Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ke mě chodí kominík každý rok. Mám sporák v kuchyni na tuhá paliva / dřevěné brikety/ a vytápím jím současně celý barák. Kominík vleze do kuchyně, zkontroluje rouru co vede od sporáku do komína, jestli není propálená, skoukne sporák a napíše do zprávy, že bylo zkontrolováno topeniště + komín. Pak jde do chodby, otevře dvířka do komína a kouká tam tím zrcátkem. Když je vše v pořádku vezme si 300,– a pošle revizní zprávu. Když je komín trochu zanesený, vyleze nahoru na střechu a komín vyčistí. Což před měsícem čistil. Pak otevře znova dvířka do komínu, zkontroluje, vymete saze do kýble a odnese. Pak platím 500,– /300,– za revizi + 200,– za čištění komína/. Sporák nečistí, ten si rozeberu 1× za 2 měsíce a vyčistím sama nebo manžel. Pokud máš plynový kotel, musí ti ho vyčistit odborník.
@JayLee píše:
Dobré odpoledne přeji,prosím nevíte někdo zda je takové té jednoroční kontroly komínu jak děla kominík a jak musí být ze zákona, tak i čištění kamen? Co vše musí kominík udělat v rmci té revize? Zkontrolovat oba dva komínky jak na plyn tak na klasická paliva, když je třeba, tak to vyčístit a kontroluje i ty kamna na dřevo? nebo jen fakt komíny. A součástí revize je i jejich čištění - těch kamen nebo to už je pak věc a položka navíc co být nemusí ale udělá to když ho požáda člověk? Díky moc
Povinné to nebylo, jen pojišťovna pak nechtěla plnit. Teď jsem zaslechl že chtějí udělat kontrly povinné od určitého výkonu kotle. Takže pokud máš větší dům a kotel na plyn, budeč cálovat, máš menší a topíš v kamnech petkama, OK v pořádku kominíka / revizáka volat nemusíš… ![]()
Ale někteří to berou opravdu vážně, naše sousedka ty topí infrapanely ale kominíka zve tak jednou za 14 dní. Ale ona je u Zelených.
Ale
@JayLee on mi dá doklad o zaplacení a pak mi pošlou z Prahy revizní zprávu od nějakého cechu kominíků. On bydlí kominík hned naproti ale sehnat ho
mají toho dost.
@JayLee dle mě jen kontrola, i čištění komínu už je úkon navíc a může si ho zpoplatnit kominík jinou sazbou. Vyčištění kamen je něco úplně jiného, na to si voláme jiného pána.
Dobrý den, když mám komín sestavenej musím to mít natáhlý celý lepidlem. Dekuji za odpověď