Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny maminky.Chci se zeptat těch co rodili císařským řezem jak vše probíhalo a jak to zvládli? Já hloupá jsem si na netu četla, že je při císařském řezu větší úmrtnost matek. Docela mě to vyděsilo i když člověk může zemřít při jakékoliv operaci. Děkuju za názory
Já rodila císařem a žiju
Ale taky jsem z toho měla vítr
Neboj dobře to dopadne ![]()
Ahojky holky chci se zeptat. Rodila jsem malého císařským řezema snažíme se o druhé, asi se nám povedlo testy zatím ukazují slabé nádechy //…A tak si říkám teď zda se může stát, že bych druhé rodila normálně…
Taky jsem rodila císařem a jsme v pořádku já i malej. Sice to není procházka růžovým sadem, ale to není ani normální porod.
Pokud máš tendence vyhledávat na netu takovýhle věci, tak do doby než budeš s mimčem z porodnice doma, počítač zahoď
.
Ahoj,
pro mě cisař noční můra, první porod byl vyvolávaný a skončil akutním císařem pro hypoxii plodu, blbě mě píchly anestezii a prošla jsem si peklem až takovým že už jsem druhé dítě nechtěla neb mě to provazelo hodně dlouho.No nic méně jsem otěhotněla znovu a jednou cisař po druhé cisař, strašili mě prasknutím jizvy atd atd. navic jsem měla těhu cukrovku a nesměla jsem přenášet, takže dle ´jiste docentky jina možnost než planovaný cisař nebyla.No ale ač jsem byla přijatá na sekci, tak jsem nenašla odvahu to podepsat a cisaře odmitla a odešla na reverz s tím že jsem musela podepsat papír že jsem si vědoma toho že mužem umřit. No tož nasledující den jsem porodila v jiné porodnici uplně normálně.
Ty musíš na císaře?
@majkynka012 píše:
Ahojky holky chci se zeptat. Rodila jsem malého císařským řezema snažíme se o druhé, asi se nám povedlo testy zatím ukazují slabé nádechy //…A tak si říkám teď zda se může stát, že bych druhé rodila normálně…
Na to jsem se ptala taky, co by kdyby a bylo mi řečeno, že pokud by bylo všechno v pořádku a hlavně jizva, tak by to neměl být problém.
Císařský řez je prostě operace - a přesně jak píšeš, každá operace je riziko, kdežto přirozený porod je… přirozenější. ![]()
Nenervuj se, dopadne to dobře. A na internetu si místo statistik úmrtnosti sjížděj fotky nemluvňátek, uděláš líp.
![]()
Já rodila císařem dvakrát a taky ještě žiju
Před druhým porodem mi změřili jizvu ultrazvukem a řekli, že je moctenká a naplánovali zase císaře. Kdyby byla ta jizva dostatečně silná, tak bych mohla rodit normálně…
Tak ja rodila akutním císařem po 13 hod. na sále, kvuli hypoxii plodu a ted čekam druhe mimčo a chtela bych hned rodit zase císařem. normalni podor je pro mne noční mura. ![]()
@majkynka012
já první cisař a druhé normálně a bylo to super
@majkynka012 moje kamarádka rodila první císařem a druhý normální porod, ale je fakt že až po devíti letech ![]()
@Amisek no dr mi říkala že pokud za 2 týdny bude pořád takhle tak že mě pošle na ten zevní hmat na otočení což taky nevím jestli mám jít nebo ne a když se neotočí tak že půjdu císařem jsem 34 týden takže si říkám že má ještě dost času a že se snad umoudří prdolka moje ![]()
Můžeš umřít jak při císaři, tak při normálním porodu. Můžeš umřít, když budeš přecházet silnici.
Takže tím bych se být tebou vůbec netrápila.
Jsem po akutním císaři v plné narkóze, takže jsem o ničem nevěděla. Den po té jsem se skoro nemohla hnout, každý den to bylo lepší a tak čtvrtý pátý den už jsem lítala jak bělice. ![]()
@majkynka012 Asi dost záleží na tom, jak dlouho po císaři jsi. Podle mého gynekologa to chce minimálně rok, než se tělo dá bezpečně do kupy.
Moc děkuju holky.Jsem takovej nerves tady v tomto. A máte pravdu. Už si nebudu číst vůbec nic!! ![]()