Od kdy začít s mléčnými výrobky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pribinacek bych nedavala vubec, jen vyjimecne a spise pozdeji - je sladky, jogurt muzes podle me uz klidne zkusit ted.
ja zacinala taky ve 4. mesici, jogurt jsem zkousela asi po sestem mesici, ale moc mu to nejede, tak ho pravidelne zarazovat nebudu - jen sem tam, snad se chyti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja zacala v 7.mesicich, nejdriv mi to nejedl, tak jsem zkusila znova za mesic a ted hollandii miluje
Davam mu do toho cerstve ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka_ova syn bude mit za 14 dni 8 mesicu a pak mam v planu zaradit ty jogurty. a ty davas ovoce tedy syrove? my se ted teprve seznamujeme - uz mel hrusku, jablko, banan. svestku a merunku mam sklenicky, to teprve zkusí… ale jablko a hrusku vzdy chvili povarim. od kdy tedy davat cerstve ovoce, nepovarene..? diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malá je teda pořád kojená, ale asi do roka mi po jogurtu blila.. Teď už jí nevadí.. Takže k otázce - klidně to zkus a uvidíš. Lepší je bílý a přidat ovoce nebo zatím spíš čistej.. Pribiňáček a tvarohový dezerty až po roce, je to zátěž pro ledviny.. Děti to neumí tak dobře odbourávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepovařené ovoce jsem dávala hned - strouhaný jablko, hrušku.. Nevařila jsem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evulkanov Tak ja mu davala do toho bileho jogurtu nejdrive taky sklenicky jak pises jablko, hrusku, merunky, svestky, broskev a asi po mesici (zacatkem 8.mesice)jsem mu zkusila nastrouhat jablicko syrove s bananem. Banan mi vlastne bastil od zacatku syrovy, ten jsem nevarila a davala do toho jogurtu taky. Jo a jeste mi ten jogurt nechce jist studeny, tak vzdycky trosku sehreju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S jogurtem bych počkala tak do 8 měsíců a dávala bych jen bílý, můžeš ho ochutit třeba ovocem. Pribiňáček bych nedávala vůbec, ani moje 13ti měsíční ho ještě neměla, nic slavného v tom není. Po roce můžeš dělat domácí (2 vaničky tvarohu + 1 kelímek smetany ke šlehání, vyšlehat a dochutit), je toho dost pro celou rodinu, dá se z toho udělat i nepečený dort… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evulkanov Jinak jeste vzhledem k tomu, ze jsme s manzelem oba alergici, tak mi doporucila nase lekarka vyhybat se exotickemu ovoci - mango, kiwi apod. a v lete jahodam, ze jsou to silne alergeny. Ale divala jsem se, ze spousta maminek tim tady deti krmi hned od zacatku…ja jsem asi moc opatrna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka_ova to exoticke ovoce taky nemam v planu zatim zavadet… na to ma cas:-) krom teda bananu, ten mi papa hezky. svestky a merunky ted moc nesezenu, tak mam sklenicky - byť se jim tedy vyhýbám… ale co už… tak snad se za těch cca 14 dní na jogurtík chytí… odstavil se od kojení přes den, tak jsem zavedla už týden UM, tak by aspoň jednu dávku UM nemusel mít díky jogurtu…tak uvidíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvorozený dostal jogurt v 7 měsících, bez problému, druhorozenému jsem dala trochu v 6,5m a měl z něj srajdu, tak ho dostal až někdy v 8-9m, to už bylo ok, na odpolední svačinu do té doby dostával UM.
Takže zkusit můžeš, ale pozorovat a zařídit se dle reakcí dítěte.
Pribináčka a další tvarohové výrobky rozhodně až po roce a já to považuju spíš za mlsku - sladký, hodně tučný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pribináček vůbec.
Klasický bílý jogurt, nejlépe s živýma bakteriema, od 7-8měsíce. Napřed třeba lžičku do ovoce, od 8-9m klidně celý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, děkuji moc za rady, pribiňáček tedy nebudem ještě dávat, ale koupila jsem mu bílou holandii, tak mám v plánu začít s ní, po troškách.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky, děkuji moc za rady, pribiňáček tedy nebudem ještě dávat, ale koupila jsem mu bílou holandii, tak mám v plánu začít s ní, po troškách.
super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala u starší 5m zelenina,6m ovoce,7m maso + lepek,8m jogutry,9m ryby. Solit jsem začala až v 28m. Ovoce jsem nikdy nevařila jen ze začátku asi cca 14 dní kupovala přesnídávky a pak rovnou mix ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, mám prosbu, malé je 6 měsíců, pěkně baštíme příkrmy již téměř 2 měsíce, ovoce i zelenina ani maso jí nedělá problém, proto se chci zeptat, od kdy bych jí mohla zařadit do jídelníčku k odpolední svačince např. bílý jogurt nebo pribiňáček? Vím, že do jednoho roka by se nemělo kravské mléko, ale jogurt je zakysaný výrobek a ten je přeci zdraví prospěšný, jen nevím od kdy ho mohu zařadit, jestli už teď, nebo máme ještě nějaký ten měsíc počkat?? Děkuji za rady… H.