.
Přikládat, přikládat, přikládat hlavně v noci.
Nic jiného nepomůže, dle mě ![]()