Kdy odstavit závisláka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
80
16.7.18 06:37

Odstav závisláka

Ahoj holky, dcera má rok a chtěla bych ji odstavit. Přes den už nekojím, ale v noci i desetkrát. Má mě místo dudlíku. Zajímalo by mě, zda se vám závislák na prsu odtavil a kdy to bylo? A jestli mám čekat ještě pár měsíců nebo to odstavování bude horší a horší čím bude starší? Děkuji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
16.7.18 07:20

Já bych rozhodně vyckala, až z toho bude mit rozum, např. v roce a půl a později. Detem to pak stačí mnohdy vysvětlit. Nepřestala bych úplně kojit. Dávala bych rano a večer a v noci nejlépe nic nebo lavičku s čistou vodou, nejhůř s mlékem. Na odstavení je ještě brzy, i když chapu, ze 10× za noc je neúnosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
16.7.18 07:31

Ahoj! Byli jsme ve stejné situaci, vydržela jsem to měsíc a byla úplně hotová. Tak jsem dala na radu Dr. Tak říkala,že hlady se v tomto věku děti už nebudí. Takže… jsem malému udělala před spaním řídkou kaši : 180ml sunaru a do toho 14g neml.ovesne kaše. Uložila jsem ho do postýlky,dala lahvičku, pohladila a odešla. (Tak to děláme do dnes.) S manželem jsme se odstěhovali do pokoje pro hosty a najeli na Estvilla. A malému v noci nedali nic. K malému chodil manžel. A 3.noc (!!) Jsme všichni spali celou noc bez jediného probuzení! A tak je to do teď. Samozřejmě když mu rostou zoubky tak si ho beru do postele, když má noční můry tak také… Takhle to perfektně zafungoval u nás. Samozřejmě nezarucim, že to trvá 2 noci, kamoska to dělala stejně a trvalo jim to 4 noci. Hodně zdaru! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
16.7.18 07:36

Zrušila bych noční kojení nejdřív. Nakojit večer a pak se spí a nebo pije jen voda.
Já úplně odstavovala až v roce a 3/4 (byla jsem těhotná a už to nedávala). Postupně jsem od roku ubírala četnost kojení. Ráno - v poledne-večer. Pak jsme zrušili ráno, protože se kvůli tomu budil šíleně brzo. Nakonec zbylo jen to večerní.
S oblibou jsem uspávala kojením, tak jsme se udělali jiný rituál.
Chce to udělat ze dne na den. Ale musíš o tom být 100% přesvědčená, jinak ustoupíš, nezvládneš řev dítěte.
Dítě si za 2-3 dny v pohodě zvykne.

Úplný odstav pak taky nebyl problém. Akorát jsem si musela vždycky zabezpečit výstřih, aby se dítě nedostalo ke zdroji :mrgreen:
Začali jsme uspávat čtením pohádkových leporel a syn to má moc rád.

A není nutné spát v jiném pokoji a dělat nějaké drastické metody. Syn má postel přiraženou k té naší a po kojení si už ani nevzdychne.
Během těch 2 dnů při úplném odstavu dítě uspával manžel nošením.
Teď má syn místo prsa při usínání maminčinu ruku. Je to prostě jen změna rituálu.

Sunar, ani jiné UM mi nikdy pít nechtěl. Tak dávám různé jiné mléčné výrobky.

Příspěvek upraven 16.07.18 v 07:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
16.7.18 07:42

Způsobování stresových situací, mezi než patří jistě i metoda kontrolovaného pláče, dětem může v dlouhodobém horizontu vést k poruchám jejich chování k lidem. Dnes už víme, že ponechat miminko brečet bez odezvy může způsobit zdravotní problémy, poruchy učení, úzkosti a může vychovat nespolupracující a na sebe zaměřené jedince, kteří budou ten samý přístup nadále předávat dalším a dalším generacím,“ píše se v odborném článku na portálu PsychologyToday.  Navíc můžete ztratit důvěru dítěte, které se přirozeně spoléhá na to, že rodiče kdykoliv odpoví na jeho pláč kvůli jeho bezpečí. Antropologové potvrzují, že tradiční kmeny a naši předkové lovci a sběrači vždy reagovali na pláč dítěte, protože věřili, že z něj po naplnění těchto potřeb vyroste samostatný a nezávislý jedinec. Také Japonci dodnes věří, že spánek ve společné místnosti pomáhá dětem rozvíjet soudržnost a smysl pro kolektivní spolupráci. „Rodina je jako voda, která má společně plynout,“ říkají Japonci.

Nikdy bych svoje dite nenechala vyplakat. Ani jednu noc, ani tři, i když si někdo myslí, že je to málo. Kvůli svému pohodlí ne. 10× za noc je nicméně hodně a chtělo by to kompromis. Děti po Eastvilovi se jenom rezignovaně naučili, ze nemá smysl plakat, protože není nikdo, kdo by jejich fyziologické potřebě po blízkosti, kontaktu, vyhověl.

Nicméně NIKOHO nesoudím. Je to jen můj názor a každého věc, jak si vychovává svoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
16.7.18 07:43

@sediza souhlasím, jde zrušit kojení v pohodě i bez této metody :palec:

Příspěvek upraven 16.07.18 v 07:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
16.7.18 07:43
@Yukii píše:
Zrušila bych noční kojení nejdřív. Nakojit večer a pak se spí a nebo pije jen voda.
Já úplně odstavovala až v roce a 3/4 (byla jsem těhotná a už to nedávala). Postupně jsem od roku ubírala četnost kojení. Ráno - v poledne-večer. Pak jsme zrušili ráno, protože se kvůli tomu budil šíleně brzo. Nakonec zbylo jen to večerní.
S oblibou jsem uspávala kojením, tak jsme se udělali jiný rituál.
Chce to udělat ze dne na den. Ale musíš o tom být 100% přesvědčená, jinak ustoupíš, nezvládneš řev dítěte.
Dítě si za 2-3 dny v pohodě zvykne.

Úplný odstav pak taky nebyl problém. Akorát jsem si musela vždycky zabezpečit výstřih, aby se dítě nedostalo ke zdroji :mrgreen:
Začali jsme uspávat čtením pohádkových leporel a syn to má moc rád.

A není nutné spát v jiném pokoji a dělat nějaké drastické metody. Syn má postel přiraženou k té naší a po kojení si už ani nevzdychne.
Během těch 2 dnů při úplném odstavu dítě uspával manžel nošením.
Teď má syn místo prsa při usínání maminčinu ruku. Je to prostě jen změna rituálu.

Sunar, ani jiné UM mi nikdy pít nechtěl. Tak dávám různé jiné mléčné výrobky.

Příspěvek upraven 16.07.18 v 07:42

Ideální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.7.18 08:11

Dcera ma tento mesic dva roky a stale kojim.. taky se mi nejak nedari odstavit.. kdyz je hezky a jsme venku na prso si kolikrat ani nevzpomene ale jakmile jsme doma a je skarede chtela by byt prisata kazdou chvilku ale nastesti ji to uz jde vysvetlit ze ted zrovna ne at chvili treba pocka..pres noc se taky hodne budila a chtela nakojit to se mi nastesti podarilo zmenit a vysvetlit ze vecer se spinka a az bude rano muze prijit a ja ji prso dam.. myslim ze jeste chvili pockej az to bude prcek vic chapat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.7.18 08:56

Musela jsem odstavit v 19 měsících kvůli vážným komplikacím v dalším těhotenství a hospitalizaci. Souhlasím, že musíš být rozhodnutá hlavně Ty a prso prostě nedat. Ale pro Estvilla taky nejsem. Pokračovali jsme dál s kontaktním rodičovstvím, jen bez kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
16.7.18 09:49

Děkuji za reakce. Rozhodla jsem se počkat, až bude rozumnější. Bez pláče by to teď nešlo a já bych to nevydržela a dala jí ho. Prostě se kousnu a budu na tom vidět pozitiva…třeba že chce být v noci u maminky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
16.7.18 14:16

@rubeola dobré rozhodnutí. Jen ti doporučuju odbourat to noční kojení, ať se pořádně vyspíš ;-) a taky to prý kazí zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
17.7.18 10:05

@rubeola Já odstavila první dceru ve 2,5letech, bylo to složité,ale dala to ;) a druhé bude 11měsíců, a zatím neplánuji..stejnak bych musela kupovat UM o ktéré nemá zájem a proč, když mám svoje MM.
Každopádně to chce být pevně rozhodnutá a vydržet a nedat za žádnou cenu. Myslím, že máte ještě čas, také v noci kojíme hoooodně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.7.18 06:48

@lucynka25 Já už bych asi umělé nedávala. Malá miluje bílé jogurty, sní tak 200 g denně a mléčnou kaši má taky ráda. Podle doktorky to jako mléčná složka stačí :think: Problém budou tekutiny, kvůli tomu bych o umělém možná uvažoval, kdyby mi moc nepila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
18.7.18 07:39

@rubeola hm to jo, tak pockej jeste prez leto a pak uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
24.7.18 09:33

Ahoj holky, tak jsem se rozhodla dceru už vážně odstavit. Přijde mi, že se mi netvoří dostatek mlíka. Dříve jsem měla prsa večer nalitá, když už přes den nekojím a teď tam moc mlíka není. Buzení se ještě zhoršilo, protože se malá tak nenapije, jak by chtěla. Zítra se stěhuju do obýváku a na pět dní ji má manžel. Držte mi palce, snad to zvládneme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí