Atomová válka, jaderné zbraně - M

3506
19.3.22 22:56

Atomová válka, jaderné zbraně - Máte obavy?

Máte obavy z atomové války, kterou v poslední době vyhrožuje Rusko?
Pokud ano, kde by podle Vás mohlo Rusko jadernou válku začít?

Kdyby chtěli a svrhli nějaký druh atomové bomby, kde by to podle Vás bylo? Ukrajina, USA, nebo jinde?

Příspěvek upraven 19.03.22 v 23:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
19.3.22 23:00
@Rotha píše:
Máte obavy z atomové války, kterou v poslední době vyhrožuje Rusko?
Pokud ano, jak se připravujete?

ne nemám

když jsem byla dítě, byly horor zkazky obden ve zprávách, kolik jaderných hlavic na nás míří, za jak rychle se vypaří moje město a kolik lidí bídně zhyne a jak to bude probíhat

tzn ten hrůzostrach jsem si prožila jako dítě, i s poruchami spánku občas :roll: a pak si zvykla a přestala se bát, nechává mě to zcela v klidu

takže dnes už se nebojím, atomové války ne

dokud jsme zde, není zde
pokud by nedejbože přišla, pak už zde nebudeme

:nevim:

pravděpodobnější je, že do mě na silnici vletí nějaký neurvalý dement co spěchá…než toto

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
19.3.22 23:05

Nemám, a kdyby nějaká menší atomovka, tak snad to bude Brusel. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
19.3.22 23:06

Aha, vidím, že otázka se rozšířila

rusáci to mají, pokud vím, v první řadě namířeno na Brusel, tam to pojede jako první
/ sídlo NATO /

takže hned v druhém sledu je na ráně Moskva

pak velká evropská města a tak dále

mě to nijak nevzrušuje, až se divim, asi se toto téma fakt pro mě vyčerpalo zcela v dětství, „Husákovy děti“ budou vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
19.3.22 23:09

Nemám. Kdyby to vypuklo, bude po nás dřív než mrknem okem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
19.3.22 23:13
@divine woman píše:
Nemám. Kdyby to vypuklo, bude po nás dřív než mrkneme okem.

Asi záleží, kde by byla použita, a jaká síla. Určitě by byl jiný scénář, kdyby použili nějakou menší atomovku daleko od ČR, než kdyby použili nějakou silnější blíže ČR, třeba na Ukrajině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
19.3.22 23:17
@Rotha píše:
Asi záleží, kde by byla použita, a jaká síla. Určitě by byl jiný scénář, kdyby použili nějakou menší atomovku daleko od ČR, než kdyby použili nějakou silnější blíže ČR, třeba na Ukrajině.

to je úplně jedno, už tu někdo psal, jak by vypadal svět po použití atomovek, myslíš, že by šlo o JEDNU atomovku?
to těžko, takže kdybych viděla atomovku, tak bych si stoupla co neblíž, co nejvíc, abych umřela co nejrychleji - živí budou závidět mrtvým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36962
19.3.22 23:17
@divine woman píše:
Nemám. Kdyby to vypuklo, bude po nás dřív než mrknem okem.

Ne.
Možná bohužel. :?
Teoreticky by mohli použít taktické zbraně proti městům, které nebudou mít sílu ani dobýt, ani zničit. Typicky třeba Oděsa, ale třeba i Kiev.
Ale opravdu je to hodně extrémní scenář. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
19.3.22 23:18

Jako Husakovo dite vim ze plastenku a pytliky s gumickama na ruce. Masky nam bohuzel nedaj, krytu malo. Takze dej se vule bozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
19.3.22 23:18

Mám doma celej ročník Kladenské záře a jsem připraven skákat patama směrem k výbuchu, takže strach mě nikterak neparalyzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.3.22 23:24

@Rotha Jdi s tím do pr.dele!

@Borrealis Jo, taky jsem husákovo dítě. Když jsem nedávno holkám v práci vylíčila branný cvičení, pochody v plynovejch maskách a popsala jim pár krytů u nás ve městě, celkem koukaly…..Není nad to prožít dětství s permanentní atomovou masírkou…. Zas tě to naplní jistou dávkou cynismu……

• Citovat
  • Upravit
5653
19.3.22 23:25

No, mám. To je ostatně hlavní úkol těchto zbraní. Ale to je tak všechno. Proč se tím zabývat, když to neovlivním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
19.3.22 23:26

@Janli :mrgreen: 8)

já tehdá jako dítě pořád dumala, co myslej tím „patami k výbuchu“

byla jsem dumavý dítě a dost mi to vrtalo hlavou

myslela jsem, že je to něco jako „tajný kód“ pro nějakou divnou činnost dospělých, o který děti nemají vědět

zaboha by mě nenapadlo, že „patami k výbuchu“ znamená jen patami k výbuchu, bo mi to přišlo jako kolosální blbost, tak jsem pořád hledala skrytý význam

8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
19.3.22 23:28

No tak začnou těmi jadernými granáty co maji okruh radioaktivního dopadu nekolik km, ale v momentě kdy tohle vypustí.. tak přilítne salva z USA a je po Planetě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.3.22 23:29

Další novej diskutující s cílem hrotit strach, aby se rusákům ustupovalo? Notičky z Petrohradu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová