Režim krmení při zavádění nemléčných příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Režim krmení při zavádění nemléčných příkrmů
Ahoj zkušené maminky, obracím se na Vás se žádostí o radu: můj více než 4měsíční syn je od narození na UM, a nyní přichází čas, kdy budeme zavádět na radu naší MUDr. nemléčné příkrmy. Jelikož jsem poprvé maminkou, nemám žádné zkušenosti s touto problematikou, ačkoli jsem si již spoustu info nastudovala
Proto bych Vás chtěla požádat, zda byste mi mohly napsat, jaký je Váš denní režim krmení při již zavedených příkrmech u Vašich miminek = v kolik hodin a kolik ml UM krmíte, v kterou hodinu dáváte miminku příkrm, kolikrát denně krmíte. Vím, že každé mimi je jiné, nicméně, ráda bych se alespoň orientačně inspirovala a zavedla si také svůj vlastní režim. Moc Vám všem děkuji za rady a tipy
Hezký podvečer.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zacali jsme v necelych 5mesicich - zeleninou na „obed“. nas prcek mel a ma rezim kdy ji v 8,11,14,17,20 a 22. Kdyz jsme zacali tak ve 14hod zelenina a ve 20 kase, jinak UM. postupne pridane ovoce dopoledne (od 6mes) a jogurt odpoledne (od 7 mes).
Mnozstvi ma kazdy uplne jine, UM jak si zada (driv 150ml, ted 210), jogurty by snedl tri kelimky, kdybych ho nechala, nejmin mu paradoxne jede ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Labunka u nás je toto zrovna aktuální, máme to dost nepravidelné, malá vypije 210UM a to kolikrát i po,,obědě''
jinak se mi často stává, že v době oběda jíst nechce, nemůžu to do ní dostat, ale to samé jídlo sní večer jakoby na večeři…s kašema jsem začínala tak, že jsem ji přidala 1-2 odměrky HAMI kaše do večerního mlíčka a postupně přidávala, ona tyhle kašičky moc nechtěla
- Citovat
- Upravit
6:00 210 UM
10:00 celá přesnídávka nebo bílý jogurt
13:30 cca 200 g masozelenina, zelenina
17:00 150 - 180 UM nebo kaše
19:30 210 UM
Časy se pohybují plus minus půl hodiny ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já mám dvojčata, taky skoro od narození na UM, příkrmy jsme začali po 4. měsíci (nyní nám bude za týden půl roku) a zatím jsme se ustálili asi takto:
6:00 -7:00 snídaně - mléko (podle toho jak vstanou)
9:30 - svačina - většinou ovocná přesnídávka
12:00 - oběd - masozeleninový příkrm (pokud mám pocit, že toho snědli málo, že jim zrovna tenhle moc nechutnal, tak jim nabídnu ještě mlíko)
15:30 - svačina - mléko
18:00 - večeře - kaše
19:30 - 2. večeře - mléko (to už dostávají v postýlce)
a v noci vstávají cca 2× (kolem 23:30 a pak 03:30)
Jinak během celého dne dostávají vodu nebo čajík.
Tu ovocnou přesnídávku dávám buď na dopolední nebo na odpolední svačinu (podle toho jaké máme plány), ale někde jsem četla že spíš by ovoce mělo být dopoledne, ale nevím.
Pokud jdeme přes oběd někam ven, tak v obědu mají mlíko a místo dopolední a odpolední svačinky dám něco jako zeleninový příkrm. ten příkrm bych jim venku nidke nedala, pořád to ještě mají všude a kluk se teď dokocne naučil prskat, tak je to hrozná sranda to prskat a mě těčou nervy. Takže vemnku buď jen ovocnou přesnídávku nebo UM.
Jinak UM pili i 200 ml a teď tak poslední měsíc dost ubrali takže ke snídani dělám 120 ml každému a ani to někdy nevypijí, pak dělám tak ze 150 ml (je to celkme tedy 166 ml).
Podle naší doktorky je to takhle v pohodě a děti prý v pořádku, tak snad to dělám správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mockrát Vám všem děkuji, že jste mi napsaly Vaše zkušenosti a režimy, hrozně mi to pomohlo! Určitě taky najdeme s malým náš režim, jak budeme krmit. Drže nám palce, ať malému chhutná co nejvíc věcí
Mějte se fajn, hlavně, ať jsou děti zdravoučké! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit