Režim jídla 6,5měsíčního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Režim jídla 6,5 měsíčního dítěte
Ahoj maminky, mám dotaz ohledně jídla mé dcerky. Nějak se v tom plácám a nemůžu najít ten správný režim, tak prosím o nějaký tipy, jak to spravit ![]()
Vstáváme kolem 6,30-7,00 hodin. Někdy kojíme hned, někdy později/záleží, kdy má poslední noční kojení/ a to je asi ten problém, tudíž to máme pokaždý jinak. někdy dopolední sváča /kojení nebo UM/ je a někdy ne…Pak je oběd kolem 12/masozelenina/, sváča/kojení/ kolem 15 a pak už kaše kolem 18,30…Kojení už žádný a jde se spát..až v noci kojíme.
Pokud nahradím odpolední kojení ovocem, bude mít mlíko jen ráno a v noci, to je ale málo, ne? Měla by mít alespon 2-3 kojení denně. Nemůžu to tam nějak nacpat
Mám teda dělat mezi jídlem třeba jen 1,5-2 hodiny pauzu?
Moc děkuji za rady, připadám si už docela trapně ![]()
P. S.-Kojení net mám nastudovany, ale nějak to tam nemůžu vyčíst. resp. tabulky znám, ale nemůžu se do nich vejít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ovoce bych zavedla dopoledne, tak nejak orientacne se ridim ze dopoledne spis sacharidy, odpoledne bilkoviny.
Pokud ti jde o mlecnou davku, tak mi prijde dostatecna, pak odpoledne zavedes jogurt, kasi ma predpokladam mlecnou plus kojeni rano a v noci, mlecna davka ma odpovidat 0,5l mlika, coz bych rekla, ze v pohode da.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eetel
Já v noci nekojím, naštěstí se děti (dvojčata) naučily, že v noci se spí a nepapá. S zeleninou jsme začali v sobotu, plně kojím, takže ještě ani žádné svačinky ani kaši nedávám.
Okolo 6 ráno kojím a spíme dál, vstáváme kolem 9 hod, pak kojím kolem 10 hod, pak kkolem 13 mají zeleninu (zatím jen pár lžiček, takže i potom je dokojím) pak kolem 17 kojím a pak kolem 20 kojím a jdou spát. Tyhle časy držímee už dlouho, tak je postupně budu nahrazovat jiným jídlem.
Dítě po roce by mělo být kojeno ráno před snídaní a večer po večeři, takže když je ještě mladší, tak zkus třeba ještě po kaši večer (tak za hodinu) nakojit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pauzy mezi jidly se mi odvijeji spis podle potreb deti nez ze bych drzela nejake hodiny ze sve vlastni vule. Plus jsou tam u mimin denni spanky tak nejak poruznu, takze jak to vyjde, tak to vyjde.
Mozna bych zkusila tu kasi dat trochu driv a pak jeste pockat tu pulhodinku a nakojit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
za chvilku muzes zacit davat jogurt a tim nahradis mlecnou davku. Takze pokud ti prcek prospiva, tak bych to nechala tak, jak to mate ted a vyhovuje vam to.
U nas je to takhle maly je na UM:
mezi 4-6hod rano flaska s mlikem
dopo - nekdy mliko chce, nekdy ne, kdyz nechce, tak mu dam nejaky ovoce, az budu davat jogurt, tak to bude prave dopoledne
pred polednem - prikrm (masozelenina, zelenina)
odpo - po probuzeni mliko (nekdy ho vypije, nekdy ne) a pak nejaky ovoce
vecer pred 19.hod ma bud mliko, nebo kasi, v noci nekrmim
Takze tomu mliku taky moc neda, ale prospiva, tak neresim. Ja taky mliko nepiju a nejim ani jogurty. Aktualni miry na pul roce ma: 8220g a 71cm, takze zadny extremni hubenour to neni a doktorka taky nic nerikala.
Vykasli se na tabulky a rid se vlastni hlavou, to je nejlepsi ![]()
Příspěvek upraven 26.04.13 v 10:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme najeli na system:
8 - UM
11 - ovoce(od 6m)
14 - -zelenina(od 5m)
17 - jogurt (od 7m)
20 - kase (od 5m)
22 - UM
mlika vypije celkem tak 400ml, ale jeste k tomu ma kasi, takmu to snad staci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj 6,5 měsíční syn to má takto:
6,30-7,30 kojení (podle kojení v noci)
po 9,00 kojení a pak spánek
12,00 masozelenina, ještě nesní celou dávku (dá tam 80-100g), tak dokojíme cca po hodině
15,30 kojení
18,00 kaše (cca 140g)
18,45 koupání a po něm kojení
v noci je kojení většinou mezi třetí a pátou hodinou
během dne nabízím čaj z netekoucího hrnečku, vypije tak deci za den, ale dost z toho vyplive ![]()
Dopolední kojení chci za cca 2 týdny nahradit ovocem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona po té kaši už moc nechce, a když si dá, tak to pak jde ven ![]()
Já jsem myslela, že by měla mít dvakrát denně mlíko. Kaše se do toho asi nepočítá, ne? Ta je navíc ![]()
Tak já zkusím asi dávat jídlo po kratší době, jestli si vezme, abysme to nějak zvládly…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eetel do mlecne davky se kase samozrejme pocita, vzdyt je to jako mliko, do ktereho s neco prisype, furt je to mliko. Do pitneho rezimu se nepocita, tam muzes zapocitat maximalne z pevne stravy presnidavky, polivky, jogurty. Takze zalezi na tom, o co ti jde, ze by mela malo mleka (to mit nebude ani za stavajiciho rezimu) nebo malo tekutin (ty ale muzes dodat i mezi jidli, bud si od tebe cucne z prsa jen kratce nebo zkratka nabidnes flasku s prevarenou vodou)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za rady, zkusím začít nějak pravidelně krmit a uvidím, jestli se chytneme ![]()
Myslím, že prospívá pěkně ![]()
Já bych chtěla pro ni to nejlepší, tak to asi moc řeším. Já sama jsem totiž dost režimová a mám ráda řád
tak bych měla s malou konečně ráda nějakej režim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys Já to blbě napsala, vím že se počítá do mléčné dávky. Ale myslela jsem, že má mít dvakrát mlíko plus ještě tu kaši ![]()
Jde mi o to, že když zavedu odpolední ovoce, budu kojit jen jednou nebo dvakrát/plus teda v noci/. vodu nabízím, ale zatím jí moc nedá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eetel tak rpi mlecne davce nejde o pocty kojeni, do kterych se to rozlozi, ale o celkove mnozstvi za 24h. Takze pokud se rano nakoji, odpoledne bude mit v budoucnu jogurt a vecer kasi, tak kase ma dejme tomu ze 150ml vody, jogurtu byva taky 150 ml, tak jsme na 300ml, tak zbyva 200ml mlecne davku do toho pullitru a to myslim hrave da behem toho kojeni, pokud ne behem jednoho, tak rozhodne behem dvou. Pokud ma dite zavedenou dopo ovocnou svacinou, odpo jogurtovou, tak se kolikrat fakt koji jen 2×denne, pokud spi celou noc a bohate to staci. A kojeni v noci se preci taky pocita do celkoveho souctu, jestli ti jde o tohle. Me prijde, ze je vse v poradku, pokud vis, ze pokud das prso jeste po kasi, tak se zebleje, tak dej maximalne cucnout vody a je to, nema vyznam to lamat pres koleno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, že možná dát mín kaše, malá dá ze 180 ml vody/někdy 200/ a pak třeba to dokojení před spaním půjde. Já totiž chtěla večerní kojení v rámci rituálu ponechat ![]()
Ona dává celkově velký porce-oběd chystám tak 230g a otvírá pusu pořád
ale už je neposedná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eetel já řeším úplně to samé… také je nám 6,5 měsíce.. mám taky ráda režim a dlouhou dobu nám to fungovalo.. ale v poslední době je to každý den jinak
( zdá se mi že mám už málo mlíka a to bude asi ten problém..
máme to takhle..
kolem 6:00 - kojení
8:30 - ovocná přesnídavka (někdy s jogurtem) 150 g
11:30 - masozeleninový příkrm 200 g
14:30 - kojení
17:00 - kojení
před 19:00 - mléčná kaše ze 150 ml vody
v noci kojím kolem 2 hod.
vody mi vypije jen tak 50 ml a to jen když je teplo..
mám strach, že má málo mlíka.. ale do UM se mi moc nechce..
- Citovat
- Upravit