Režim na internátu

1
31.8.14 20:29

režim na internátu

Chtěla bych se zeptat všech, kteří mají nějakou zkušenost, jak to dnes chodí na internátech? Mám nevlastní šestnáctiletou dceru, která na internát právě nastoupila a ona si myslí, že si tam bude dělat co chce. Vadí mi, že je neskutečně rozmazlená, s jejím otcem žiji 2 roky. V ničem neposlechne, nepomůže, dělá si co chce, je drzá vůbec se chová hrozně, ačkoliv já se držím, ale nejradši bych jí někdy dala pár facek. Když někdy dosáhnu toho, že neochotně slíbí, že něco doma udělá, když jsem celý den v práci, tak to stejně neudělá a řekne, že neměla čas na blbosti, přitom nedělá nic, je pořád jen u počítače nebo někde venku a domů si také chodí jak chce. Otec nemá zájem to řešit, prý už je taková a jakmile něco chce, tak si to u něj vynutí. Naopak když nedodrží nic, co slíbí nebo má nějaký průser ve škole, tak čeká, že za ní vše vyřeší ostatní, tedy hlavně já. Všechno mi to hodně vadí, ale řešit to neumím, takže je ve výsledku po jejím. I talíř po obědě je pro ní problém odnést do kuchyně. Teď nastupuje do prváku na střední školu a prakticky jsem dostala vynadáno, že jsem jí nepořídila včas sešity a věci ze seznamu do školy a na internát, naprosto o nic se sama nezajímala celé 2 měsíce, když jsem se jí průběžně ptala, tak na vše bylo dost času. Takže den před odjezdem měla akorát učebnice, které jsme pořizovali předem, nekoupila si ani přezůvky, peněz přitom dostala dost. Na internát úplně nutně nemusela, mohla dojíždět, i když trochu složitě, ale já jsem trvala na internátu, protože bych byla hrozně ráda, aby pochopila, že se nebude pořád všechno točit kolem ní a nebude si moci dělat co chce. V době, když jsem já byla na intru, tak jsme měli docela přísný režim, museli jsme uklízet, když někdo nedělal co měl, tak byly tresty a podruhé si to rozmyslel. Chápu, že dnes to bude jiné, ale přesto jsem si myslela, že nějaký režim a povinnosti musí mít stále a to jsem právě chtěla, aby konečně narazila a něco si uvědomila. Ona paradoxně proti intru neprotestovala, prý bude mít aspoň pokoj od mého buzerování. Její starší bratranec jí totiž vyprávěl, jak to chodí na VŠ koleji a ona si to představuje podobně, že si bude dělat co chce. Mě kamarádka říkala, že některé internáty tak dnes opravdu vypadají, že si každý dělá co chce, ale tomu nevěřím, když mají za žáky zodpovědnost a doufám, že to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27267
31.8.14 20:37

Podle mě je to intr od intru a dokonce na intru, kde jsem byla já to bylo patro od patra. My měli super vychovatelku, ale kamarádkapřes chodbu má na ten samý intr naprosto odlišný vzpomínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4163
31.8.14 20:41

No, já se ti popravdě divím, že to řešíš. Je to partnerova věc. Její výchovu už moc neovlivníš, co jí dali, to jí dali, ona už tě jako autoritu nikdy nepřijme. Kdyby mě v 16ti přítelkyně otce takto vychovávala, tak bych to nevydýchala. Zkus se na to takto podívat. Pokud dostala peníze a měla čas si vše pořídit a nepořídila, její problém, ona bude za blbečka. Že si s tím děláš nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
31.8.14 20:41

Ahojky, tak te moc nepotesim. Dcera dnes nastoupila do druhaku a je take na intru. Bohuzel, rezim tam nemaji zadny, tnd nam rekly i vychovatelky, ze kazdy se uci jindy a jinak, zrusily povinne uceni na intru. Holky pry prijdou, bud jdou spat, nebo po obchodech, totalni volnost. Vychazky do 8 hodin a tretaci do 9 hod. Nekontroluji zda jsou prichystane atd. Jen vychovatelkam reknou ze jdou pryc a kdy prijdou. takze dcera totalne zblbla, jelikoz neni pod dozorem jako doma. Ale da se s vychovatelkama domluvit samozrejmne na rezimu a at na ni dohlidnou, coz jsme posleze udelali, kdyz nosila spatne znamky. Ted nastoupila do toho druhaku a dostala nuz na krk, bud se v tomhle vzpamatuje a nebo konci a pujde hezky domu a na ucnak pod dozorem a zadnou ekonomku, kdyz si neuvedomuje, ze je to pro ni a nestoji to male penize :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
31.8.14 20:42

