Režim a jídlo půlročního miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Režim a jídlo půlročního miminka
Maminky,
poraďte mi prosím s nastavením časů krmení pro syna.
Syn má za pár dní půl roku. Doteď jsme fungovali takto:
6:00 budíček, mazlení, hygiena
7:00 150 UM
8:45-9:30 spánek
10:00 ovocná přesnidavka cca 150 g
12:00-12:30 spánek
12:45 masozeleninovy příkrm cca 130-150 g, někdy dokrm max 90 UM
14:30-15:45 spánek
16:15 150 UM
17:30-18:15 někdy spánek
19:15 180 UM
Někdy ve 4:30 vzbuzeni na 120 UM
Problém byl v tom, že na každé to jídlo jsem ho musela budit - usnul vždy cca 45 minut před ním a byl schopen spát i dvě hodiny. A začalo mi ho být líto, i dospělým přece vadí, když je někdo budí.
Tak jsem mu to trochu upravila.
Ráno je stejné, i dopolední svačina
Oběd jsem posunula na 11:45 bez dokrmu UM
Pak krásně usne do cca 14:30
Jenze, co odpoledne? Dám mu ve 14:45 150 UM, což je svačina. A pak bych mu měla dát až večeři, kterou dáváme v těch 19:15 - a s tím mu nechci nijak posunovat. Jenže od tří do sedmi nevydrží, takže mu ještě kolem půl šesté musím dát, ale pak zase nesni celou večeři a budí se v noci ![]()
Jinak to spaní před šestou večer si pořád drží.
Nemáte prosím nějaký tip, jak to odpoledne upravit?
Moc vám všem děkuji a omlouvám se za dlouhý dotaz - ale považuju za důležité to všechno popsat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych ho nebudila ani na tu dopolední svačinu, až by se vyspal, dala bych sváču, v adekvátním časovém odstupu oběd (takže asi vše později), po obědě spát - to by měl jít asi později, takže by se i mohl vzbudit později. Takže svačina by byla taky trochu později a večeři bych klidně posunula jen o kousek na 19 hod…a pak až spát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacaba379 píše:Špatně jsem to napsala: na tu dopolední nebudim, to se budí jednou jedinkrát sám a vyžaduje jídlo. A dyl jak do 12 pak vzhůru nevydrží, takže mu musím dát buď oběd, nebo ho dát spát. A když bych ho dala spát bez oběda, tak vydrží spát klidně to té čtvrt na tři a to mi na oběd přijde pozdě
Já bych ho nebudila ani na tu dopolední svačinu, až by se vyspal, dala bych sváču, v adekvátním časovém odstupu oběd (takže asi vše později), po obědě spát - to by měl jít asi později, takže by se i mohl vzbudit později. Takže svačina by byla taky trochu později a večeři bych klidně posunula jen o kousek na 19 hod…a pak až spát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle věku mi děti kolem šesté baštily kaši, ještě teda kojené, tak jsem za hodinu nakojila na uspání, o něco později, když už kojené nebyly, tak dostaly flašku UM do postýlky. Ono se to za chvíli utrepe, odbourá se přes den jeden spánek a další se posunou a zase bude všechno jinak.
Jinak nedoporučuji lpět na tom, že večeře je tehdy a nechci to posunovat, režim bys měla odpozorovat od dítěte a pak mu ho jen pomoci dodržovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helileli píše:
V tomhle věku mi děti kolem šesté baštily kaši, ještě teda kojené, tak jsem za hodinu nakojila na uspání, o něco později, když už kojené nebyly, tak dostaly flašku UM do postýlky. Ono se to za chvíli utrepe, odbourá se přes den jeden spánek a další se posunou a zase bude všechno jinak.
Jinak nedoporučuji lpět na tom, že večeře je tehdy a nechci to posunovat, režim bys měla odpozorovat od dítěte a pak mu ho jen pomoci dodržovat.
Díky za reakci. Jasně, naprosto souhlasím, že to má být tak, jak to chce syn. A mu to takto vyhovuje - později už večeři nezvládne, je úplně tuhý a po půl 8 usíná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit