Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dnes jsem ve 12+0 tt, bohužel včera na kontrole gynekolog zjistil, že miminko už nemá srdeční akci a je cca 3 týdny mrtvé. Objednal mě na pondělí do nemocnice Neratovice, kde každé pondělí operuje. Máte někdo v Neratovicích s revizí zkušenosti? Jaké jsou tam sestry a personál? Operovat mě bude pan doktor Chlebeček (můj gynekolog), v papírech mám napsáno, že si mám s sebou vzít jen přezuvky a košilku. Co třeba kompresní punčochy? Dávají je vůbec při této operaci? Před pár lety jsem absolvovala konizaci v Motole a tam nám je před operací dávali, tak nevím
Prvotní šok ze smrti miminka vystřídaly obavy co mě při revizi čeká, bojím se, že třeba dojde k nějakému zranění dělohy, nebo, že to bude hodně bolet, po konizaci mě bolel čípek a podbřišek naprosto strašně, bylo to jako při otevírání u porodu (už máme dvouletou dceru). Dělají po operaci hned nějaký utz aby zjistili, že je vše pryč? Na kontrolu ke svému dr jsem automaticky objednaná až za 6 týdnů, do té doby žádný utz? Je to běžné? Děkuji.
Nemám zkušenosti přímo z Neratovic, ale třeba to nebude o tolik jiné. Absolvovala jsem revizi celkem 3×, kompresní punčochy jsem neměla nikdy. Kontrolní ultrazvuk se běžně dělá po týdnu pokud nejsou nějaké problémy. Bolesti se bát nemusíš, opravdu to po zákroku je spíš takové pobolívání podbřišku. Myslím, že mi jednou dávali automaticky nějaké kapky na bolest, ale jen jednorázově pak už to nebylo třeba. Krvácení tak 1-2 dny, pak nic nebo maximálně špinění.
U mě všechny 3 revize bez komplikací, tak se snaž nedělat zbytečné starosti.
Jinak mě vždycky bylo nejhůř do uspání na sála a pak po zákroku jsem to nějak uzavřela a bylo postupně líp.
Držím palce.
Taky nemam zkusenost z neratovic…ale ze dvou jinych nemocnic je to vsude podobne…taky jsem byla 3× po sobe, bez puncoch (trva to chvilinku a hned si vzhuru)…je to naprosto bezbolestne - nebolel me ani podbrisek ani nic potom..spinila jsem tedy dyl…tyden az 14 dni - to je asi individualni…rano jsem nastoupila..a odpoledne sla domu - vecer jsem normalne jeste jela nakoupit pac doma nebylo co jist :-ú…to jsem ale musela hlasit predem ze to chci takto..jinak si te nechaji pres jednu noc. niceho se neboj! nejhorsi je psychika ![]()
edit: jeste co se tyka kontroly…ja nemela vubec zadnou…az s dalsim tehotenstvim.
@ivašot. @mikitaa děkuji za zkušenosti, bohužel jsem nakonec musela revizi podstoupit dřív, už včera byly lehké komplikace, dnes také, takže po hovoru s gynekologem jsem dopoledne jela do Podolí a tam už si mě nechali a provedli revizi, ted už jsem chvíli doma. Kompresní punčochy už jsem měla několik hodin před zákrokem a měla je až do té doby než mě večer propustili ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.