Já byla na intru cca. 6 let zpět, režim jeden z nejmín přísných ve městě a přesto: Do sedmi na intru (jinak leda podepsaný papír od rodičů, že ten a ten den se může dýl), kontrolo se jak má kdo uklizený pokoj a v deset večer večerka, samozřejmě zákaz kouření v okolí intru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711

Chování dcery si vyřeš s jením otcem, tvým partnerem.

Jinak většinou je nějaký čas vycházek, odchody/příchody hlásí na vrátnici, porušení znamená, že bude mít vycházek méně či nějaká kázeňská opatření až vyloučení. NAopak za dobré chování prodloužení vycházek. Délka často závidí na věku.
DM nemá web, občas tam řád je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891

Možná záleží intr od intru, nevím. Znám jen jeden a tam je docela režim - do kolika návrat z venku, studijní hodiny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
31.8.14 20:48

Tak já byla na intru 3 roky. Asi jde na klasický intr a školu. Já byla na církevce a bylo to tam super. Mám pěkné vzpomínky. Režim jsme měly tvrdý. Pravidelné úklidu. Vycházky. Za špatný prospěch navíc delší čas k učení, kontrolu při studiu. Společné aktivity. A mohla bych pokračovat. I přes docela přísný režim mi to chybí. :-) byly jsme skvělá parta. Ale na obyčejnych intrech je to o dost volnější. Ve městě byly ještě kadernice a ty to mely o dost volnější hlavně vycházky a tak, ale nemohu soudit dal, protoze nevím, jak to chodí na jiných internatech. Poslední 4. Rok jsem byla na private a taky to byla skvělá zkušenost. Co jsem vyšla školu, tak je to rok, takže to je ještě cersrve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
31.8.14 20:53

Moje mamka dělá vychovatelku na intru. Samozřejmě tam děcka mají nějaký režim, je tam i nějaké volno, kdy můžou jít někam ven a musí se do určité doby vrátit zase zpátky a nahlásit se. Asi je to intr od intru, ale povinnosti si tam určité plnit musí, jinak hrozí vyhazov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
31.8.14 21:14

Moje dcera je na intru. Je to jiné než koleje, tam mám také jedno z děti. Na intru panuje řád a podřídit se musí i dospělé studentky, jinak si mohou shánět bydlení jinde.Je to ovšem církevní internát, který navštěvují dívky věřící i nevěřící. Jak je to jinde, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
31.8.14 21:51

@Jolak nedoleti na to teď doletí na to v zaměstnaní..tam už bude muset být sama za sebe a takové chování ji tam neprojde…jinak já na intru nebyla, ale kamošky říkali že měli stanovenou večerku kdy museli být zpět na intru a poté večerku kdy museli být na pokoji..myslím si že i nějakej úklid pokoju být musel a měli stanovenou dobu kdy mohli být na netu, jinak se museli učít..Ale určo bude řád intru na strankách školy my ho teda máme zkus mrknout tam, ale jestli se nějak nedodržení řeší to nevím

• Citovat
  • Upravit
145
4.9.14 16:33

intr

Kolik dnes s stojí pobyt na internátě?. Oběd a svačinky + večeře a za pobyt?
Syn zvažoval či spíše ani ne, dojíždí 25km. Ranní vstávání i dojíždění mu nevadí. Hned se v tom zorientoval, našel si nejvýhodnější spojení atd. Než začala škola měl v plánu jezdit autobusem o 30min dříve ale hned první den jel tím pozdějším spojem ale stíhá ale musí máknout z autobusáku do školy.
Tedy jen 1 kluk si tam našel intr ale nechtěl být doma.
Já jen zírám kolik musím platit za učebnice, záloha na lyžák atd.,čekala jsem trochu méně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí