Jídlo u pětiměsíční dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
467
23.4.13 12:33

Jídlo u pětiměsíční dcery

Zdravim vás :)
Chci se zeptat jestli skoro 6měsíční dcerce můžu dávat dopoledne přesnídávku a k obědu klasicky rozmixovanou zeleninku pak zase něco ovocného a večer pije rýžové mléko. Dělám to tak správně? Už mi moc nechce pít Nutrilon :( Jen v noci, když se probudí na jídlo.
Chtěla jsem se zeptat jak to máte vy? Co dáváte půlročním dětem k jídlu? A jestli je normální, že mi pořád slintá :think: Všude mám mokro-musí nosit plínu na krku :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33155
23.4.13 12:36

Ahoj, já k obědu dávám zeleninku, nebo masový příkrm. Odpoledne přesnídávku a večer mlíko. V noci se mi tedy bohudík nebudí. Ale musím ty příkrmy dost měnit, je to holka mlsná, a nemá ráda stále dokola stejné chutě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
23.4.13 12:37

A k tomu slintání-taky jsme takové… :mrgreen: brzy budeme mít zoubky, tak slintá jako blázen. Několikrát za den převlékáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
23.4.13 13:25

Slintání je v tomhle věku normální. Můžou, ale nemusí to být zuby. Mě takhle slintali oba kluci, asi tak od 4 měsíců. Starší měl první zub v 6 měsících přesně, mladší ve 13,5 měsících :D. A slintal celou tu dobu.
Jinak malé je 5,5 měsíce, převádím jí na Sunar (musím, kvůli svým zdr. potížím, neslučitelným s kojením). Začnu v poledne zeleninou, pak přidám večer kaši a nakonec ovoce, ale to až tak po sedmém měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
23.4.13 13:39

Ahoj, myslím, že neděláš nic špatně. Pokud dítě vše dobře snáší, tak je to dobré. Akorát bych se snažila zařadit co nejvíce toho mléka (samozřejmě co půjde). Já to dělám tak, že malé dávám k svačině zatím jen mléko, k obědu jí dám cucnout tak 50 - 70 ml a pak jí dám zeleninku. V noci se mi jednou budí na mléko (jsem ráda, protože přes den toho do ní tolik nedostanu). Jinak slintá mi od čtvrtého měsíce. Doktorka mi ještě radila do toho ovocného pyré nebo zeleninky přimíchat trochu mléka, když ho takhle „bojkotuje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
23.6.14 09:46

Dobrý den,
také mám pětiměsíční mimino. Malá mi ráno vypije 250ml dopoledne 200ml oběd mrkvičku cca 100ml + ji dám dopít mlékem 150ml v podvečer 200ml a večer 250ml. takže celkem má mléka 1050ml + zeleninový příkrm těch 100ml.. Jenže zo mléko když vypije, nestačí ji pomalu ani na 3 hodiny, po 2,5 hodkách už je protivná a chtěla by zase pít. Mám pocit, že ji to mléko nestačí. Mám nahradit ještě jednu dávku mléka? Ale čím? Nebo dvě dávky? Třeba kašičkou na noc? Nevím kolik dávek mlék můžu nahradit? děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.6.14 10:05

Mléko bych nenahrazovala..v 5 měsících by měla pít určitě alespoň 1000ml mléka..Kojíš nebo máte UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.6.14 10:15

@brulinka mela jsem dite kojene, tskze ti nereknu. Nicmene mame zrouta hrozneho, kdyz jsem byla v nemocnici a maly na detskem a byl par dni na sunaru, oil jak sileny, rval hlady po dvou hodinach, prestoze sestry mi tam tvrdily, ze alespin 3,5 musi vydrzet. Tak ma tvoje holcicka taky asi pekne apetit :) Co zkusit vecer mlecnou kasi? O mliko bys ji neobrala a treba, by se trochu zasytila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.6.14 10:21

@brulinka No takhle..mně doktorka tvrdí, že na UM dřív jak za 3 hodiny nemůže mít hlad..že mu mám dát čaj nebo tak..pokud bys jí dávala co 2,5 hodky zaděláváš na překrmování a následnou obezitu..Zkus jí dát třeba nějakou svačinku už mezi obědem a dalším mlíčkem..třeba banán s jablíčkem..spíš bych asi mezi tím mlíčkem kdyby řvala hlady zkusila vyřešit něčím menším na zahnání hladu..třeba po dvou hodinkách po UM zkusit něco nabídnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
23.6.14 10:25

Je na Um, ano ted se strašně rozjedla, klidně by toho zeleninového příkrmu snědla víc, ale nevím jestli je dobré ji toho dávat tolik. ještě mě napadlo, že bych ji odpoledne dávala trochu ovocného příkrmu a pak zapít mlékem…??
Na večer bych ji mohla dát tu kašičku, ale mám strach že ji bude bolet bříško. Máme doma tu rýžovou (banánovou) nemléčnou a ještě jáhelnou (myslím)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
23.6.14 10:27

No ona právě sní po 2,5 hodinách zase 200ml…
Ale v noci my vydrří od 20:00 do 6:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
23.6.14 10:27
@Leniczka23 píše:
@brulinka No takhle..mně doktorka tvrdí, že na UM dřív jak za 3 hodiny nemůže mít hlad..že mu mám dát čaj nebo tak..pokud bys jí dávala co 2,5 hodky zaděláváš na překrmování a následnou obezitu..Zkus jí dát třeba nějakou svačinku už mezi obědem a dalším mlíčkem..třeba banán s jablíčkem..spíš bych asi mezi tím mlíčkem kdyby řvala hlady zkusila vyřešit něčím menším na zahnání hladu..třeba po dvou hodinkách po UM zkusit něco nabídnout..

A nejen obezita (to bych u nás i přivítala :lol: ) ale u UM je problém, že je hůře stravitelné, a pokud jej budeš dávat častěji po sobě, tak se smíchá staré mlíčko s novým a chudě malé pak z toho může mít pěkný bolesti bříška… Proto se říká, že optimální rozestup jsou ty 3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
23.6.14 10:31

@aleaa Vím,že minimální rozestup mezi mléka je 2,5 hod, optimální 3 hod. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.6.14 10:34
@brulinka píše:
Je na Um, ano ted se strašně rozjedla, klidně by toho zeleninového příkrmu snědla víc, ale nevím jestli je dobré ji toho dávat tolik. ještě mě napadlo, že bych ji odpoledne dávala trochu ovocného příkrmu a pak zapít mlékem…??
Na večer bych ji mohla dát tu kašičku, ale mám strach že ji bude bolet bříško. Máme doma tu rýžovou (banánovou) nemléčnou a ještě jáhelnou (myslím)…

Jestli by zeleninky klidně snědla víc tak jí víc dej..můj malej taky najel rychle na plnou dávku..teď mu je 7,5 měsíce a máme to takhle..Kolem 4 ráno si dá 200ml UM..pak až se vzbudí což je kolem 8-9..to vypije většinou míň tak 150ml..ve 12 si dá zeleninku takových 250g..pak kolem 14-15 dostane nějakou ovocnou svačinku s jogurtem (kterej nám doktorka doporučila od 6 měsíce),pak mu kolem 16-17 dávám mlíčko, ale někdy ho nechce..no a večer kolem 19-20 vypije 250ml mlíčka..kaše u nás neuspěla vůbec..tu nechce..a tohle jedem vlastně od 6 měsíce..teď až padne 8 měsíc nahradím to odpolední mlíčko príkrmem..myslím, že to děláš správně, jen to mlíko bych dřív jak za 3 hodky nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.6.14 10:35
@brulinka píše:
@aleaa Vím,že minimální rozestup mezi mléka je 2,5 hod, optimální 3 hod. :nevim: :nevim:

Mně řekla doktorka minimálně 3 hodiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko