Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, bohužel jsem včera zjistila, že se mimčo nevyvíjí a zítra musím na revizi k Apolináři. Dostala jsem seznam věcí, které si mám vzít sebou a jsou mezi nimi i elastické punčochy. Sestřička se mě ptala, jestli je mám, že je budu potřebovat a já to odkývala, protože v tu chvilku mě napadly jen klasické silonky. Až doma mě napadlo, jestli nemyslela kompresní punčochy z lékárny. Nemáte někdo zkušenost? Nechci k tomu všemu být ještě za pitomce.
Děkuji.
@dleire Můžeš je kopit ve zdr. potřebách, ale jsou dost drahé bez předpisu. Navc podle mě naprosto zbytečné, pokud je potřebuješ tkhle jednorázově. Variantou je obvázání nohou obinadlem - v lékárně si kup 4 velká obinadla (2 na každou nohu), v nemocnici ti nohy sestřička zaváže.
To určitě myslela kompresní punčochy stojí dost peněz takže buť zajdi k obvoďačce ať ti je předepíše nebo si kup ty obinadla. Je divné, že ti obinadla nepůjčí
mně vždy při operaci nohy omotala sestra.
@Blanka S píše:
To určitě myslela kompresní punčochy stojí dost peněz takže buť zajdi k obvoďačce ať ti je předepíše nebo si kup ty obinadla. Je divné, že ti obinadla nepůjčímně vždy při operaci nohy omotala sestra.
Já byla na revizi 2×, jednou mi obinadla dali, jednou mi pro ně šel manžel do nemocniční lékárny ![]()
@jessikka píše:
Já byla na revizi 2×, jednou mi obinadla dali, jednou mi pro ně šel manžel do nemocniční lékárny
to se fakt šetří na všem ![]()
Já myslím, že ti je tam půjčí, přijď, řekni, žes to popletla a že je nemáš. Když jsem tam ležela po porodu, tak mám pocit, že je tam normálně dávali erární ![]()
Aha, takže myslela ty kompresní. Mě právě bylo divné, že bych si sebou brala silonky. Já si je klidně koupím, ale nevím jestli není víc druhů. Jestli se nedají koupit třeba nějaké jemnější, ve kterých nebude takové vedro. Moje mamka kompresní nosí kvůli křečákům a vím, že než se do nich navlíkne, tak je upocená a pak jí je v nich stejně děsné horko.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.