Revize komína - kominík

2752
13.11.16 12:44

Ke mě chodí kominík každý rok. Mám sporák v kuchyni na tuhá paliva / dřevěné brikety/ a vytápím jím současně celý barák. Kominík vleze do kuchyně, zkontroluje rouru co vede od sporáku do komína, jestli není propálená, skoukne sporák a napíše do zprávy, že bylo zkontrolováno topeniště + komín. Pak jde do chodby, otevře dvířka do komína a kouká tam tím zrcátkem. Když je vše v pořádku vezme si 300,– a pošle revizní zprávu. Když je komín trochu zanesený, vyleze nahoru na střechu a komín vyčistí. Což před měsícem čistil. Pak otevře znova dvířka do komínu, zkontroluje, vymete saze do kýble a odnese. Pak platím 500,– /300,– za revizi + 200,– za čištění komína/. Sporák nečistí, ten si rozeberu 1× za 2 měsíce a vyčistím sama nebo manžel. Pokud máš plynový kotel, musí ti ho vyčistit odborník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3473
13.11.16 12:55
@JayLee píše:
Dobré odpoledne přeji,prosím nevíte někdo zda je takové té jednoroční kontroly komínu jak děla kominík a jak musí být ze zákona, tak i čištění kamen? Co vše musí kominík udělat v rmci té revize? Zkontrolovat oba dva komínky jak na plyn tak na klasická paliva, když je třeba, tak to vyčístit a kontroluje i ty kamna na dřevo? nebo jen fakt komíny. A součástí revize je i jejich čištění - těch kamen nebo to už je pak věc a položka navíc co být nemusí ale udělá to když ho požáda člověk? Díky moc ;)

Povinné to nebylo, jen pojišťovna pak nechtěla plnit. Teď jsem zaslechl že chtějí udělat kontrly povinné od určitého výkonu kotle. Takže pokud máš větší dům a kotel na plyn, budeč cálovat, máš menší a topíš v kamnech petkama, OK v pořádku kominíka / revizáka volat nemusíš… :mrgreen:

Ale někteří to berou opravdu vážně, naše sousedka ty topí infrapanely ale kominíka zve tak jednou za 14 dní. Ale ona je u Zelených.

Ale

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
13.11.16 12:59

@JayLee on mi dá doklad o zaplacení a pak mi pošlou z Prahy revizní zprávu od nějakého cechu kominíků. On bydlí kominík hned naproti ale sehnat ho :( mají toho dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
13.11.16 13:18

@JayLee dle mě jen kontrola, i čištění komínu už je úkon navíc a může si ho zpoplatnit kominík jinou sazbou. Vyčištění kamen je něco úplně jiného, na to si voláme jiného pána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.9.21 16:32

Revize komínů

Dobrý den, když mám komín sestavenej musím to mít natáhlý celý lepidlem. Dekuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová