Atomová válka, jaderné zbraně - M

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2589
20.3.22 06:33

@Borrealis Ty jsi doktor, ne? Pak si na noc přečteš Zjevení Janovo a pak ještě spíš.. To obdivuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
20.3.22 07:19

Ne. Nějak je mi to jedno.
Táta byl voják, jako takový mi říkal že kdyby cokoli. Jit se na to podívat s dobrým výhledem. Protože umřít rychle bude mnohem lepší než to, co by nasledovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
20.3.22 07:34

Spousta lidí si představuje, že by automaticky padalo něco, co rozmetá čtvrt kontinentu. Tak to celkem jistě nikoli. Takže co bych dělala jednoduše nevím. Strategicky výhodnější bude vyhazovat termobarické střely. :D

• Citovat
  • Upravit
17003
20.3.22 07:35

Mimochodem - medvedi cesnek uz roste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
20.3.22 07:37
@Borrealis píše:
A že je takový hezký úplněk, a skoro půlnoc…hodím sem něco k tématu

ba jo, je to to k tématu, je to ze zjevení Janova…někdy si ho ráda na noc čtu

Tu vzal anděl kadidelnici, nahrnul do ní oheň z oltáře a vrhl ji dolů na zem; a nastalo burácení, hřímání, blesky a zemětřesení.
A sedm andělů s polnicemi se připravilo, aby začali troubit.

Zatroubil první anděl: Nastalo krupobití a na zem začal padat oheň smíšený s krví. Třetina země, třetina stromoví a veškerá zeleň byla sežehnuta.
Zatroubil druhý anděl; a jakoby mohutná hora hořící ohněm byla vržena do moře. Třetina moře se obrátila v krev
a zahynula třetina mořských tvorů a byla zničena třetina lodí.

Zatroubil třetí anděl, a zřítila se z nebe veliká hvězda hořící jako pochodeň, padla na třetinu řek a na prameny vod.

Jméno té hvězdy je Pelyněk. Třetina vod se změnila v pelyněk a množství lidí umřelo z těch vod, protože byly otráveny.

Zatroubil čtvrtý anděl, a byla zasažena třetina slunce, třetina měsíce a třetina hvězd, takže ze třetiny potemněly, a den i noc byly o třetinu temnější.
A viděl jsem a slyšel, jak středem nebeské klenby letí orel a volá mocným hlasem: „Běda, běda, běda obyvatelům země, až zaznějí polnice tří andělů, kteří ještě netroubili!“

/ mmch, víte jak se pelyněk řekne ukrajinsky? No jasně, černobyl…" Černobyl"…" čornóbyl" /

:think: jooo, je tam halt všechno, jak se říká

Promiň, ale pelyněk urkrajinsky fakt není “čornóbyl” :D :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
20.3.22 07:40

@MáškaMarie33 ano? A jak se ukrajinsky řekne černobýl?

• Citovat
  • Upravit
3912
20.3.22 07:55

Já jsem znejistěla tu jednu neděli, co to bylo zmíněno na internetu, pak jsem si na tu myšlenku zvykla a už se nebojím.

Pamatuju si, že když jsem jako osmiletá jezdívala na prázdniny k jedné staré tetě (sestra mého dědy), tak ta mi pořád říkala, že bude třetí světová válka a že bude jaderná. Vždycky, když byly zprávy z Iráku a Iránu. :nevim:

Zažila jsem branná cvičení, nácvik oblékání do IPCHO a nasazování plynových masek. Taky jsme se učili házet granátem na cíl.

Když se o tom bavíme s bráchou, je o pár let mladší, tak pamatuje totéž, tak si říkáme, že naše děti prožívají podobnou masírku, jako jsme měli my. Jenže my jsme to měli daleko. Teď je to blíž.

Nicméně si nemyslím, že by se to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
20.3.22 08:01
@Rotha píše:
Co to meleš?
Emimino sleduji, již přes 8 let, aktivně, každý den sleduji témata co mě zajímají. To, že tady nespamuju, jako to děláš ty, neznamená, že jsem nový diskutující. Jsem vojenský historik v zahraničí, který se zajímá o tanky, a letadla, taky jsem student advokacie na dálku ve Velké Británii, a přivydělávám si i tlumočením z AJ do ČJ.

Tak zase buď chytrá… :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Ty si uvědom, že válka je za humny, já tam mám taky rodinu. A ta válka eskaluje, ti nestačí, že bomby létají skoro už na Slovensku?

Se prober, založil jsem tady jen diskuzi, abych si i já sám rozšířil obzor o názorech, Čechů a matek zde na miminu. Je tady spoustu mnoho chytrých lidí.

Nemyslím to nijak zle, ale nemám rád, když se někdo povyšuje, kvůli toho že máš cca 20k příspěvků a skoro 5000 hearts, se já neposeru :mrgreen:

Je to kluk ma pohledy z druhe strany. ( těžko říct z jake, kdyz jenom ten pohled z te ženske je ten spravny )Hlavne klid. Nerozciluj se. My jsme tady trochu z tech trolli už paranoidní :mrgreen:. I ja.. přiznávám. Neni to jednoduche oddělovat zrna od plevele. Bráníme to tady do roztrhání těla, takže zkoumáme nove nicky a neradi bychom aby se nam tady,, zmrdi prorusky moc vybavovali s holkama co to nemaj uplne v makovickach srovnany a mohly by se nechtene stat nástrojem ruské propagandy ve stylu,, Jedna známa mi rikala…. Vzdyt víš jak je to nebezpecny.. a tady útočí troll občas na rodný půdě.. samoživitelky, antivaxerky.. atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
20.3.22 08:15

@Rotha Strach mam, nekdy docela az silne uzkosti, ale nemam moc to ovlivnit, tak se snazim moc nad tim nepremyslet.

Jinak nejvetsi jaderny arzenal ma USA a Rusko. Ma ho daleko mensi nez za studene valky, ale porad to je dost na to, aby kompletne znicili toho druheho. Coz znamena, ze tam funguje pravidlo MAD (mutual assured destruction). To si nepreje ani jedna strana, takze nejaky byt jen omezeny utok na USA nepripada v uvahu. Jakmile by se Rusak byt jen pokusil na ne zautocit, oni by to hned vedeli a temer jiste okamzite odpovedeli vsim co maji. Samozrejme z tohohle by nemel nikdo vubec nic, takze ta pravdepodobnost je VELMI mala.

Krome velkych jadernych zbrani (400-800kt) existuji pak jeste takticke jaderne zbrane (od 1 kt vys). Spekuluje se, ze by Putin teoreticky mohl chtit takovou zbran pouzit ve stavu nejvyssi nouze na Ukrajine, ale bylo by to pro nej daleko riskantnejsi nez zapojeni treba chem. zbrani. Takze je doufejme ta pravdepodobnost taky nizka. Doufejme. Nic vic nam stejne nezbyva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
20.3.22 08:25

@Rotha jinak predpovidat prubeh nejakeho jaderneho utoku a odpovedi na nej je slozite, jedina zkusenost kterou lidstvo ma je ta z druhe svetove valky. NATO urcite ma nejake plany, ty jsou samo prisne tajne.
Spekuluje se, ze Ruska doktrina schvaluje pouziti jadernych zbrani, aby dosahli sveho cile. Rika se tomu „eskalace k deeskalaci“, ale tezko rict, nekteri experti to zase vyvraci.
Je to osemetne a vsichni se tomu snazi vyhnout a proto taky Americani hned neodpovedeli na Putinovy vyhruzky eskalaci. Je to tak dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
20.3.22 08:26

@Rotha Snad jsem ti aspon na neco odpovedela, kdyby te jeste neco zajimalo, tak napis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
20.3.22 08:36
@Královna Kosmíru píše:
Je to kluk ma pohledy z druhe strany. ( těžko říct z jake, kdyz jenom ten pohled z te ženske je ten spravny )Hlavne klid. Nerozciluj se. My jsme tady trochu z tech trolli už paranoidní :mrgreen:. I ja.. přiznávám. Neni to jednoduche oddělovat zrna od plevele. Bráníme to tady do roztrhání těla, takže zkoumáme nove nicky a neradi bychom aby se nam tady,, zmrdi prorusky moc vybavovali s holkama co to nemaj uplne v makovickach srovnany a mohly by se nechtene stat nástrojem ruské propagandy ve stylu,, Jedna známa mi rikala…. Vzdyt víš jak je to nebezpecny.. a tady útočí troll občas na rodný půdě.. samoživitelky, antivaxerky.. atd…

Omluva přijata sestro, dej mi srdčíko, a jsme si rovni. Mimochodem jsem duhovej, tak dáme někdy kavčo až budu v ČR, což? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
20.3.22 08:39
@klenott píše:
@Rotha jinak predpovidat prubeh nejakeho jaderneho utoku a odpovedi na nej je slozite, jedina zkusenost kterou lidstvo ma je ta z druhe svetove valky. NATO urcite ma nejake plany, ty jsou samo prisne tajne.
Spekuluje se, ze Ruska doktrina schvaluje pouziti jadernych zbrani, aby dosahli sveho cile. Rika se tomu „eskalace k deeskalaci“, ale tezko rict, nekteri experti to zase vyvraci.
Je to osemetne a vsichni se tomu snazi vyhnout a proto taky Americani hned neodpovedeli na Putinovy vyhruzky eskalaci. Je to tak dobre.

Já jsem právě válečný historik, a obávám se toho, že tentokrát, po několika vyhrůžkách již z minulosti by to tento krát mohlo být reálné, to červené tlačítko… ano je pravda, že těch vyhrůžek už tady bylo hodně, ale taky tady nikdy nebyla taková invaze, která je teď. No, ale i jako dokonalá osoba, duhový kluk (nejsem zženštilá buzna :lol: ), vlastně křišťálovou kouli nemám.

Tak to necháme koňovi???

:pocitac: :pocitac: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
20.3.22 08:41
@Králičice píše:
Mimochodem - medvedi cesnek uz roste ;)

Už bylo na čase, za pár desítek hodin už je jaro :P :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
20.3.22 08:44

@Rotha tak ono hlavne zadne cervene tlacitko neexistuje :lol:

Hele, co by z toho utoku mel? Ten si chce v prvni rade zachranit p.del. Ma rad svoje pohodlicko a svuj luxus. Jediny co se mi nezda uplne mimo realitu je ta takticka na Ukrajinu. Ale i tak by si to tim uplne pos.al.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová