Revers Dobřany

20.3.22 08:52

Revers Dobřany

Dobrý den. Je mi 18. Jsem už čtvrtý den hospitalizovaná v dobřanech na uzavřeném oddělení 30A a po prvním dni jsem pochopila že tohle není cesta pro mě. Jsem tu dobrovolně kvůli sebevražedným myšlenkám a sebepoškozování. Chtěla bych podepsat revers ale doktorka říkala že to není v tuto chvíli možné. Nevíte někdo jak dlouho tu musím být aby mě tu už dál nemohli držet? Chtěla bych prostě jen radu jak se odsud co nejrychleji dostat protože tu do mě zatím jenom rvou hromadu rivotrilu a radši bych docházela z domova k nějakému psychologovy a psychiatrovy. Předem děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
20.3.22 10:20

No jenže v tuhle chvíli tě ambulantí psychiatr/psycholog vezme nejdřív za několik měsíců, pokud vůbec. Zatím co ta situace, která tě dohnala k tomu, že si se chtěla zabít tam venku mimo arál Dobřanské nemocnice je pořád.

Minimálně bych na tvém místě v léčebně zůstala, dokud se ti nesrovná medikace a nebudeš opravdu přesvědčeá, že ji chceš užívat.

Zároveň začátkem týdne s tebou někdo začne řešit co dál. Přes víkend na příjmu s tebou tak jako tak nikdo žádné terapeutické zázraky nezvládne.

Tak chtěj a terapeutické oddělení a minimálně se zeptej, jestli tam v týdnu chodí někdo z CDZ nebo jiné komuitní služby, že by sis rovnou začala domlouvat ambulantí léčby. I když by mi teda přišel rozumnější alespoň stacionář.

Jinak teda pokud neřešili tvoji hospitaizaci soudně, a nedokázali že jsi stále nebezpečná sama sobě, tak ten reverz podepsat můžeš, ale je to v tuhle chvíli spíš symptom, než rozumné rozhodnutí.

Příjmové oddělení je přesně od toho, co popisuješ - aby si měla klid, nikdo po tobě nic nechtěl, aby zabraly léky a ty si začala hledat cesty, jak se vrátit sama k sobě. Sice ti teď tvoji démoni lžou, že tě zavřeli do vězení a musíš utéc, ale ve skutečnosti léčba funguje.

Takže si zejtra normálně promluv s tím člověkem, co tě tam má na starosti a začěte hledat cestu k tomu, aby ti bylo lépe. Jen potřebuješ do té doby přerovnat svoje myšlenky v tom, aby si hospitalizaci nebrala jako trest, kterému je třeba se vyhnout, ale jako možnost jak hledat vlastní stabilitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
20.3.22 13:37

V Plzni funguje centrum duševního zdraví Ledovec. Synova přítelkyně tam po hospitalizaci docházela na terapie a k psychiatrovi rok. Prave byla na posledním sezení a rozhodne ji to pomohlo. Doporucuju je kontaktovat co nejdříve.
Jinak i když to tam je hrozny, zkus vydrzet a nějak se stabilizovat. Jeden muj zaměstnanec to už několikrát absolvoval (jiná diagnóza sice) a proste někdy ty léky jsou třeba a chvíli trvá mez se vše srovná. Za 4 dni zadne zázraky nečekej. Je to spis na týdny než dny.

• Citovat
  • Upravit
20.3.22 14:02

@Ou děkuju mockrát. Pokusím se to ru tedy nějak vydržet a léčit se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.22 14:03

@Tuhy_LU do ledovce jsem začala docházet chvíli před hospitalizací ale tam mi doporučili hospitalizaci tak jsem šla sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
20.3.22 14:11

@8purple8Ash tak to zkus vydrzet. Psychiku mas rozhozenou, můžeš vnímat vše trochu jinak. Buď otevřená terapii, kterou ti po stabilizovani nastaví. Už mas kus práce za sebou, tak ji nezahod. Ať to celé nemusíš znovu absolvovat. Chtěj v pondělí vědět, jak to s tebou plánují.
Držím palce a posílám hodně sil (jsem od tebe vlastně přes kopec:))
Co rodiče nebo někdo blízký? Podpoří te někdo, nebo jsi na vše sama?

• Citovat
  • Upravit
20.3.22 14:14

@Tuhy_LU rodiče jsou v tom se mnou :srdce: takže snad dobrý. Ale stejně odsud budu chtít co nejdříve pryč a pokračovat v Ledovci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
20.3.22 14:17
@8purple8Ash píše:
@Tuhy_LU rodiče jsou v tom se mnou :srdce: takže snad dobrý. Ale stejně odsud budu chtít co nejdříve pryč a pokračovat v Ledovci

To je super, ze rodiče funguji. Mají te radi a nechtějí, aby ti někdo ublizoval. Takže kdyby ta nemocnice byla fakt zlo, byli by první, kdo by te chtěl dostat pryč. Drz se :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7.4.22 11:23

@8purple8Ash ahoj, zůstala jsi tam nebo jsi odešla? Také jsem byla na 30A dobrovolně a pomohlo mi to, dostali mě z nejhoršího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová